Τελευταία Νέα

20/10/10

Champions League : Η εκδίκηση και η ομαδάρα!


Στο πρώτο «πιάτο» της 3ης αγωνιστικής του Champions League ξεχώρισε η επικράτηση της Ρεάλ στο μεγάλο παιχνίδι στο «Μπερναμπέου» με σκορ 2-0 επί της Μίλαν και η εκδίκησή της για την περσινή ήττα από τους Ροσονέρι, αλλά και η «διαστημική» Αρσενάλ που διέσυρε 5-1 την Σαχτάρ. Στα υπόλοιπα ματς, η Μπάγερν νίκησε δύσκολα 3-2 την Κλουζ, με τα χίλια ζόρια η Μαρσέιγ 1-0 την Ζίλινα, πήρε αυτό που ήθελε ο Αγιαξ (2-1 την Οσέρ), η Μπράγκα έγραψε ιστορία (2-0 την Παρτιζάν), ενώ η Βασιλεία άλωσε το «Ολίμπικο» (3-1 την Ρόμα).


5ος όμιλος: Η τυχερή και η αλλοπρόσαλλη

Εχουμε μιλήσει αμέτρητες φορές για την τύχη και την μαχητικότητα των Γερμανών, κάτι που επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά. Η Μπάγερν νίκησε 3-2 την Κλουζ, με τους Ρουμάνους να σκοράρουν 4 φορές, αλλά τελικά ηττήθηκαν. Ο Καντού έβαλε μπροστά την Κλουζ στο 28', αλλά ο ίδιος παίκτης με αυτογκόλ στο 32' ισοφάρισε για τους Βαυαρούς. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο ματς με νέο αυτογκόλ του Πανίν στο 37' και ο Γκόμεζ στο 77' έκανε το 3-1. Ο Κούλιο μείωσε στο 86' για τους άτυχους Ρουμάνους, αλλά η νίκη κατέληξε στην ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βασιλεία αντέγραψε την Κλουζ και πέρασε σαν σίφουνας από το «Ολίμπικο» με 3-1 επί της Ρόμα. Οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο ματς με γκολ του Φρέι στο 12', αλλά ο Μποριέλο ισοφάρισε στο 21' για τους Τζιαλορόσι. Ενα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Ινκούμ έκανε το 2-1, ενώ ο Καμπράλ στο 92' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

6ος όμιλος: Σεφτέ για Μαρσέιγ

Την πρώτη της νίκη πήρε η Μαρσέιγ στο φετινό Champions League. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ νίκησε δύσκολα 1-0 την Ζίλινα και διατήρησε τις ελπίδες της για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το χρυσό γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Ντιαβαρά στο 48'.

7ος όμιλος: Ποδόσφαιρο και αυτοσκοπός

Το ντέρμπι της Ρεάλ με την Μίλαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μαγνήτισε τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, με τους γηπεδούχους να πέρνουν την νίκη. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο καθάρισε το ματς μέσα σε ένα λεπτό με τα γκολ των Κριστιάνο Ρονάλντο (13') και Εζίλ (14'), ενώ θα μπορούσε να πετύχει είχε σκοράρει και άλλες φορές. Από την πλευρά τους οι Ιταλοί προσπάθησαν να ορθοποδήσουν στην αναμέτρηση, όμως οι προσπάθειες τους σταματούσαν στον Ικερ Κασίγιας. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης υπήρξαν μικροεπεισόδια εκτός γηπέδου, ενώ κατά την διάρκειά της είδαμε έναν τύπο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο (πάντα εκτός προγράμματος).

Στο ματς που συγκέντρωσε λιγότερα βλέμματα, ο Αγιαξ κατάφερε να επικρατήσει της αξιόμαχης Οσέρ με σκορ 2-1, παίρνοντας μια νίκη εντός προγράμματος. Τα γκολ για τους γηπεδούχους οι Ντε Ζέου (7') και Σουάρες (41'), ενώ για τους Γάλλους μείωσε ο Μπίρσα στο 57ο λεπτό. Το ματς σημαδεύτηκε και από τρεις αποβολές, μία για τον Αίαντα (55' Οιερ) και δύο για τους ηττημένους φιλοξενούμενους (86' Ολιεχ, 90 Μινιόν)

8ος όμιλος: Η διαστημική και η ιστορική

Κάθε χρόνο στους ομίλους η Αρσεναλ εντυπωσιάζει. Αυτή την φορά η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου στο «Εμιρέιτς» διαλύοντας 5-1 την Σαχτάρ. Οι Κανονιέρηδες χτύπησαν με πέντε διαφορετικούς παίκτες (19' Σονγκ, 42΄Νασρί, 60' πεν Φάμπρεγκας, 66' Γουίλκσαϊρ, 69' Σαμάκ), ενώ το γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Εντουάρντο στο 82', επιστρέφοντας ως αντίπαλος στην Αγγλία.

Πολύ σπουδαία νίκη πέτυχε η Μπράγκα επί της Παρτιζάν με σκορ 2-0. Οι Πορτογάλοι πήραν την παρθενική τους νίκη στην διοργάνωση με γκολ των Λίμα (35') και Ματέους (90') και έγραψαν ιστορία, ενώ παράλληλα διατήρησαν τις ελάχιστες ελπίδες τους για κάτι καλό στην συνέχεια.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

5ος όμιλος :

Μπάγερν Μονάχου-Κλουζ 3-2

(32' αυτ. Καντού, 37' αυτ. Πανίν, 77' Γκόμεζ- 28' Καντού, 86' Κούλιο)

Ρόμα-Βασιλεία 1-3

(21' Μποριέλο-12' Φρέι, 44' Ινκούμ, 92' Καμπράλ)

6ος όμιλος :

Σπαρτάκ Μόσχας-Τσέλσι 0-2

(24' Ζιρκόφ, 43' Ανελκά).

Μαρσέιγ-Ζίλινα 1-0.

(48' Ντιαβαρά).

7ος όμιλος :

Ρεάλ Μαδρίτης-Μίλαν 2-0.

(13' Κριστιάνο Ρονάλντο, 14' Εζίλ).

Αγιαξ-Οσέρ 2-1

(7' Ντε Ζέου, 41' Σουάρες-57' Μπίρσα).

8ος όμιλος :

Αρσεναλ- Σαχτάρ 5-1

(19' Σονγκ, 42΄Νασρί, 60' πεν Φάμπρεγκας, 66' Γουίλκσαϊρ, 69' Σαμάκ-82' Εντουάρντο)

Μπράγκα-Παρτιζάν 2-0

(35' Λίμα, 90' Ματέους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου