Τελευταία Νέα

27/10/10

Παναιτωλικός-Ηρακλής 0-2 ( Κύπελλο Ελλάδος)


Μετά από ένα πρώτο μέρος όπου οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, ο Ηρακλής σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Γκαρσία να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Αναστασιάδη να προλαβαίνει τον Γιάκομπ αλλά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά.


Οι παίκτες του Παναιτωλικού προσπάθησαν να αντιδράσουν και να στείλουν τουλάχιστον το ματς στην παράταση, όμως δεν ήταν εύστοχοι στις 2-3 εξαιρετικές ευκαιρίες για γκολ που τους παρουσιάστηκαν, με τους Θεσσαλονικείς να πετυχαίνουν και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις χάρη σε ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Μάρα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας):
Τζενάμο, Κούσας, Γκόλιας, Ρότσα, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος (65' Γκούρμα), Γκούγκελ, Μπαϊκαρά, Θεοδωρίδης (74' Παππάς), Δέντσας, Καούνος (71' Καραμαλίκης)

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπαντής, Κυριαζής, Κανακούδης, Χοσέμι, Κατσαμπής, Ντάνι, Καρλίνιος, Γκαρσία (77' Αραμπατζής), Κομπαγιάσι (55' Ζοτ), Βουτσιάς (62' Μάρα), Γιάκομπ

Δαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

Κίτρινες κάρτες: Κούσας (28') / Κανακούδης (26'), Γιάκομπ (43')

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση στο γήπεδο του Παναιτωλικού ήταν ένα σουτ του Γιάκομπ στο 8' που πέρασε άουτ, όμως συνολικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, κερδίζοντας τις περισσότερες από τις -πάρα πολλές- μονομαχίες που έλαβαν χώρα στη μεσαία γραμμή.

Μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο, ο Καούνος κατάφερε να ξεφύγει δύο φορές από τους αμυντικούς του "Γηραιού" χωρίς να κάνει την κλασική ευκαιρία, κάτι όμως που έγινε στο 21'. Ο πρώην επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και επιχείρησε το σουτ, με τον Μπαντή να παρακολουθεί απλώς την πορεία της μπάλας αλλά αυτή να περνάει άουτ για καλή του τύχη.

Η φάση αυτή ανέβασε την ψυχολογία των οπαδών των γηπεδούχων, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να δώσει το έναυσμα για να "ανοίξει" το παιχνίδι, του οποίου το κύριο χαρακτηριστικό εξακολουθούσαν να είναι οι κλειστές άμυνες, το πάθος και δυνατά μαρκαρίσματα.

Η ομάδα του Αγρινίου ήταν εκείνη που πίεζε περισσότερο για το γκολ χωρίς όμως να μπορεί να διασπάσει την αμυντική γραμμή του "Γηραιού" (με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει σημαντικά μετά το 20άλεπτο), ενώ στο 45' απείλησε με το σουτ του Γκούγκελ με το αριστερό, το οποίο έφυγε άουτ.

Σε αντίθεση με το ξεκίνημα του αγώνα, το δεύτερο ημίχρονο πήρε φωτιά με το... καλημέρα, καθώς ο Ηρακλής κατάφερε στην πρώτη του οργανωμένη προσπάθεια να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και μάλιστα με την βοήθεια αντίπαλου παίκτη.

Ο Γκαρσία έφυγε από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, ο Αναστασιάδης προσπάθησε να αποτρέψει να φτάσει η μπάλα στον Γιάκομπ και άθελά του την έστειλε με το κεφάλι στην αριστερή γωνία του Τζενάμο, για να γίνει έτσι το 1-0 για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη υπό τις επευφημίες των περίπου 150 εκδρομέων οπαδών του.

Μετά από αυτό το τέρμα, ο Ηρακλής άρχισε να οπισθοχωρεί και να δίνει χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη τους σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση στο 64'.

Ο Ρότσα βρέθηκε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα πήρε τροχιά προς το "Γ" της εστίας του Μπαντή, όμως την τελευταία στιγμή βρήκε σε σώμα παίκτη του Ηρακλή και έφυγε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ηρακλής έφτασε μία ανάσα από το να "κλειδώσει" την πρόκριση, με τον Γιάκομπ να βγαίνει σε ένα μοναδικό τετ α τετ με τον Τζενάμο (οι γηπεδούχοι φώναξαν έντονα για οφσάιντ σε αυτή τη φάση), αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο 20άλεπτο της αναμέτρησης, ο Παναιτωλικός συνέχισε να ασκεί πίεση στα αντίπαλα καρέ, με τον Γιάννη Νταλακούρα να παίζει το τελευταίο του χαρτί με την είσοδο των Καραμαλίκη και Παππά στο 71' και 74' αντίστοιχα, στη θέση των Καούνου και Θεοδωρίδη.

Στο 81' ο Παναιτωλικός άγγιξε την ισοφάριση, αλλά και πάλι δεν ήταν ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια. Ο Γκούρμα "έστρωσε" τη μπάλα για τον Γκούγκελ ο οποίος έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να φεύγει άουτ προς μεγάλη απογοήτευση των 5.000 φίλων του Παναιτωλικού.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν μακριά από την περιοχή του Μπαντή τους όποιους κινδύνους ενώ στις καθυστερήσεις "έκλεισαν" εντυπωσιακά το παιχνίδι.

Ο Μάρα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του Αγρινίου και δοκίμασε το φαλτσαριστό σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Τζενάμο (0-2) και την ομάδα του Ουζουνίδη να παίρνει το εισιτήριο για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου