Τελευταία Νέα

28/10/10

Τρίκαλα-Άρης 4-2 (1-1) ( Κύπελλο Ελλάδος)

                           

Οι "κίτρινοι" άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7' με τον Ρονάλντο Γκιάρο όμως το προβάδισμά τους δεν κράτησε για πολύ, αφού οι Θεσσαλοί έφεραν το ματς στα ίσα στο 31' με τον Μίνγκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ήταν καλύτερος και είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 85΄με το δοκάρι αρχικά του Κόκε και το σουτ άουτ του Κάλβο στη συνέχεια, όμως στο 87' έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας που αντίκρυσε ο Μίτσελ (πολύ αυστηρή) για σπρώξιμο στον Κοντογουλίδη.

Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ήταν αυτή που πίεσε και είχε 3-4 εξαιρετικές ευκαιρίες στην ημίωρη παράταση, όμως το γκολ δεν ήρθε είτε από ατυχία είτε από έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια, και έτσι το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Στη "ρωσική ρουλέτα" τα Τρίκαλα "τιμώρησαν" τον Άρη για την απίστευτη κακοδαιμονία του στην παράταση, καθώς επικράτησαν με 4-2 έχοντας 100% ευστοχία, με τους "μοιραίους" για τον Άρη να είναι οι Ναφτί (άουτ) και  Ρονάλντο Γκιάρο (απέκρουσε ο Πουρής).

Το τελικό σφύριγμα βρήκε παίκτες και 5.000 οπαδούς των Τρικάλων να πανηγυρίζουν για μία ιστορική επιτυχία, ενώ στον αντίποδα ο περυσινός φιναλίστ Άρης έγινε η τέταρτη κατά σειρά ομάδα της Super League μετά τους Skoda Ξάνθη, Εργοτέλη και Πανιώνιο που αποχαιρέτησαν πρόωρα τη δεύτερη τη τάξει ελληνική διοργάνωση.

Να σημειωθεί πως ο αγώνας αμαυρώθηκε από επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στο στίβο του σταδίου, γεγονός που ανάγκασε μάλιστα τον διαιτητή Τσινιάρη να διακόψει προσωρινά το ματς (από το 26' μέχρι το 30' του πρώτου ημιχρόνου) μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 


Τρίκαλα (Γιώργος Μπένος): Πουρής, Γιώτας, Μπριλλάκης, Ντόικιτς (73' Κόρμπος), Χρήστου, Μπουκουβάλας, Μπακομήτρος (93΄Σπασόγεβιτς), Μίνγκας, Μπαριέντος, Ρούσεφ (77' Μπαριέντος), Κοντογουλίδης.

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε, Ρουίς (90' Νέτο), Μίτσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (62' Τόχα).

Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθήνας).

Κίτρινες κάρτες: Πουρής (45+4'), Ρούσεφ (53'), Μπουκουβάλας (69'), Κοντογουλίδης (87΄), Κόρμπος (107') / Κάλβο (20'), Βανγκέλι (80').

Κόκκινες κάρτες: Μίτσελ (87').

ΤΟ ΜΑΤΣ


Μπορεί το ματς να διεξήχθη σε βαρύ -από τη βροχή- τερέν και υπό καταρρακτώδη βροχή, ωστόσο το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον Άρη, που άνοιξε το σκορ στην πρώτη οργανωμένη προσπάθειά του.

Ο Χαβίτο έκανε σέντρα από τα δεξιά μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, ο προωθημένος Ρονάλντο Γκιάρο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας μέσα από την περιοχή και την έστειλε στα δίχτυα του Πουρή, παρά την προσπάθεια αμυντικού να την απομακρύνει με το κεφάλι (0-1).

Το γκολ αυτό "έβαλε φωτιά" στο παιχνίδι, με τα Τρίκαλα όχι μόνο να μην πτοούνται από αυτή την άσχημη εξέλιξη αλλά να δημιουργούν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Η πρώτη ήταν στο 12', όταν ο Ντόικιτς έπιασε ένα τρομερά δυνατό σουτ από μεγάλη απόσταση, με τη μπάλα να παίρνει φάλτσα και να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μιχάλη Σηφάκη.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι: ο Μπακομήτρος έφυγε από τα δεξιά και έβγαλε εξαιρετική σέντρα για το κεφάλι του Μίνγκα, η κεφαλιά του τελευταίου όμως πήρε κατεύθυνση προς το κέντρο της εστίας και έτσι ο Σηφάκης έδιωξε σε κόρνερ με μπουνιά.

Η εικόνα του αγώνα στο πρώτο 20άλεπτο προμήνυε μία εξίσου συναρπαστική συνέχεια παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ωστόσο οι σκέψεις αυτές πήγαν... περίπατο στο 26', με τον διαιτητή Μιχάλη Τσινιάρη να διακόπτει προσωρινά το παιχνίδι λόγω επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Η αρχή του κακού έγινε όταν οι οπαδοί του Άρη βρήκαν ανοιχτή μία πόρτα εισόδου στο γήπεδο, με αποτέλεσμα μερίδα εξ'αυτών να μπουν στο κουλουάρ, να κατευθυνθούν προς εξέδρα οπαδών των Τρικάλων και να εκτοξεύσουν αρκετά "βαριά" αντικείμενα.

Η συνέχεια ήταν εξίσου επεισοδιακή, με οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας να μπαίνουν και αυτοί με τη σειρά τους στο ταρτάν για να επιτεθούν στους "κίτρινους", και τις αστυνομικές δυνάμεις να μπαίνουν τελικά -με κάποια καθυστέρηση- στο γήπεδο και να επιβάλλουν την τάξη, χωρίζοντας τις δύο αντιμαχόμενες "παρατάξεις".

Μετά από περίπου τέσσερα λεπτά όπου η "στρογγυλή  Θεά" πέρασε σε δεύτερη μοίρα, το ματς ξανάρχισε με τη συμπλήρωση του ημιώρου και στο 31' μόλις η μπάλα βρήκε δίχτυα...

Ο Βανγκέλι απέτυχε δύο φορές να την απομακρύνει, ο Μίνγκας μπήκε με δύναμη στη φάση και έβαλε την κόντρα, με την "καραμπόλα" αυτή μέσα στη μεγάλη περιοχή να βρίσκει κερδισμένους τους γηπεδούχους που έκαναν το 1-1!

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο, πέρα από την εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων (κόρνερ), και έτσι το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος πιέζοντας την ομάδα των Τρικάλων, όμως το βαρύ τερέν  δεν επέτρεπε στους "κίτρινους" να πατούν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

Η πρώτη αξιόλογη φάση τους καταγράφηκε στο 53' με την κεφαλιά του Μίτσελ που έφυγε άουτ, ενώ χρειάστηκε να φτάσουμε στο 65' για την δεύτερη καλή στιγμή των παικτών του Κούπερ.

Ο Ναφτί έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά στην καρδιά της άμυνας των Τρικάλων και ο Ρουίς έπιασε παλικαρίσια δύσκολη γυριστή κεφαλιά, η οποία έφυγε ωστόσο λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πουρή.

Στον αντίποδα, τα Τρίκαλα αρκούνταν στο να κρατούν το ματς στο 1-1 χάρη στη σφιχτή τους άμυνα, με τη μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει ο Σηφάκης στο δεύτερο μέρος να είναι στο 76' όταν απέκρουσε με γροθιές σέντρα του Μπουκουβάλα.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Άρης είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι για να κάνει το 2-1, όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη...

Ο αρχηγός Σέρχιο Κόκε έπιασε εκπληκτικό γυριστό σουτ έξω από την περιοχή που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ο Τόχα πήρε το "ριμπάουντ¨αλλά καθυστέρησε, με τον Κάλβο να γίνεται αποδέκτης της πάσας του και να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με δεξί σουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι αριθμητικές ισορροπίες διαταράχτηκαν. Ο Μίτσελ έσπρωξε με δύναμη τον Κοντογουλίδη εκτός αγωνιστικού χώρου, αυτός του "ζήτησε τα ρέστα", ο παίκτης του Άρη τον έσπρωξε και ο διαιτητής του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα παρασυρόμενος από το υπερβολικό πέσιμο του Έλληνα παίκτη των Τρικάλων (αντίκρυσε κίτρινη κάρτα).

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα, με τις δύο ομάδες να έχουν αποδεχτεί ουσιαστικά πως θα έλυναν τις διαφορές τους στην ημίωρη παράταση...

Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες ο Άρης συντριπτικά καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, χάνοντας στο διάστημα αυτό τρεις πολύ καλές ευκαιρίες.

Στο 91' είχε τρομερή ευκαιρία με τον Λαζαρίδη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα σύριζα άουτ, στο 100' ο Κόκε έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά μπλόκαρε ο Πουρής, ενώ στο 104' ήταν η σειρά του Χαβίτο να αστοχήσει, αυτή τη φορά με δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η κακοδαιμονία των "κιτρίνων" μπροστά από την αντίπαλη εστία συνεχίστηκε πάντως και στο δεύτερο μέρος της παράτασης...

Στο 108' ο Χαβίτο έκανε άνω-κάτω την άμυνα των γηπεδούχων από τα αριστερά και "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στον Κάλβο, αλλά η διαγώνια προβολή του συμπατριώτη του από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα να "γλύψει" το αριστερό δοκάρι και να φύγει άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση της παράτασης (στην οποία κυριάρχησε απόλυτα ο Άρης παρά το αριθμητικό μειονέκτημά του), με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 μέχρι το 120' και να οδηγούνται αναπόφευκτα στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι παίκτες του Γιώργου Μπένου ήταν πιο ψύχραιμοι καθώς ευστόχησαν και στα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν σε αντίθεση με τον Άρη που έχασε δύο (ο Ναφτί έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι στο 2ο πέναλτι και ο Πουρής έπιασε το 4ο πέναλτι του Γκιάρο), και έτσι πήραν μία ιστορική πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού.

Στον αντίποδα, αυτό ήταν αναμφίβολα ένα ηχηρό χαστούκι για τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι είχαν "καλομάθει" τους οπαδούς τους σε αυτή τη διοργάνωση, φτάνοντας τέσσερις φορές σε τελικό την προηγούμενη οκταετία.

Η σειρά των πέναλτι:

0-1
 Κόκε.
1-1 Μίνγκας.
1-1 Ναφτί (άουτ).
2-1 Μπριλλάκης.
2-2 Κάλβο.
3-2 Κόρμπος.

3-2 Ρονάλντο Γκιάρο (απέκρουσε ο Πουρής).
4-2 Μπαριέντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου