Τελευταία Νέα

16/7/19

ΑΕΚ - Σταλ Σταλόβα 1-1 (ΦΙΛΙΚΟ).

Μία ΑΕΚ τραγική και δίχως καμία βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη φιλική της αναμέτρηση ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Σταλ, ομάδα της τρίτης (!) κατηγορίας της Πολωνίας!
Tο παιχνίδι με την αδύναμη Σταλ Σταλόβα ήταν μία καλή ευκαιρία για τον Μιγκέλ Καρντόσο να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν πολύ στα προηγούμενα τρία φιλικά. Ωστόσο, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν άρπαξαν την ευκαιρία, παρουσιάζοντας προβληματική εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
Οι μοναδικοί που διασώθηκαν και έδειξαν καλά στοιχεία ήταν οι νεαροί Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος και Σταμούλης, ενώ μετά το 60ό λεπτό και την είσοδο του Πέτρου Μάνταλου, οι "κιτρινόμαυροι" βελτίωσαν αισθητά την εικόνα τους, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να επικρατήσουν τον αντιπάλων τους, καθώς το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

ΑΕΚ ΗΤΑΝ Η... ΣΤΑΛ.


Η Σταλ έδειξε πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος απ' τα πρώτα λεπτά, αφού μόλις στο 3' έχασε μία τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Βίτασικ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Αθανασιάδη. Οι "κιτρινόμαυροι" απάντησαν στις ευκαιρίες στο 10ό λεπτό, αλλά το δυνατό σουτ του Κώστα Γαλανόπουλο αποκρούστηκε από τον Καλινόφσκι.
Οι παίκτες του Καρντόσο δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά απ' τα καρέ της Σταλ, ενώ την ίδια ώρα οι Πολωνοί στέκονταν εξαιρετικά και πίεζαν για ένα γκολ. Στο 35', ο Προζίνσκι εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά, στο 43ο λεπτό, η Σταλ εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία και τα συνεχόμενα λάθη των παικτών της ΑΕΚ και άνοιξε το σκορ με τον Φιτζκίεβιτς.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 65'.


Η εικόνα στις αρχές του δευτέρου μέρους δεν άλλαξε, με την Σταλ να έχει τον έλεγχο και να χάνει τη μία καλή στιγμή μετά την άλλη. Στο 51' ο Αθανασιάδης έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Ντάντοκ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Προζίνσκι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία, αφού ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είχε βγει εκτός περιοχής.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΜΑΝΤΑΛΟ.


Μετά το 60ό λεπτό, η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της, αφού ο Καρντόσο έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους -θεωρητικά- βασικούς. Με μπροστάρη τον Πέτρο Μάνταλο, που έδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι πολύ καλή εικόνα, οι "κιτρινόμαυροι" έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης και τελικά το βρήκαν στο 70' με τον αρχηγό τους. Ο Κώστας Γαλανόπουλος έκανε την ατομική προσπάθεια, έδωσε στον Φοίβο Μπότο, ο οποίος έκανε την προβολή, ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε, αλλά ο Μάνταλος πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα το 1-1.
Μετά το γκολ της ισοφάρισης, οι παίκτες του Καρντόσο κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν την ανατροπή, αλλά, σε τρεις περιπτώσεις ο Κόνεφολ αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του στα σουτ των Κλωναρίδη, Λόπες και στην όμορφη κεφαλιά του Νταβίντ Σιμάο.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ: Αθανασιάδης (61' Τσιντώτας), Λόπες, Οικονόμου (65' Βράνιες), Σβάρνας, Σταμούλης, Γαλανόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς, Ντέλετιτς (65' Σιμάο), Σαρδέλης (65' Μάνταλος), Μπότος (74' Ζεράλντες), Γιακουμάκης (74' Κλωναρίδης).
ΣΤΑΛ ΣΤΑΛΟΒΑ: Καλινόφσκι (46' Κόνεφολ), Γιάζκεβιτς, Βίτασικ, Σπίεβακ (46' Γιαρόζ), Σομπότκα, Μίστρζικ (46' Βίζικ), Προζίνσκι, Πιέτρας, Ντάντοκ, Πλόνκα (61' Γιόπεκ), Φιτζκίεβιτς (46' Ζιαβίνσκι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου