Τελευταία Νέα

29/12/10

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: 60-79 (Κυπέλλο Ελλάδος Mπάσκετ)


Τι να γράψεις γι' αυτό το ματς... Απλά βαρεμάρα! Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν αντικείμενα στο τρίτο δεκάλεπτο, τραυμάτισαν τον διαιτητή Χριστοδούλου και το ματς διακόπηκε για πάνω από 2,5 ώρες.

Όλα αυτά την ώρα που ο "Δικέφαλος" είχε κάνει σερί 8-0 και είχε μειώσει τη διαφορά. Αλλά πάντα έτσι δεν γίνεται; Οι κάφροι εκτός όλων των άλλων δεν έχουν και σωστό timing...

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε χωρίς κόσμο στο PAOK Sports Arena, αφού οι διαιτητές είχαν δώσει εντολή εκκένωσης του γηπέδου μετά τη διακοπή στο 27ο λεπτό. Πλέον ο "Δικέφαλος" αναμένει την ποινή από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

Όσον αφορά στην αποστολή του Ολυμπιακού, θα περάσει τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη, αφού όπως ήταν φυσικό έχασε το αεροπλάνο της επιστροφής στην πρωτεύουσα.

Ο αγώνας

Οι ψηλοί των δύο ομάδων είχαν εντυπωσιακή παρουσία στο ξεκίνημα του ματς, αφού οι Μπουρούσης και Μαυροκεφαλίδης έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με 8-5, την ίδια ώρα που ο Παπαδόπουλος ήταν ασταμάτητος στην άλλη πλευρά. Χάρη στον Λάζο ο "Δικέφαλος" κατάφερε να ισοφαρίσει σε 10-10. Ο ΠΑΟΚ πήρε και προβάδισμα με 12-11 αλλά η είσοδος του Σπανούλη άλλαξε τα δεδομένα και οδήγησε τους "ερυθρόλευκους" σ' ένα σερί 1-6 που διαμόρφωσε το 13-17 του δεκαλέπτου.

Ανίκητοι απέναντι στους αντιπαλους γκαρντ ήταν οι Σπανούλης και Παπαλουκάς στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, αφού με τα δικά τους καλάθια και την καλή οργάνωση, η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στους 7 πόντους (16-23). Για πρώτη φορά στο +10 έφτασαν οι "ερυθρόλευκοι" (16-26) στα μισά της περιόδου με επιμέρους 0-7.

Η συνέχεια άνηκε στους φιλοξενούμενους που συνέχισαν να αυξάνουν το προβάδισμά τους και βρίσκοντας λύσεις στα πρόσωπα των Παπαλουκά, Κέσελ και Χαλπερίν, ανέβασαν τη διαφορά ως τους 17 (23-40) πριν ο Γκρέι μειώσει στο 25-40 του ημιχρόνου.

Όπως έκλεισε το ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αφού ο Ολυμπιακός συνέχισε να βρίσκει λύσεις. Ο Παπαδόπουλος πάλευε από πλευράς γηπεδούχων, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον τρόπο να φτάσουν για πρώτη φορά στο +18 (29-47). Ο "Δικέφαλος" πάντως δεν τα παράτησε και κατάφερε για ένα τρίλεπτο να εγκλωβίσει τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να κάνει σερί 8-0 και να μειώσει στους 10 (37-47) με τον Μάρσαλ σε ρόλο ηγέτη.

Σ' εκείνο το σημείο όμως, οι πανέξυπνοι οπαδοί του ΠΑΟΚ μάλλον δεν φάνηκε να συμφωνούν με την ανάκαμψη της ομάδας τους και πετώντας κροτίδες και αντικείμενα, διέκοψαν το ματς. Ο διαιτητής Χριστοδούλου τραυματίστηκε και έμεινε στα αποδυτήρια για πάνω από δύο ώρες μέχρι να επιτευχθεί τελικά η εκκένωση του γηπέδου και να αρχίσει εκ νέου το ματς.

Στα τελευταία 3 λεπτά της περιόδου ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε και με τους Σπανούλη - Παπαλουκά να παραμένουν... ζεστοί στην κρύα Πυλαία, έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 55-39.

Όσο για την τελευταία περίοδο αποτέλεσε τυπική διαδικασία. Ο Παπαδόπουλος με τους Αμερικάνους προσπαθούσαν, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα να βρει λύσεις με τους Έρτσεγκ και Σπανούλη ολοένα και αύξανε το προβάδισμά του. Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν ως το +21 (54-75) για να νικήσουν τελικά με 79-60.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 25-40, 39-55, 60-79.

Οι σκόρερ των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 20, Αποστολίδης 8, Ντόζιερ 8, Δέδας 1, Γκρέι 4, Παπαδόπουλος 15, Καλλές 2, Γκετσέφσκι 2.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 13 (1), Νεστέροβιτς 4, Σπανούλης 16 (2), Τεόντοσιτς 5 (1), Μπουρούσης 7 (1), Κέσελ 7 (2), Παπανικολάου 3, Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 4, Έρτσεγκ 8 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου