Τελευταία Νέα

14/1/19

16η Aγωνιστική Super League : Άρης - Λαμία 1-0

Ο Άρης νίκησε (1-0) τη Λαμία στο "Κλ. Βικελίδης" με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαβιέρ Ματίγια στο 90+2' και πλησίασε στον ένα βαθμό την πεντάδα. Αποδοκιμασίες παρά τη νίκη για τους "κίτρινους", πέμπτη διαδοχική ήττα για την εντός ζώνης υποβιβασμού ομάδα της Φθιώτιδας.
Σε ένα ματς με τρεις φάσεις όλες κι όλες της προκοπής, η καθοριστική έμελλε να παρατηρηθεί στο 90+2'. Ο Άρης ήθελε πώς και πώς τη νίκη μετά από τέσσερα ματς χωρίς αυτήν και την πήρε από τα πόδια του Χαβιέρ Ματίγια, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Μπόγιαν Σαράνοβ και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 υπέρ των "κίτρινων" για την 16η αγωνιστική της Super League. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

ΓΚΟΛ-"ΧΡΥΣΑΦΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ 90+2'.


Ο τεχνικός του Άρη, Σάββας Παντελίδης, υποστήριξε μετά το ματς ότι η ισοπαλία θα ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα. Αυτό θα ήταν, εάν ο Ματίγια δεν έβγαζε "άσσο από το μανίκι του". Ο Ισπανός εκτέλεσε φάουλ στο 90+2', η εκτέλεση ήταν καλή, αντίθετα δηλαδή με την αμυντική (συνολικά) αντίδραση των φιλοξενούμενων.
Η μπάλα πέρασε από όλους, ο Σαράνοβ αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Γκολ "χρυσό" για τον Αρη. Όχι γιατί άλλαξε κάτι δραματικά στη βαθμολογία - αν κι έφερε τους γηπεδούχους πιο κοντά στην πεντάδα - αλλά κυρίως για το ψυχολογικό όφελος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΕ 90 ΛΕΠΤΑ.


Τρεις φάσεις της προκοπής είχε το ματς να μας προσφέρει μέχρι το γκολ. Προσέξτε, τρεις φάσεις σε 90 λεπτά κι από τις δύο ομάδες. Όλες στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δύο ήταν για τη Λαμία, η μία για τον Άρη. Για τους φιλοξενούμενους ήταν από το αργεντίνικο δίδυμο των Φακούντο Μπερτόγλιο και Χερόνιμο Μπαράλες.
Στο 64ο λεπτό ο πρώτος έκανε το σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, ο Κουέστα εντυπωσιακά, όσο κι αποτελεσματικά, απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 71ο, ο δεύτερος δεν μπόρεσε με προβολή από το κέντρο της περιοχής του Άρη να νικήσει τον Κουέστα. Για τους "κίτρινους" απείλησε ο Γιουνές. Στο 79' ο Ντιγκινί βγήκε από αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Γιουνές στο πρώτο δοκάρι δεν μπόρεσε να σκοράρει.

ΤΟ "ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟ" ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ.


Ο Πορτογάλος εξτρέμ του Άρη, Μπρούνο Γκάμα, δέχθηκε πολλά φάουλ στο πρώτο δεκάλεπτο. Ένα από αυτά, επέφερε ενοχλήσεις στον Ίβηρα. Έπειτα από τη διεκδίκηση της μπάλας με τον Σκαρντοβέλι, τέθηκε νοκ-άουτ. Αποχώρησε στο 13ο λεπτό και τη θέση του πήρε ο Μενέντεθ.
Ασφαλώς και το δείγμα του χρονικού διαστήματα δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτικό, αλλά οι "κίτρινοι" μπήκαν δυνατά στο ματς. Από εκεί και πέρα... τίποτα. Καμία έμπνευση, κανένα πλάνο. Ειδικά από τη στιγμή που βγήκε από το ματς κι ο μοναδικός που μπορούσε να "φτιάξει" παιχνίδι, Νικολάς Μαρτίνες, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα.
Ο Κολάσο είδε το ματς από τον πάγκο, κάπως έτσι ήλθε το μηδέν εις το πηλίκο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μέχρι να έλθει το γκολ, δηλαδή. Ο κόσμος που βρέθηκε στο "Κλ. Βικελίδης" αποδοκίμασε τους παίκτες στο τέλος. Ακόμη κι ο Σάββας Παντελίδης παραδέχθηκε ότι η εικόνα της ομάδας του ήταν κακή.

ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ, ΠΑΡΑ ΚΟΝΤΑ.


Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι η εικόνα της Λαμίας βελτιώθηκε μετά την απομάκρυνση του Μπάμπη Τεννέ. Η ομάδα της Φθιώτιδας δεν παίζει πλέον αποκρουστικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν σκοράρει ούτε με... αίτηση. Παράλληλα, μετρά πέντε συνεχόμενες ήττες.
Τέτοια αποτελέσματα φέρουν τους "κυανόλευκους" πιο μακριά, παρά πιο κοντά στο στόχο της παραμονής στην πρώτη κατηγορία. Όταν δεν μπορείς να πάρεις βαθμό ή βαθμούς (σε άλλα ματς) τη στιγμή που είσαι καλύτερο, υπάρχει πρόβλημα. Κι αυτό φαίνεται στο συνολικό άθροισμα βαθμών.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Ματίγια, Ιντζόγλου, Μπρούνο Γκάμα (13' λ. τρ. - Μενέντεθ - 86' Παυλίδης), Ματέο Γκαρσία, Νίκο Μαρτίνες (63' Γιουνές), Ντιγκινί.
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Καραμάνος (86' Ασίγκμπα), Τομάς (64' Επστάιν), Μπερτόγλιο (90' Σκόνδρας), Μπαράλες. 
Γκολ: 90+2' Ματίγια
Κάρτες: 37' Ιντζόγλου / 11' Μπερτόγλιο, 49' Τομάς, 59' Πλιάτσικας, 62' Βασιλαντωνόπουλος, 81' Μπαράλες, 90'+2' Ασίγκμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου