Τελευταία Νέα

15/7/19

ΑΕΚ - Μακάμπι Νετάνια 1-1 (ΦΙΛΙΚΟ).


Με καλύτερη δημιουργία και πιο λειτουργική στην κυκλοφορία της μπάλας, η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τη Μακάμπι Νετάνια στο τρίτο της φιλικό. Πολλές χαμένες ευκαιρίες από Λιβάγια, σκόρερ ο Μάνταλος (23’). 

Η «Ένωση» είχε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το δεύτερο φιλικό της κόντρα στην Τρέντσιν, το δημιουργικό της παιχνίδι ήταν σαφώς ανώτερο και ο Μιγκέλ Καρντόσο, πιθανότατα θα έμεινε ικανοποιημένος από την πρόοδο που σημείωσαν οι παίκτες του, παρά το 1-1 κόντρα στη Μακάμπι Νετάνια, στο τρίτο φιλικό της επί πολωνικού εδάφους. 

Σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ο Πέτρος Μάνταλος στο 23’, έπειτα από ασίστ του Λιβάγια που είχε κλέψει την μπάλα σε φάση πίεσης στην αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Κροάτης παίρνει τον άτυπο τίτλου του μοιραίου, καθώς παρά την πολύ καλή του απόδοση, ήταν αυτός που έχασε πολλές ευκαιρίες. Από κοντά και ο Ζεράλδες, που έδειξε και πάλι αρετές στην τελική πάσα, χάνοντας όμως και αυτός αρκετές ευκαιρίες. 

Το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 54’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκολομπάρ, που «άφησε» άγαλμα τον Βασίλη Μπάρκα. 

Πώς έπαιξε:

Καμία διαφορά σε σχηματισμό με βάση όλα αυτά που δουλεύει όλο αυτό το διάστημα ο Πορτογάλος προπονητής, καθώς το 4-2-3-1 ήταν και πάλι η επιλογή του. Στην εστία βρέθηκε ο Μπάρκας, τα δίδυμο των σέντερ μπακ αποτέλεσαν οι Τσιγκρίνσκι και Βράνιες, ενώ τα δύο μπακ ήταν οι Παουλίνιο και Χουλτ. 

Τα δύο αμυντικά χαφ αποτέλεσαν οι Σιμόες και Σιμάο, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Λιβάγια, ήταν οι Κλωναρίδης, Ζεράλδες και Μάνταλος. 

Το ματς:

Χωρίς ιδιαίτερη... σπίθα οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά, ειδικότερα στη δημιουργία του παιχνιδιού, αφού περισσότερο αναλώνονταν σε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, παρά σε ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο εικοσάλεπτο, ο ρέφερι είχε δείξει τρεις κίτρινες κάρτες. Στο 18’ η Μακάμπι δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, αλλά η μπάλα από το σουτ εκτός περιοχής πέρασε άουτ. 

Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ αποδείχθηκε πολύ πιο κυνική. Ο Λιβάγια έκλεψε την μπάλα σε φάση πίεσης στην αντίπαλη άμυνα και με μια πάσα στον Μάνταλο έγινε το 1-0, με τον αρχηγό της «Ένωσης» να ανοίγει το σκορ με αριστερό πλασέ. 

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Καρντόσο δημιούργησαν ακόμα μία καλή στιγμή και συγκεκριμένα στο 41’, όταν ο Μάνταλος πάσαρε στον Λιβάγια, αλλά ο Κροάτης νικήθηκε από τον Άμος. 

Η ΑΕΚ φαινόταν ότι έχει εξαιρετικό μομέντουμ συγκριτικά με τα προηγούμενά της φιλικά και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου είχε σπαταλήσει τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ζεράλδες (46’), τον Λιβάγια (47’) και τον Κλωναρίδη (54’), με τον πρώτο να στέλνει την μπάλα εκτός εστίας και τους άλλους δύο να μην μπορούν να νικήσουν τον Άμος από πλεονεκτική θέση. 

Σαν τιμωρία για την ΑΕΚ ήρθε η φάση του 54’, όταν ο Γκολομπάρ από μακρινή εκτέλεση φάουλ άφησε «άγαλμα» τον Μπάρκα, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Έλληνα τερματοφύλακα, διαμορφώνοντας το 1-1. 

Μετά το γκολ των Ισραηλινών, ακολούθησε και πάλι ένα διάστημα με αρκετά νεύρα, με αποτέλεσμα μάλιστα ο Καρντόσο να αντικαταστήσει τον Βράνιες που βρισκόταν στην προσοχή του διαιτητή του αγώνα. 

Τελικά, μέχρι την ολοκλήρωση του ματς η ΑΕΚ έβγαλε άλλες δύο ευκαιρίες, αρχικά στο 79’ με τον Λιβάγια και στο 85’ με τον Ζεράλδες, αλλά και πάλι οι δυο τους ήταν άστοχοι μπροστά στην αντίπαλη εστία. 

Η σύνθεση της ΑΕΚ: 

Μπάρκας (64' Αθανασιάδης), Παουλίνιο, Βράνιες (64' Οικονόμου), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (69' Λόπες), Σιμόες, Σιμάο (72' Γαλανόπουλος), Κλωναρίδης, Ζεράλδες, Μάνταλος (77' Ντέλετιτς), Λιβάγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου