Τελευταία Νέα

19/12/10

Άρης-Skoda Ξάνθη 0-2


Η Skoda Ξάνθη κατάφερε να πάρει τη 2η φετινή της νίκη εκτός έδρας απέναντι στον Άρη, χάρη στα δύο γκολ του Δημήτρη Σουάνη στο 22' και το 62'. Με 10 παίκτες οι γηπεδούχοι από το 35' μετά την αποβολή του Βαγγέλη.

Ο Άρης μετά την πρόκριση στους "32" Europa League ήθελε τη νίκη απέναντι στη Skoda Ξάνθη. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πάρει μαζί τους... δώρο για τις γιορτές και υποχρέωσαν τον αντίπαλό τους στην τρίτη του ήττα στη Superleague.

Η αποβολή του Βαγγέλη έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Κούπερ, που και στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά και να μπει στο παιχνίδι.
Διαιτητής: Μ. Βοσκάκης

Βοηθοί: Καρατζίκας, Χ. Κουρομπίλια

Κίτρινες κάρτες: 15' Μπέρτος, 34' Τζάγκι, 35΄Μαρσελίνιο, 35' Βαγγέλη, 51' Τσέζαρεκ, 63' Σουάνης, 89' Μίτσελ, 90' + 1' Μπόατενγκ.

Κόκκινες κάρτες: 35' Βαγγέλη.

Γκολ: 22' Σουάνης,  62' Σουάνης.

Άρης (Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Τσέζαρεκ (72' Ρουίζ), Κόκε (83' Μενδρινός), Φατί, Μίτσελ, Καζναφέρης (59' Χαβίτο), Λαζαρίδης, Βαγγέλη.

Scoda Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Φλίσκας, Αντεφέμι, Κωστούλας, Βάλλας, Μαρσελίνιο (65' Βασιλακάκης), Πόι (74΄Έλινγκτον), Σουάνης (83' Μπόατενγκ), Μπέρτος, Τζάγκι, Κατόνγκο.

Ο Σουάνης ήταν... Ευρωπαίος

Το ξεκίνημα του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ήταν νωθρό. Οι παίκτες του Κούπερ ναι μεν είχαν περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ, αλλά η Ξάνθη ήταν εκείνη που τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το Σουάνη.

Στο 22', ο Φλίσκας πάσαρε για το Σουάνη εξαιρετικά, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο δεξί πλασέ από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ.

Λίγο αργότερα το κακό μεγάλωσε για την ομάδα του Άρη. Ύστερα από μια αναταραχή που δημιουργήθηκε οι Μαρσελίνιο και Βαγγέλη δέχθηκαν από μια κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια, όμως, ο παίκτης του Άρη έσπρωξε τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να δει και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ίδιο λεπτό και να αποβληθεί, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.
Δέκα λεπτά αργότερα ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει, αλλά δεν στάθηκε τυχερός. Ο Φατί έπιασε απίστευτο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα με εξωτερικά φάλτσα πήγε στο αριστερό "γ" του Λυμπερόπουλου και ο Νέτο στην επαναφορά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι με το κεφάλι.

Σουάνης ξανά και καλά Χριστούγεννα.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή και παρά την ανωτερότητα του Άρη, έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη.

Μόλις στο 62', ο Πόι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σηφάκης αρχικά απέκρουσε την κεφαλιά του Σουάνη, αλλά στην επαναφορά ο επιθετικός της Ξάνθης δε δυσκολεύτηκε να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου σφράγισαν τη νίκη, με αποτέλεσμα να κάνουν γιορτές με ηρεμία και χαρά, καθώς έχουν φτάσει στην 5η θέση με 21 βαθμούς, αφήνοντας τον Άρη 6ο με 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου