Τελευταία Νέα

19/1/19

17η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-2

                                    

Με αυτογκόλ του Σκόνδρα (8') προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, με αυτογκόλ του Βούκοβιτς (14') ισοφάρισε ο ΠΑΣ και ο Χριστοδουλόπουλος σκόραρε (37') μετά από 73 μέρες, για το τελικό 2-1 υπέρ των ερυθρολεύκων στους Ζωσιμάδες. Δεν δόθηκε για άλλη μια αγωνιστική πεναλτι υπέρ των ερυθρολεύκων στο 83', ο Λίλα κράτησε παρατεταμένα τον Χριστοδουλόπουλο στην περιοχή και τον έριξε κάτω!

Ματς... ροντέο ήταν στο πρώτο μέρος αυτό ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό στους Ζωσιμάδες, για την 17η αγωνιστική της Super League. Οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα με αυτογκόλ του Σκόνδρα στο 8', με αυτογκόλ του Βούκοβιτς απάντησαν οι γηπεδούχοι στο 14' και ο Χριστοδουλόπουλος σκόραρε στο 37' δίνοντας ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και οι Πειραιώτες έφυγαν με το τρίποντο από την πόλη των Ιωαννίνων.Να τονιστεί πως  στο 83' σε φάση που εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά ο Φορτούνης, ο Λίλα κράτησε παρατεταμένα τον Χριστοδουλόπουλο στην περιοχή, τον έριξε κάτω, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι. Φάνηκε να υπάρχει παράβαση πάνω στον Λάζαρο.

(ΑΥΤΟ)ΓΚΟΛ - (ΑΥΤΟ)ΓΚΟΛ.
Από την απογοητευτική εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ και την ήττα με 0-4 ερχόταν ο ΠΑΣ, γεγονός που ανάγκασε τον Γιάννη Πετράκη να αλλάξει διάταξη, αφήνοντας τον ρόμβο του 4-4-2 για ένα 3-5-2, αλλά και πρόσωπα στην ενδεκάδα.
Ο Πέδρο Μαρτίνς από την πλευρά του ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη (2-0) των παικτών του στο εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό, έτσι παρέταξε την ίδια ενδεκάδα και στους Ζωσιμάδες.
Μόλις στο 8', η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Φορτούνη ανάγκασε σε αυτογκόλ τον Σκόνδρα, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ξεκίνημα ανάλογο με αυτό στην Λιβαδειά την προηγούμενη αγωνιστική.
Στο 13' ο Ελαμπντελαουΐ με σωτήριο τάκλιν δεν επέτρεψε στον Παμλίδη να εκτελέσει από την μικρή περιοχή, όμως ο ΠΑΣ έφτασε στην ισοφάριση ένα λεπτό αργότερα και μάλιστα με τον τρόπο που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Νικολιάς από δεξιά επιχείρησε ένα παράλληλο γύρισμα στην περιοχή, ο Βούκοβιτς έβαλε το πόδι του και στην ψηλοκρεμαστή τροχιά που πήρε η μπάλα ο Σα δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Με το τρίτο (!) φετινό αυτογκόλ του Σέρβου στόπερ να φέρνει το 1-1 στο 14'.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν ξανά ο Νικολιάς που πάτησε από δεξιά στην περιοχή και γύρισε για τον Παμλίδη, που με κακό βηματισμό δεν κατάφερε να πλασάρει ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι! Με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει ανήσυχος την ομάδα του να πελαγοδρομεί ανασταλτικά στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 72 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ.


Ο τρελός ρυθμός των πρώτων λεπτών της αναμέτρησης σταδιακά κόπασε, οι ερυθρόλευκοι μετρίασαν τα λάθη τους και οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν λίγα μέτρα για να οργανωθούν ανασταλτικά, ψάχνοντας τις κόντρα επιθέσεις.
Ο Ολυμπιακός διατηρούσε συντριπτικά επίπεδα κατοχής μπάλας, έψαχνε το επιθετικό πλάτος με τους Ελαμπντελαουί - Κούτρη, αλλά υστερούσε στο κάθετο παιχνίδι, με συνέπεια η άμυνα των γηπεδούχων να βρίσκει εύκολα ή δύσκολα τις λύσεις στα ερωτήματα που έθεταν οι Πειραιώτες επιθετικά.
Η ποιότητα του Ποντένσε με την εκτελεστική ικανότητα του Χριστοδουλόπουλου ταίριαξαν ιδανικά στο 37' και αποδείχθηκαν ένα πρόβλημα στο οποίο δεν είχε απάντηση η οπισθοφυλακή του ΠΑΣ. Σλάλομ του Πορτογάλου από δεξιά και γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Χριστοδουλόπουλος με καταπληκτική κεφαλιά νίκησε τον Βελλίδη για το 1-2 στους Ζωσιμάδες. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 32χρονου μεσοεπιθετικού μετά από 73 ημέρες και το τέρμα κόντρα στην Ντουντελάνζ στις 8/11/2018.
Σκορ με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά και την βροχή να κάνει την εμφάνιση της, δημιουργώντας έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο ενόψει του δεύτερου μέρους.

ΠΗΡΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΑΣΤΕΡΑ.


Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου ο Βελλίδης με εντυπωσιακή επέμβαση είπε "όχι" στην προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου εκτός περιοχής και τρία λεπτά αργότερα ο Βούκοβιτς λίγο έλειψε να πετύχει ένα ακόμη αυτογκόλ στην αναμέτρηση!
Η εικόνα του αγώνα συνολικά δεν είχε διαφορές σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΣ αναγκασμένο όσο πέρναγε η ώρα να ρισκάρει περισσότερο επιθετικά, αφήνοντας ακάλυπτους χώρους.
Από γύρισμα του Κούτρη στο 62', ο Χριστοδουλόπουλος αστόχησε με το δεξί από τη γωνία της μικρής περιοχής, με τον Γιάννη Πετράκη ακολούθως να κάνει την πρώτη κίνηση από τον πάγκο, ρίχνοντας στο ματς τον Αθανασιάδη αντί του Γιάκου.
Το παιχνίδι είχε πάρει έναν άναρχο ρυθμό που μάλλον βόλευε τους γηπεδούχους, με τον αγωνιστικό χώρο να γίνεται ολοένα και πιο βαρύς προϊόντος του χρόνου.
ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ!
Σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 83' ο Λίλα κράτησε παρατεταμένα τον Χριστοδουλόπουλο, ωστόσο ο Παπαδόπουλος δεν υπέδειξε παράβαση, με τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να διαμαρτύρεται στον επόπτη Νατσιόπουλο που είχε σαφώς καλύτερο οπτικό πεδίο από τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Παρά τις όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων, το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να φεύγει με το τρίποντο από τους Ζωσιμάδες.
Άλλωστε και το γεγονός ότι το ματς τελείωσε με 70% κατοχή μπάλας από τον Ολυμπιακό, είναι ένα στοιχείο το οποίο τα λέει όλα για το πως πήγε το παιχνίδι και ποια ομάδα ήταν η κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Ιωαννίνων.
Επόμενη υποχρέωση για τον ΠΑΣ αυτή με τον Απόλλωνα Σμύρνης εντός έδρας (26/1, 17:15) για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του θα δώσει το τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι του στη διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας τον Αστέρα στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" (27/1, 19:30).
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Δημήτριος Νατσιόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Λίλα, Σιόντης (83' Νάουμετς), Νικολιάς, Γιάκος (65' Αθανασιάδης), Παμλίδης (80' Ξύδας), Κρίζμαν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Φορτούνης (87' Νάτχο), Ποντένσε (90+2' Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο (71' Χασάν). 
Γκολ: 14' αυτ. Βούκοβιτς / 8' αυτ. Σκόνδρας, 37' Χριστοδουλόπουλος
Κάρτες: 39' Μπουκουβάλας, 59' Νικολιάς, 72' Παμλίδης, 93' Αθανασιάδης / 23' Μπουχαλάκης, 77' Κούτρης, 84' Ποντένσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου