Τελευταία Νέα

28/11/10

ΠΑΟΚ-Ίκαρος Καλλιθέας: 70-59


Μπαίνοντας πολύ δυναμικά στο ματς και με τον Μάρσαλ να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας με 70-59 του Ικάρου Καλλιθέας στο PAOK Sports Arena για την έκτη αγωνιστική της Α1.

Ο "Δικέφαλος" με μεγάλο όπλο τη δυνατή άμυνα, περιόρισε τους φιλοξενούμενους και βρίσκοντας λύσεις από όλους τους παίκτες στην επίθεση, κατάφερε να φτάσει σε μία σχετικά άνετη νίκη.
Όσον αφορά στους κορυφαίους του αγώνα, ο Μάρσαλ ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους (και από 4 ριμπάουντ και κλεψίματα). Ο Γκετσέφσκι σημείωσε 11 πόντους (πήρε και 7 ριμπάουντ), ενώ ο Ντόζιερ είχε 6 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από πλευράς Ικάρου, ο Τόμπσον είχε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο ΜακΆλαρνεϊ 16 πόντους.

Ο αγώνας

 Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακό επιθετικά, αλλά στον αμυντικό τομέα οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έκαναν πολύ καλή δουλειά. Κρατώντας τους φιλοξενούμενους στον 1 πόντο για 7 λεπτά, κατάφεραν να προηγηθούν με 14-1. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ήταν αυτός που έκανε την καλή δουλειά κοντά στο καλάθι, πασάροντας στους ελεύθερους συμπαίκτες του και ο Μάρσαλ ο ηγέτης στο σκοράρισμα.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήρθε στο τελευταίο τρίλεπτο, όταν η μπάλα κυκλοφόρησε κάπως καλύτερα με αποτέλεσμα να βγουν κάποια ελεύθερα σουτ από τους ΜακΆλαρνι, Κράσιτς και Τόμπσον, που μείωσαν σε 16-8 στο τέλος της περιόδου.

Ο φοβερός και τρομερός Μάρσαλ πήρε τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του στο δεύτερο δεκάλεπτο και φτάνοντας γρήγορα τους 14 πόντους, έδωσε προβάδισμα 15 πόντων (23-8) στην ομάδα του, που διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Οι λύσεις του ΠΑΟΚ ήρθαν και από τους υπόλοιπους στη συνέχεια και με την άμυνα του "Δικεφάλου" να παραμένει πολύ δυνατή, οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν 3 φορές με διαφορά 16 πόντων (28-12, 30-14 και 34-18). Ο Παπαδόπουλος φρόντισε ώστε να διατηρηθεί το προβάδισμα ως τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, αλλά οι πρωτοβουλίες του Καλαμπόκη στα τελευταία δευτερόλεπτα μείωσαν στους 12 (39-27) στο τέλος της περιόδου.

Μεγάλη προσπάθεια για να πλησιάσει έκανε ο Ίκαρος με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, αλλά ο ΠΑΟΚ έβρισκε τον τρόπο να την διατηρεί πάνω από τους 12 πόντους, με τον Παπαδόπουλο να έχει για ακόμα μία φορά πολλαπλό ρόλο στο παρκέ. Οι Καλλιθεάτες με ένα τρίποντο του Κράσιτς μείωσαν ως τους 11, αλλά η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ που κατάφερε να κλείσει την τελευταία περίοδο στο +17 (60-43).

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχε μεγάλη διαφορά από το τρίτο, αφού ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα με όπλο την καλή άμυνα που έφερε και αιφνιδιασμούς. Τα 2 τρίποντα του Δέδα, ήταν αυτά που "καθάρισαν" οριστικά το ματς, αφού το σκορ έγινε 68-52 3 λεπτά πριν τη λήξη. Το τελικό 70-59 επισφράγισε την καθολική κυριαρχία του ΠΑΟΚ στο ματς, στο οποίο αν ήταν και ελαφρώς καλύτερος στην επίθεση, θα είχε νικήσει με πολύ μεγαλύτερη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 16-8, 39-27, 60-43, 70-59

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:


ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 18 (2), Αράπης, ΜακΓκράθ 5 (1), Αποστολίδης 1, Δέδας 8 (2), Ντόζιερ 6, Γκρέι 8, Παπαδόπουλος 6, Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές 4, Γκετσέφσκι 11, Καλαμπάκας

Ίκαρος (Λυκογιάννης): Τουντζιαράκης 5, Αγαδάκος 3 (1), Φαλέκας 5 (1), Καράμπουλας 2, Πολυτάρχου, Τόμπσον 15, Καλαμπόκης 2, ΜακΆλαρνεϊ 16 (4), Κερασοβίτης, Κατούφας, Πετροδημόπουλος 3, Κράσιτς 8 (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου