Τελευταία Νέα

26/10/10

ΑΕΚ - ΤΖΕΜΠΟΥΡ ΄΄ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΩ΄΄




Ο... τρομοκράτης της Ενωσης αναφέρθηκε και στον Ζαν Άλεν Μπουμσόνγκ στον οποίο απάντησε στο γήπεδο σκοράροντας το νικητήριο γκολ, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην "Le Buteur".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλγερινού επιθετικού:

Ήσουν και πάλι καθοριστικός στη νίκη επί του Παναθηναϊκού. «Τι να πω… Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για την εμφάνισή μου σε αυτό το παιχνίδι. Η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική, καθοριστική για μας. Μας επέτρεψε να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να κοιτάμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια».


Είναι ωραίο να πετυχαίνεις ένα καθοριστικό γκολ σε ντέρμπι. «Ναι, σίγουρα. Το τέρμα που σημείωσα με έκανε να αισθανθώ καλύτερα και μου ανέβασε την αυτοπεποίθηση. Μετά την ήττα μας την Πέμπτη από την Άντερλεχτ για το Europa League, θέλαμε να εξιλεωθούμε με μία νίκη στο ντέρμπι μπροστά στον κόσμο μας. Ευτυχώς τα καταφέραμε και το πιο σημαντικό είναι πως η ομάδα πήρε τρεις βαθμούς».


Από την αρχή της σεζόν σκοράρεις σχεδόν σε κάθε ματς. Έχεις στόχο το βραβείο του πρώτου σκόρερ;

«Δεν έχω θέσει κάποιον προσωπικό στόχο. Προέχει πάντα το συμφέρον της ομάδας και δεν είναι αυτοσκοπός να βγω πρώτος σκόρερ. Φέτος αισθάνομαι καλά και το ίδιο η ομάδα όταν πετυχαίνει γκολ. Πάντα χαίρομαι να σκοράρω και να βοηθώ την ΑΕΚ να φτάνει σε νίκες. Είμαι ένας παίκτης με ανταγωνιστικό πνεύμα και διψάω για γκολ».



Πώς είναι οι σχέσεις σου με το νέο σας προπονητή, Μανόλο Χιμένεθ;«Πολύ καλές, τα πηγαίνουμε πολύ καλά και όλα βαίνουν καλά για την ώρα. Είναι καλός προπονητής, ανοιχτόμυαλος και δίνει περισσότερη ελευθερία στους παίκτες. Μας επιτρέπει να παίζουμε πιο άνετα και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό συζητήσαμε, μου έδωσε οδηγίες και με ενθάρρυνε. Το εκτιμώ πολύ αυτό».


Φυσικά θα σε συνεχάρη μετά τον αγώνα. «Ναι, είναι φυσιολογικό. Όμως, ξέρετε, σε όλη την ομάδα αξίζουν συγχαρητήρια. Εγώ είμαι απλώς ένα μέρος του συνόλου, που έκανε τη δουλειά του. Αυτή η νίκη μάς έκανε πολύ καλό».


Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Φαντάζομαι τη χαρά τους μετά τη νίκη. «Όντως, αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για αυτούς. Είναι ένα ντέρμπι κι όλοι ξέρουν την αντιπαλότητα που υπάρχει σε τέτοια παιχνίδια. Ο κόσμος μας χάρηκε πολύ, ακόμη περισσότερο γιατί δεν περίμεναν την επιτυχία. Μετά την ήττα μας στο Βέλγιο, πολλοί ήταν προβληματισμένοι για τις πιθανότητες να κερδίσουμε την Κυριακή. Πρέπει να ξέρουν όμως ότι δεν έχουμε το δυναμικό της Μπαρτσελόνα για να παίζουμε σε όλες τις διοργανώσεις».


Στον ελληνικό Τύπο γράφτηκε πως θα υπογράψεις αυτή την εβδομάδα το νέο σου συμβόλαιο. Το επιβεβαιώνει; «Αυτά είναι προσωπικά ζητήματα και δεν βλέπω γιατί να τα λέμε στα ΜΜΕ. Δεν θα ανέβω στην κορυφή για να το φωνάξω αν θα ανανεώσω τη συνεργασία μου ή όχι. Αυτό το θέμα απασχολεί εμένα και την ομάδα. Αυτό που μπορώ να πω, πάντως, είναι ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση και όλα θα τελειώσουν σύντομα».


Και για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού να σε αποκτήσει; «Αυτά είναι πράγματα που γράφονται στον Τύπο και τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Τα ελληνικά ΜΜΕ έκαναν θόρυβο από το τίποτα».


Υπήρξε κάποια προσέγγιση; «Όχι, απολύτως τίποτα. Όταν ένας επιθετικός πετυχαίνει πολλά γκολ, όπως συμβαίνει τώρα με μένα, είναι φυσιολογικό να υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Δεν είναι κάτι καινούριο. Όμως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο».


Πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ φερόταν να έχει δηλώσει πως δεν θα σε αφήσει να σκοράρεις. Τελικά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. «Πράγματι, μου το είπαν κάποιοι φίλοι. Είπε πως δεν θα σβήσει, αλλά πιστεύω πως πήρε την απάντησή του στο γήπεδο. Γνωρίζω καλά τον Ζαν Αλέν και τον Σισέ από την εποχή που ήμασταν μαζί στην Οσέρ. Είχα καιρό να τους συναντήσω και χάρηκα που τους είδα».


Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει όλο και περισσότερους Αλγερινούς παίκτες. Πώς το εξηγείς αυτό; «Η παρουσία μου εδώ για τόσα χρόνια έχει βοηθήσει τον Αμπντούν και τους άλλους παίκτες να προσαρμοστούν. Οι Έλληνες έμαθαν και κατάλαβαν τη νοοτροπία των Αλγερινών ποδοσφαιριστών. Το ποδόσφαιρο εδώ είναι ευχάριστο και ανοικτό, μας επιτρέπει να δείξουμε τις ικανότητές μας».


Θα συνιστούσες λοιπόν σε έναν συμπατριώτη σου να έρθει στην Ελλάδα. «Γιατί όχι; Η Ελλάδα μοιάζει με την Αλγερία. Όταν έρχεσαι εδώ δεν σου λείπει τόσο πολύ η πατρίδα, όπως σε άλλες χώρες. Γενικά τα πράγματα εδώ είναι όμορφα και το κλίμα είναι ιδανικό για να παίξεις ποδόσφαιρο. Επίσης, η ιδιοσυγκρασία των φιλάθλων είναι σχεδόν ίδια με την Αλγερία. Βοηθούν τους παίκτες να δώσουν τα πάντα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου