Τελευταία Νέα

12/12/18

Τα αποτελέσματα των 6ων ματς των ομίλων Ε,F,G και H του Champions League!

Τα αποτελέσματα των 6ων ματς των ομίλων Ε,F,G και H του Champions League!

Η Λιόν έμεινε όρθια στο παγωμένο Κίεβο και με το 1-1 με αντίπαλο την Σαχτάρ ακολούθησε την Σίτι στην επόμενη φάση. Χωρίς ήττα πάνε στους "16" Μπάγερν και Άγιαξ, δεύτερη φετινή ήττα για Γιουβέντους.Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέτριψε με 3-0 τη Ρεάλ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", την υποχρέωσε στη χειρότερη εντός έδρας ήττα της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά η Πλζεν νίκησε 2-1 τη Ρόμα, κατέλαβε την τρίτη θέση και συνεχίζει στους 32 του Europa League.



Ομιλος E:


Μπενφίκα - ΑΕΚ 1-0

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ταξίδι της στο Champions League με ήττα 1-0 στο "Ντα Λουζ" από τη Μπενφίκα και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που τερματίζει τελευταία σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με μηδέν βαθμούς!!!Η ΑΕΚ δεν είχε ούτε μια τελική στην εστία στους τρεις εκτός έδρας αγώνες που έδωσε στο φετινό Champions League με Άγιαξ, Μπάγερν Μονάχου και Μπενφίκα.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:



Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλδο, Ρούμπεν Ντίας, Σεφέροβιτς, Σεμέδο, Πίτσι (59' Σέρβι), Ράφα Σίλβα (34' Ζίβκοβιτς), Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Ζοάο Φέλιξ (77' Καστίγιο), Ζέντσον Φερνάντες.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Τσόσιτς, Μοράν (77' Γκάλο), Κλωναρίδης (61' Γιαννιώτας), Μπογέ (68' Μάνταλος), Πόνσε.
Άγιαξ - Μπάγερν Μονάχου 3-3
Μπάγερν και Άγιαξ ήταν με διαφορά οι δύο κορυφαίες ομάδες στον 5ο όμιλο και το απέδειξαν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο και στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Άμστερνταμ, με το ματς να μην βγάζει νικητή όπως και στην πρόσφατη μονομαχία τους στο Μόναχο (1-1) και τις δύο ομάδες να προκρίνονται στην νοκ-άουτ φάση του Champions League ως αήττητες. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο 20' έβαλε μπροστά στο σκορ τους Βαυαρούς (πρώτος που έφτασε τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στα πέντε τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα), ο Τάντιτς έκανε την ανατροπή για τον "Αίαντα" με δύο γκολ στο 61' και στο 82', Λεβαντόβσκι και Κομάν έκαναν νέα ανατροπή με τέρματα στο 87' και στο 90', για να έρθει τελικά ο Νικολάς Ταλιαφίκο και να γράψει το 3-3 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων,  σε ένα σούπερ χορταστικό παιχνίδι.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Γουέμπερ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Φαν ντε Μπεκ (78' Ντόλμπεργκ), Ζιγές, Τάντιτς, Νέρες (89' Χούντελααρ).
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Σούλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Κίμιχ, Γκορέτσκα (89' Ρενάτο Σάντσες), Ναμπρί (62' Αλκάνταρα), Μίλερ, Ριμπερί (71' Κομάν), Λεβαντόβσκι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:


Άγιαξ - Μπάγερν Μονάχου 3-3 (62' 81' πεν. Τάντιτς, 95' Ταλιαφίκο / 13' Λεβαντόβσκι, 86' πεν. Λεβαντόβσκι, 90' Κομάν)
Μπενφίκα - ΑΕΚ 1-0 (88' Γκριμάλδo)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Μπάγερν Μονάχου 14 (15-5)
2. Άγιαξ 12 (11-5)
3. Μπενφίκα 7 (6-11)
4. ΑΕΚ 0 (2-13)
Ομιλος F:
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Λιόν 1-1
Η Σαχτάρ Ντόνετσκ ήθελε μόνο τρίποντο για να πάρει το εισιτήριο για τους "16" του Champions League και από το 22ο λεπτό του αγώνα με την Λιόν κρατούσε την τύχη στα χέρια της με το γκολ του Ζούνιορ Μοράες. Ωστόσο, στο 65' ήρθε η ώρα του Φεκίρ να μπει στο κάδρο των πρωταγωνιστών μ'ένα εκπληκτικό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και με το 1-1 που έμεινε μέχρι το φινάλε, η πρόκριση πήγε στη Λιόν. 
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Πιάτοβ, Ματβιγένκο, Κριβτσόβ, Κοτσολάβα (46' Μπούτκο), Ισμαΐλι, Μαϊκόν, Στεπανένκο, Μάρλος (87' Μπολμπάτ), Κοβαλένκο (83' Καγιόντε), Τάισον, Μοράες.
ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Μάρσαλ, Τετέ, Τουσάρ, Αουάρ, Μεντί, Φεκίρ (89' Ντουμπουά), Ντεπάι (80' Ντεμπελέ), Τραορέ (72' Εντομπελέ).
Μάντσεστερ Σίτι - Χόφενχαϊμ 2-1
Οι "γκονς" ακολούθησαν την Μάντσεστερ Σίτι, που την ίδια ώρα έκανε την ανατροπή κόντρα στην Χόφενχαϊμ με τα δύο γκολ του Λιρόι Σανέ (2-1) και άφηνε πίσω τη άσχημη γεύση που είχε από την πρώτη ήττα της στην Premier League από την Τσέλσι που την έριξε από την κορυφή.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον Μοράες, Στόουνς (46' Γουόκερ), Οταμέντι, Λαπόρτ, Ζιντσένκο (64' Ντελφ), Μπερνάντο Σίλβα (85' Κομπανί), Γκιουντογκάν, Φοντέν, Στέρλινγκ, Γκαμπριέλ Ζεζούς, Σανέ.
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Μπρένετ (46' Νέλσον), Νούχου, Χούμπνερ, Καντέραμπεκ, Γκρίλιτς, Γκέιγκερ (63' Αμίρι), Μπιτενκούρτ (70' Μπελφοντίλ), Σουλτζ, Ζοέλιντον, Κράμαριτς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:


Μάντσεστερ Σίτι - Χόφενχαϊμ 2-1 (45+1' 61' Σανέ / 16' πεν. Κράμαριτς)
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Λιόν 1-1 (22' Ζούνιορ Μοράες / 65' Φεκίρ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:


1. Μάντσεστερ Σίτι 13 (16-6)
2. Λιόν 8 (12-11)
3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-16)
4. Χόφενχαϊμ 3 (11-14)
Ομιλος G:
Ρεάλ Μαδρίτης - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-3 
Tι κι αν έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη σε φάση ομίλων του Champions League από το 2009; Έμεινε στην τελευταία (4η) θέση του ομίλου κι αποχαιρέτησε την Ευρώπη.
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέτριψε τους "μερένγκες" στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" με 3-0 και τους υποχρέωσε στη χειρότερη εντός έδρας ήττα τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Η ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας άνοιξε το σκορ με τον Τσαλόβ στο 37ο λεπτό, ενώ στο 43ο ο Σενίκοβ διεύρυνε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Το τελικό σκορ της νίκης (0-3) πέτυχε ο Σίγκουρντσον στο 73ο. Η ΤΣΣΚΑ έγινε η πρώτη ομάδα που νικά δύο φορές τη Ρεάλ στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, αλλά δεν προκρίνεται στην επόμενη.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Οντριοθόλα, Βαγέχο, Σάντσεθ, Μαρσέλο (74' Καρβαχάλ), Ίσκο, Γιορέντε (58' Κρόος), Βαλβέρδε, Ασένσιο, Μπενζεμά (46' Μπέιλ), Ζούνιορ Βινίσιους.
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Φερνάντες, Ναμπάμπκιν, Μπεκάο, Μάγκνουσον, Σενίκοβ, Μπίστροβιτς, Βλάσιτς, Ομπλιακόβ (89' Κουτσάεβ), Τσαλόβ (84' Αμπέλ Ερνάντες), Σίγκουρντσον (90'+4' Νισιμούρα).
Πλζεν - Ρόμα 2-1 
Την τρίτη θέση και το εισιτήριο για τους 32 του Europa League κατέλαβε η Βικτόρια Πλζεν. Οι Τσέχοι άνοιξαν το σκορ με τον Κόβαρικ στο 62ο λεπτό, η Ρόμα ισοφάρισε με τον Ουντέρ στο 68' - ο Κώστας Μανωλάς ήταν στο βασικό σχήμα των "τζαλορόσι" με το περιβραχιόνιο του αρχηγού - αλλά η Βικτόρια πήρε τη νίκη και το εισιτήριο για τo Εuropa League με το γκολ του Τσόρι ύστερα από τέσσερα λεπτά (72').
Οι ήττες ανώδυνες για τις ομάδες της ισπανικής και ιταλικής πρωτεύουσας αντίστοιχα. Πριν την έκτη αγωνιστική, ήταν γνωστό ότι η Ρεάλ είχε προκριθεί ως πρώτη και η Ρόμα ως δεύτερη.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΛΖΕΝ: Χρούσκα, Χάβελ, Χέιντα, Χούμπνικ, Λιμπέρσκι, Προχάτσκα, Χροσόβσκι, Κόβαρικ, Τσέρμακ (82' Χοράβα), Κόπιτς (71' Πέτρζελα), Τσόρι (87' Ρέζνιτσεκ).
ΡΟΜΑ: Μιράντε, Σαντόν (75' Φλορέντσι), Μαρκάνο, Μανωλάς, Κολάροβ, Κριστάντε, Ενζονζί (80' Πελεγκρίνι), Ουντέρ, Κλάιφερτ, Παστόρε (59' Τζανιόλο), Σικ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:


Ρεάλ Μαδρίτης - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-3 (37' Τσαλόβ, 43' Σενίκοβ, 73' Σίγκουρντσον)
Πλζεν - Ρόμα 2-1 (62' Κόβαρικ, 72' Τσόρι / 68' Ουντέρ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Ρεάλ 12 (12:5)
2. Ρόμα 9 (11:8)
3. Πλζεν 7 (7:16)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7 (8:9)
Ομιλος H:
Βαλένθια - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Champions League και το γεγονός αυτό θα πρέπει να τις... γλύκανε μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων όπου αμφότερες γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, τέσσερα 24ωρα πριν το μεγάλο ντέρμπι με την Λίβερπουλ στην Premier League, ηττήθηκε με 2-1 στο "Μεστάγια" από την Βαλένθια (συνεχίζει στο Europa League).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χάουμε, Πιτσίνι, Βέθο, Ντιακαμπί, Λάτο (51' Γκαράι), Παρέχο, Κοντογκμπιά, Σολέρ, Τσερίσεβ (66' Τόρες), Μπατσουαγί, Μίνα (68' Ροντρίγο).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ρομέρο, Βαλένσια, Τζόουνς, Μπεγί, Ρόχο (46' Γιανγκ), Φελαϊνί, Πογκμπά, Περέιρα, Μάτα, Φρεντ (57' Ράσφορντ), Λουκακού (69' Λίνγκαρντ).
Γιουνγκ Μπόις - Γιουβέντους 2-1
Η ομάδα του Αλέγκρι, λίγες ημέρες μετά την επικράτηση επί της Ίντερ στο Καμπιονάτο, γνώρισε την ήττα με 2-1 στη Βέρνη από την Γιουνγκ Μπόις (αποκλείστηκε ως τελευταία στον όμιλο).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ: Βοέλφλι, Εμπαμπού, Αλί Καμαρά, Μπενίτο, Γκαρσία, Σο (90' Γουέτρικ), Λάουπερ, Αέμπισερ, Ενγκαμαλέου (85' Σικ), Οαρό, Φάσναχτ (80' Μπερτόνε).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Ντε Σίλιο (72' Ντιμπάλα), Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Κουαδράδο (23' Σάντρο), Ντόουγκλας Κόστα, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς (65' Τζαν), Μπερναρντέσκι, Μάντζουκιτς, Ρονάλντο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:


Βαλένθια - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (17' Σολέρ, 47' αυτ. Τζόουνς / 80' Ντιμπάλα)
Γιουνγκ Μπόις - Γιουβέντους 2-1 (28' πεν. 68' Οαρό / 87' Ράσφορντ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:


1. Γιουβέντους 12 (9-4)
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (7-4)
3. Βαλένθια 8 (6-6)
4. Γιουνγκ Μπόις 4 (4-12)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου