Τελευταία Νέα

21/11/10

Άρης - Κέρκυρα 2-0

   Τσέζαρεκ

Ο Άρης μετά από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα επέστρεψε στις νίκες, αφού κέρδισε με 2-0 την Κέρκυρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Μέτριο το παιχνίδι, όμως οι κίτρινοι ήταν αποφασισμένοι για τους τρεις βαθμούς.
Σε ένα παιχνίδι με πολύ μέτριο θέαμα και από τις δυο ομάδες, ο Άρης πήρε μια σπουδαία, νίκη με 2-0 επί της Κέρκυρας και την ξεπέρασε στην βαθμολογία.

Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα σαφώς καλύτερο παιχνίδι απ' ότι στο δεύτερο, αφού και οι δυο ομάδες είχαν όρεξη για ποδόσφαιρο. Οι κίτρινοι άνοιξαν το σκορ στο 34' με τον Τσέζαρεκ και κάπου εκεί έπεσε ο γενικός.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ότι πρέπει για όσους πάσχουν από αϋπνία, αφού οι φάσεις ήταν ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Ο Άρης ωστόσο πέτυχε και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Πορτίγια, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών της Κέρκυρας και σκόραρε από κοντά.  

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Κώτσιρος (Αρκαδίας)

Συνθέσεις των δυο ομάδων

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Ναφτί, Κάλβο(Πορτίγια 35'), Τόχα, Τσέζαρεκ(Ρουίζ 60'), Κόκε(Φατί 75'), Μίσελ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι.

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης(Γιάντσης 73'), Καλαντζής, Τσίγκας(Φλαβίνιο 65'), Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Έπσταϊν, Κοντοδήμος, Μακρής(Δεινόπαπας 85').

Κάρτες: Παρασκευαΐδης (κίτρινη 62'), Γκουστάνο (κίτρινη 68'), Βανγκέλι (κίτρινη 71'), Σηφάκης 90'.

Σκόρερ: Τσέζαρεκ 34', Πορτίγιαλ 90+.

Το παιχνίδι...

Με το αγαπημένο του 4-4-2 ξεκίνησε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, έχοντας τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, Μίσελ, Οριόλ, Λαζαρίδη, Βανγκέλι στην άμυνα. Στο κέντρο Τόχα και Ναφτί ξεκίνησαν στα χαφ, Κάλβο και Νέτο στα άκρα και μπροστά ο Κόκε με τον Τσέζαρεκ.

Από την πλευρά του ο Μπάμπης Τεννές επέμεινε στο 4-3-3, με τον Κωνσταντόπουλο να ξεκινάει κάτω από τα δοκάρια και τους Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Κοντοδήμο και Βενέτη να βρίσκονται στη άμυνα. Στα χαφ η τριάδα Παρασκευαΐδης, Στολτίδης και Μακρής δεν άλλαξε, ενώ μπροστά βρέθηκαν οι Επστάιν, Τσίγκας και Καλαντζής.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο γήπεδο με τις δυο ομάδες να θέλουν τους τρεις βαθμούς για να ανακάμψουν βαθμολογικά.

Πρώτο ημίχρονο...

Η πρώτη φάση του αγώνα πραγματοποιήθηκε στο 8ο λεπτό, όταν Νέτο και Βανγκέλι συνεργάστηκαν πολύ ωραία, με τον τελευταίο να βγάζει μια ωραία σέντρα και τον Κωνσταντόπουλο να μπλοκάρει με δυσκολία. Ένα λεπτό αργότερα οι κίτρινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ.

Ο Κάλβο εκτέλεσε το πρώτο κόρνερ στο παιχνίδι, με τον Μίσελ να πηδάει μόνος του στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

**Τέσσερα παιχνίδια έχουν οι δυο ομάδες στην μεγάλη κατηγορία. ο Άρης έχει μια νίκη, ενώ τα άλλα τρία έληξαν ισόπαλα.

Παραλίγο ψυχρολουσία!

Ο Άρης είχε τον έλεγχο, η Κέρκυρα όμως έχασε απίστευτη φάση για να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Τσίγκας πέρασε μια υπέροχη κάθετη μπαλιά στον Επστάιν στο 10ο λεπτό, με τον Γερμανό απέναντι από τον Σηφάκη να κάνει το πλασέ, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε 13 λεπτά αργότερα (μέχρι τότε ο ρυθμός ήταν πολύ αργός), όταν ο Ναφτί έκανε μια πολύ ωραία σέντρα από τα αριστερά μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον Λαζαρίδη που είχε προωθηθεί να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πίεση έφερε το γκολ

1-0: Ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 34ο λεπτό, όταν Νέτο με πολύ όμορφη ενέργεια γύρισε μέσα στην μεγάλη περιοχή για τον Τσέζαρεκ, που με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Κωνσταντόπουλο.

Ένα λεπτό αργότερα οι κίτρινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν δυο τα τέρματα τους, με τον Νέτο και πάλι να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Κόκε στο ύψος του πέναλτι, όμως ο Ισπανός άσος έκανε άσχημο σουτ, μόνος του, με αποτέλεσμα να μείνει αυτό το 1-0.

** Ο Άρης έχει την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα, μαζί με τον Πανιώνιο, με έξι γκολ. Αυτό ήταν το έβδομο τέρμα...

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Άρη να κάνει μια αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Κάλβο ένιωσε ενοχλήσεις και βγήκε έξω. Τη θέση του πήρε ο Πορτίγια. Η Κέρκυρα έχασε κάποιες φάσεις, όμως περιορίστηκε περισσότερο σε αμυντικό ρόλο.

Δεύτερο ημίχρονο...

Στα πρώτα της λεπτά η επανάληψη ήταν τραγική... Ρυθμός για να σε παίρνει ο ύπνος και ένας Άρης ο οποίος γύρισε πίσω για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε κάποιες μουρμούρες από την κερκίδα.

** Στο ημίχρονο φίλοι της Κέρκυρας άφησαν στεφάνι στο μνημείο που υπάρχει μπροστά στους φανατικούς οπαδούς του Άρη, για τους αδικοχαμένους φιλάθλους που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά καιρούς.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν... θάρρος και άρχισαν να πιέζουν τον Άρη, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Σηφάκη. Μοναδική ίσως φάση στο 82ο λεπτό, όταν ο Φλαβίνιο έκανε δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πήγε αδύναμα στην αγκαλιά του Έλληνα πορτιέρο.

Γκολ η Κέρκυρα, δεν το μέτρησε ο διαιτητής!

Η Κέρκυρα έκανε το 1-1 στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Παρασκευαΐδη να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά. Ο διαιτητής ωστόσο σφύριξε οφσάιντ, όμως όπως φάνηκε από το ριπλέι τον κάλυπτε αμυντικός των κίτρινων.

2-0: Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Άρη να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με τον Πορτίγια στις καθυστερήσεις του αγώνα, μετά από λάθος της άμυνας. Ο Ισπανός επιθετικός πήρε την μπάλα και με ωραίο πλασέ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των κίτρινων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου