Τελευταία Νέα

22/10/10

Άρης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-0

                  

Ο Άρης αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στο "Κλ. Βικελίδης" σε ένα απόλυτα ισορροπημένο ματς, διατηρώντας έτσι την εκπληκτική παράδοση που τον θέλει να είναι αήττητος στην έδρα του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εδώ και 42 χρόνια.



Το ματς δεν διεκδίκησε σε καμία περίπτωση δάφνες ποιότητας καθώς οι σπουδαίες φάσεις στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με την μοναδική κλασική να ανήκει στους "κίτρινους" αλλά τον Κόκε να μη σημαδεύει σωστά στην εστία του Άντλερ στο τετ α τετ που είχε με τον Γερμανό γκολκίπερ.


Ενδεικτικό του μέτριου θέματος ήταν το γεγονός ότι και οι δύο αντίπαλοι είχαν από ένα σουτ προς τον στόχο έκαστος, με τα σουτ εκτός εστίας να είναι πάλι μοιρασμένα (3-3).

Πλέον, μετά το τέλος του πρώτου γύρου του 2ου ομίλου του Europa League, ο Άρης εξακολουθεί να είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης έχοντας 4 πόντους όπως και η Ατλέτικο Μαδρίτης (την οποία έχει κερδίσει), με τη Λεβερκούζεν να βρίσκεται στην κορυφή με 5 βαθμούς και τη Ρόζενμποργκ να είναι τελευταία με 3 πόντους.


Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 


Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Τόχα, Φατί, Χαβίτο, Τόνι Κάλβο, Κόκε, Ρουΐς.


Λεβερκούζεν (Γιουπ Χάινκες): Άντλερ, Βίντα, Φρίντριχ, Ράιναρτζ, Κάντλετς, Μπέντερ, Μπάλιτς (61' Βιδάλ), Ρόλφες (76' Ντερντιγιόκ), Μπουράκ Καπλάν, Γιόργκενσεν (60' Μπαρνέτα) Χέλμες.


Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης."
Διαιτητής:
 Μ. Ίνγκβαρσον (Σουηδία).
Βοηθοί: Έ. Μπέργκστεν, Π, Βέστερχολμ (Σουηδία).
Κίτρινες κάρτες: Φατί (60') / Κάντλετς (75').
Κόκκινες κάρτες: -

Ο αγώνας


Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε τους "κίτρινους" με το αγαπημένο του σύστημα 4-4-2. Την εστία του Άρη ανέλαβε να υπερασπιστεί ο Σηφάκης, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης και Μίτσελ. Οι Φατί και Τόχα ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, Χαβίτο (δεξιά) και Κάλβο (αριστερά) τοποθετήθηκαν στις δύο πτέρυγες, ενώ το δίδυμο στη γραμμή κρούσης ήταν οι Κόκε και Ρουίς.

Σε σύγκριση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος (0-4 από την ΑΕΚ), ο Αργεντινός τεχνικός προχώρησε σε δύο αλλαγές: ο Ρουίς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και πήρε τη θέση του (τραυματία) Τσέζαρεκ, ενώ ο Βανγκέλι αντικατέστησε τον Νέτο στο δεξί άκρο της άμυνας.

Η αναμέτρηση του "Κλεάνθης Βικελίδης" ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν προτεραιότητα στο ποιά θα ελέγξει το χώρο της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα οι ελεύθεροι διάδρομοι να μειώνονται αισθητά, και οι επικίνδυνες επισκέψεις των παικτών στα αντίπαλα καρέ να είνα αρκετά περιορισμένες.

Πέρα από δύο σουτ εκτός περιοχής που έφυγαν άουτ, με "δράστες" τους Μπέντερ (7') και Μπάλιτς (25'), οι "ασπιρίνες" δεν μπόρεσαν να ανησυχήσουν περισσότερο τον Σηφάκη στο πρώτο ημίωρο, με την ελληνική ομάδα από την πλευρά της να μην έχει τη μεγάλη φάση στο αντίστοιχο διάστημα αλλά να πιάνει ρυθμό μετά το 10' και να πιέζει αρκετά -κατά διαστήματα- τους Γερμανούς.

Η πρώτη υποψία φάσης για τους Θεσσαλονικείς καταγράφηκε στο 9' όπου μετά από σέντρα του Χαβίτο από τα δεξιά ο Ρουίς έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση αλλά κόπηκε, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Άντλερ μπλόκαρε το σουτ του Κόκε από θέση πλάγια δεξιά.

Η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά μετά το ημίωρο, με την ένταση, το πάθος αλλά και τις πολλές προσωπικές μονομαχίες να έχουν την... τιμητική τους, ωστόσο ο Άρης άρχισε να χάνει μέτρα στο γήπεδο, επιτρέποντας στην ομάδα του Χάινκες να πλησιάσει αυτή με μεγαλύτερες αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή.

Η Λεβερκούζεν είχε μάλιστα την μεγαλύτερη φάση στο πρώτο μέρος, με τον Κάντλετς να εκτελεί δυνατό φάουλ προς το κέντρο της εστίας του Άρη και τον Σηφάκη να ενεργεί θετικά, αποκρούοντας τη μπάλα και διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του.

Το 0-0 του ημιχρόνου ήταν ουσιαστικά το πιο δίκαιο σκορ, καθώς το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο στα πρώτα 45 λεπτά, με τον Άρη και τη Λεβερκούζεν να έχουν από ένα -μόλις- σουτ έκαστος προς την αντίπαλη εστία!

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τον Άρη να εξακολουθεί να κρατάει εγκλωβισμένη τη Λεβερκούζεν, χάρη κυρίως στη συμπαγή μεσαία γραμμή του, ενώ μετά από την πάροδο δέκα λεπτών "έδειξε τα δόντια" του και στην επίθεση...

Στο 55' ο Τόχα επιχείρησε σουτ με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή που έφυγε πάνω από το δοκάρι του Άντλερ ενώ στο 57' ο Κόκε έχασε την πιο κλασική ευκαιριά και στα 93 λεπτά της αναμέτρησης.

Μετά από άψογη εκτέλεση του ένα-δύο με τον παρτενέρ του στη γραμμή κρούσης, Ρουίς, ο Ισπανός αρχηγός των "κιτρίνων" βρέθηκε τετ α τετ με τον Άντλερ, όμως το διαγώνιο πλασέ που έκανε από θέση δεξιά στη μεγάλη περιοχή έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Γερμανού γκολκίπερ.

Στην σκακιέρα των πάγκων, ο Γιουπ Χάινκες αποφάσισε να κάνει πρώτος κίνηση και μάλιστα διπλή, με τους Μπαρνέτα και Βιδάλ να αντικαθιστούν σε ένα δίλεπτο (60'-61') τους Γιόργκενσεν και Μπάλιτς, ενώ ο Κούπερ "απάντησε" στο 70', με τον Μενδρινό αντί του Κόκε, θέλοντας να θωρακίσει ακόμα περισσότερο τον άξονά του.

Το ματς ισορροπούσε σε λεπτή κλωστή, με τις δύο ομάδες να θέλουν όσο τίποτα άλλο να διαφυλάξουν ανέπαφη την εστία τους και τον Άρη να υπερτερεί στα... σημεία, ενώ στο 78' είχε νέα καλή στιγμή με τον Τόχα, το σουτ του οποίου με το αριστερό έξω από την περιοχή έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Λεβερκούζεν είχε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της όμως οι παίκτες του Άρη αμύνονταν εξαιρετικά επιστρατεύοντας μέχρι και τάκλιν... αυτοθυσίας, και έτσι το 0-0 παρέμεινε φυσιολογικά μέχρι τέλους.

Ουσιαστικά το αποτέλεσμα αυτό δεν αφήνει "παραπονεμένο" τον Άρη καθώς εξακολουθεί να παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού, ενώ ταυτόχρονα αύξησε σε 25 τα συνεχόμενα ματς που παραμένει αήττητος στην έδρα του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου