Τελευταία Νέα

13/1/21

*6η Aγωνιστική Super League 1 : ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Μπα στο 77' ισοφάρισε σε 1-1 τον ΠΑΟΚ, απέσπασε ισοπαλία στην Τούμπα, διατήρησε το +10 από τον Δικέφαλο αλλά και το αήττητο στη Super League Interwetten μετά από 16 αγωνιστικές. Δοκάρι στο 90'+3' ο Τζόλης, άνοιξε το σκορ ο Ίνγκασον.

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για την εξ' αναβολής 6η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο 51' με τον Ίνγκασον, οι "ερυθρόλευκοι" απάντησαν στο 77' με τον Μπα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να επικρατήσουν, όταν στο 90'+3' το σουτ του Τζόλη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός διατήρησε το +10 από τον Δικέφαλο αλλά και το αήττητο στο πρωτάθλημα.

ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΕΜΕΔΟ - ΚΡΕΣΠΟ.


Οι δύο σπουδαιότερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου για κάθε ομάδα ξεκίνησαν από λάθη που έκαναν οι στόπερ. Στο 2' ο Σεμέδο γλίστρησε μετά την πάσα του Γιαννούλη, ο Σβαμπ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μουργκ από θέση βολής έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Στο 14' ο Κρέσπο έκανε λανθασμένο διώξιμο, στέλνοντς τη μπάλα στον Φορτούνη.

Αφού συνεργάστηκε με τον Βρουσάι, έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Εμβιλά σε διπλή προσπάθεια απέτυχε να σκοράρει. Το δεύτερο σουτ, μάλιστα, πήγε στο αριστερό δοκάρι. Ο Ίνγκασον απομάκρυνε όπως - όπως και ο Καμαρά που σούταρε έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι κι έξω.

Ο Ουάρντα επεδίωκε να πάρει την πρώτη πάσα από τη μεσοαμυντική γραμή του ΠΑΟΚ για να κάνει παιχνίδι, το ίδιο και ο Φορτούνης για τον Ολυμπιακό. Ο Βαλμπουενά που ξεκίνησε αριστερά άλλαζε πλευρές με τον Βρουσάι, ο Πασχαλάκης "έβγαλε" τα φάουλ των Βαλμπουενά και Φορτούνη στο 20' και στο 36', ενώ ο Σα χρειάστηκε να επέμβει στο 28' με την κεφαλιά του Ίνγκασον στο 28', μετά το φάουλ του Βιεϊρίνια.

Από εκεί και πέρα, Κρμέντσικ και Σεμέδο έδωσαν ένα σωρό μονομαχίες στο έδαφος και στον αέρα. Ήταν ένα ισορροπημένο 45λεπτο, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή με 56%. Ο Ζίβκοβιτς δεν φάνηκε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Ρέαμπτσιουκ ανέβηκε ελάχιστα για τους "ερυθρόλευκους".

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΙΝΓΚΑΣΟΝ.


Ο ΠΑΟΚ μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο, όπως έκανε και στο πρώτο για ένα 15λεπτο. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα μέχρι το 60', από το να αμύνεται. Στο 51' έγινε το 1-0 για τον Δικέφαλο, με γκολ του Ίνγκασον. Ο Ισλανδός στόπερ πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Σα στην κεφαλιά του Ουάρντα και από κοντά με... κεραυνό έγραψε το 1-0. Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Ζίβκοβιτς από δεξιά.

Ακόμα και μετά το γκολ ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος. Πίεσε και απείλησε στο 56' με κεφαλιά του Ίνγκασον, στο 58' με μακρινό σουτ του Κρέσπο και στο 70' με το μακρινό σουτ του Ουάρντα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΠΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ.


Βλέποντας αυτήν την εικόνα της ομάδας του ο Μαρτίνς, άλλαξε τον Βρουσάι με τον Ραντζέλοβιτς και στο 71' αποφάσισε να παίξει με δύο φορ, περνώντας στον αγώνα τον Χασάν αντί του Βαλμπουενά. Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε καθόλου καλή εικόνα και παρέμενε χωρίς τελική στο δεύτερο ημίχρονο, απάντησε στον ΠΑΟΚ από στατική φάση.

Στο 77' ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπα με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από άστοχη έξοδο του Πασχαλάκη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΤΖΟΛΗ ΣΤΟ 90'+3.


Στο 82' ο Μαρτίνς άλλαξε για τρίτη φορά διάταξη. Ξεκίνησε με 4-2-3-1, το γύρισε σε 4-4-2 και ακολούθησε το 4-3-3, όταν μπήκε ο Μπουχαλάκης αντί του Φορτούνη. Ο Πάμπλο Γκαρσία, όσο το ματς ήταν 1-0, ήταν έτοιμος να περάσει τρίτο στόπερ τον Βαρέλα, αλλά μετά την ισοφάριση έριξε στον αγώνα τον Τζόλη αντί του Μουργκ.

Ο νεαρός κυνηγός παραλίγο να γίνει ο ήρωας, όταν το φοβερό σουτ έξω από την περιοχή χτύπησε στο οριζόντιο του Σα. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με μία τελική στο δεύτερο ημίχρονο, σε ένα ντέρμπι στο οποίο οι μπακ των δύο ομάδων ανέβηκαν σπάνια και στο οποίο οι περισσότερες ευκαιρίες έγιναν από στατικές φάσεις.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Τούμπας.

Διαιτητής: Φάμπρι (Ιταλία).

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Μουργκ (83' Τζόλης), Κρμέντσικ (69' Σφιντέρσκι).

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά (71' Χασάν), Φορτούνης (82' Μπουχαλάκης), Βρουσάι (62' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (82' Μασούρας).

Σκόρερ: 51' Ίνγκασον, 77' Μπα.

Κίτρινες: 21' Κρμέντσικ, 35' Πασχαλάκης, 61' Ίνγκασον, 68' Ραφίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου