Τελευταία Νέα

15/11/10

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 2-2


           

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Αλβάρεζ, Παντελιάδης, Γεωργιάδης, Βοσκόπουλος, Κάστρο, Σουμπίνιο (74' Ανάκογλου), Μπέλιτς (86' Ασλανίδης), Νταλέ, Μαβενέ, Λεοζίνιο.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τομάς, Μαρτίν (82' Καπετάνος), Αλβάρεζ, Ζαραδούκας (74' Πέρεζ Κάστρο), Ντολεζάι, Ζέλεσι, Ρόκας, Ούμπιντες, Μόνχε, Σολάκης (59' Μπρέσκα).

Γήπεδο: Σερρών.

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας).

Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Γεωργιάδης (Κοζάνης).

Γκολ: Μπέλιτς (63'), Λεοζίνιο (79' πεν.) / Μαρτίν (10'), Ούμπιντες (45+1').

Κίτρινες κάρτες: Παντελιάδης (12'), Βοσκόπουλος (45'), Κάστρο (75'), Ασλανίδης (88'), Μπέλιτς (89') / Ούμπιντες (48'), Ζαραδούκας (56'), Πέρεζ Κάστρο (78').

Κόκκινες κάρτες: -

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο των Σερρών μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο από το ξεκίνημα, με τον Ολυμπιακό Βόλου να μπαίνει δυνατά, να κλείνει τους γηπεδούχους στα καρέ τους και μετά από ένα δεκάλεπτο "σφυροκόπημα" να φτάνει στην επίτευξη ενός τέρματος.

Οι "ερυθρόλευκοι" του Σάκη Τσιώλη είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 4' με την κεφαλιά του Μόνχε που μπλόκαρε ο Ράντμαν στο κέντρο της εστίας του, στο 6' είδαν να ακυρώνεται σωστά γκολ-κεφαλιά του Σολάκη, ενώ ο Ούμπιντες είχε επίσης δύο καλές στιγμές στο 7' και το 9' όπου δεν κατάφερε ωστόσο να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στο διάστημα αυτό η κυκλοφορία της μπάλας ήταν αποκλειστικά προς μία κατεύθυνση (τα καρέ του Πανσερραϊκού), με τους Βολιώτες να ανταμείβονται για την επιθετική προσέγγισή τους στο ματς στο 10'.

Ο Σολάκης τροφοδότησε τον Ούμπιντες, αυτός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή "έκοψε" τη μπάλα για τον Μαρτίν, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής να νικήσει τον Ράντμαν και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Βόλου (0-1).

Μετά από το πρώτο τέταρτο όπου οι παίκτες του Πανσερραϊκού έδειχναν ανήμποροι να παρακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους, τα "λιοντάρια" είχαν το πρώτο τους σουτ στο 19' με τον Λεοζίνιο που μπλόκαρε ο Γιακούποβιτς, όμως πέρα τούτου ουδέν...

Μπορεί οι γηπεδούχοι να κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και να μην είναι τόσο ευάλωτοι αμυντικά, όμως εξακολουθούσαν να υστερούν σημαντικά στην κυκλοφορία της μπάλας και στην επιθετική λειτουργία τους, με τους Βολιώτες να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άμυνά τους παρά την απουσία του "ογκόλιθου" Σανκαρέ.

Χρειάστηκε να περάσουν 38 λεπτά για να δημιουργήσει την πρώτη μεγάλη φάση του στο 45άλεπτο ο Πανσερραϊκός, που ήταν και η μοναδική του σε αυτό το διάστημα. Ο Μπέλιτς έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε μετά από κόντρες στην περιοχή στα πόδια του Νταλέ, αλλά το συρτό διαγώνιο σουτ του έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Εκεί όμως που έδειχνε η ομάδα του Κοκότοβιτς να ισορροπεί, προδόθηκε ξανά από την άμυνά της, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια έχοντας να σκαρφαλώσει... βουνό στην επανάληψη.

Ο Σολάκης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και ο Βοσκόπουλος τον ανέτρεψε καθαρά από πίσω, ο Ούμπιντες ευστόχησε από τα 11 βήματα, και το 2-0 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε τον Πανσερραϊκό να έχει μία καλή στιγμή στο 50', όταν το φάουλ του Λεοζίνιο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, όμως στο 52' οι Θεσσαλοί άγγιξαν το 3-0: ο Αλβάρεζ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ράντμαν, ενώ και ο Σολάκης που πήρε το "ριμπάουντ" δεν μπόρεσε με προβολή να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 54' ο Ράντμαν έσωσε εκ νέου την ομάδα του καθώς έδιωξε σε κόρνερ μακρινό σουτ του Ούμπιντες, για να έρθει ο Μπέλιτς εννέα λεπτά αργότερα (63') να "βάλει φωτιά" στο ματς.

Ο Αλβάρεζ βγήκε από τα δεξιά και έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα, ο Μπέλιτς πετάχτηκε εντυπωσιακά στο πρώτο δοκάρι και έπιασε κεφαλιά-ψαράκι, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-2.

Μετά τη μείωση του σκορ, ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε δύο καλές ευκαιρίες για γκολ μέσα σε δύο λεπτά με τους Ντολεζάι (κεφαλιά-άουτ στο 70') και Μπρέσκα (η λόμπα του έφυγε απελπιστικά άουτ στο 71'), όμως ήταν ο Πανσερραϊκός η ομάδα που βρήκε και πάλι το στόχο.

Ο Κάστρο δέχτηκε μαρκάρισμα από τον Ντολεζάι μέσα στην περιοχή και ο Καλόπουλος έδωσε το πέναλτι, με τον Λεοζίνιο να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα και να κάνει το 2-2 ολοκληρώνοντας την ημιανατροπή από την ομάδα του.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο αμφότερες οι ομάδες κυνήγησαν το γκολ της νίκης και ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μάλιστα κλασική ευκαιρία με τον Μάρτιν στο 83' (απέκρουσε σωτήρια ο Ράντμαν το σουτ του Αργεντινού φορ από το ύψος της μικρής περιοχής), όμως αυτό δεν ήρθε και έτσι οι δύο ομάδες έφυγαν από το γήπεδο με έναν βαθμό η κάθε μία.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη είχε μεν διπλάσια σουτ από τον αντίπαλο (10-5) και πιο σπουδαίες ευκαιρίες (4-1 οι αποκρούσεις για τον Πανσερραϊκό), ωστόσο πλήρωσε το γεγονός ότι έπαιξε πιο αμυντικά στην επανάληψη, με τον Πανσερραϊκό να μην παρατάει το παιχνίδι και να φτάνει παλικαρίσια στην ισοφάριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου