Τελευταία Νέα

30/3/11

Ελλάδα- Πολωνία 0-0 (Φιλικός αγώνας)

Τιμή και συγκίνηση για Ζεβλάκοφ


Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε το διεθνές φιλικό της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Πολωνίας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τους δύο τεχνικούς να κάνουν αρκετές δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα.



Μια πολύ καλή ευκαιρία για να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα είχε ο Φερνάντο Σάντος, στο φιλικό ματς της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Πολωνίας στο "Γεώργιος Καρασϊσκάκης".

Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0), με τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να δοκιμάζει κυρίως παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα και να δίνει αρκετές ευκαιρίες, όπως στον Κονέ που αγωνίστηκε σε πρώτο ματς βασικός και μάλιστα είχε αρκετά καλή απόδοση στο πρώτο μέρος.

Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε ένα σχήμα 4-3-3, με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Μόρα και Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Βύντρα δεξιά, Λαγό αριστερά και στην μεσαία γραμμή τους Καραγκούνη, Καφέ, Κονέ. Στην επίθεση αριστερά ο Σαμαράς, δεξιά ο Φετφατζίδης και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας είχε τις ευκαιρίες για να σημειώσει ένα γκολ, με τον Κονέ να είναι ο δημιουργός και "εκτελεστής" ο Μήτρογλου, αλλά ο τερματοφύλακας της Εθνικής Πολωνίας ήταν σε καλή μέρα. Στο δεύτερο μέρος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά οι πολλές αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές έριξαν τον ρυθμό και οι φάσεις ήταν λίγες μπροστά στις δύο εστίες.

Πριν από την έναρξη του αγώνα ο α' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της Super League και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλλης Μαρινάκης, βράβευσε τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ για την προσφορά του στον σύλλογο. Ο αγώνας ήταν ο τελευταίος στην καριέρα του αρχηγού της Εθνικής Πολωνίας σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Το ματς.

Μετά από το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, η Εθνική μας ομάδα ανέλαβε τα ηνία και έκανε την πρώτη ευκαιρία στο 11ο λεπτό, όταν από πάσα του Κονέ, ο Μήτρογλο έξω από τη μεγάλη περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Σαντομιέρσκι έδιωξε σε κόρνερ.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων, ήρθε στο 21'. Ο Λεβαντόφσκι μετά από κόντρες έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την ελληνική περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά.

Δύο λεπτά αργότερα (23'), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε νέα καλή ευκαιρία, όταν ο Κονέ από δεξιά, έκανε τη σέντρα στον Σαμαρά, αλλά το σουτ που έπιασε ο Ελληνας επιθετικός αποκρούστηκε από τον Ζεβλάκοφ σε κόρνερ.

Στο 27' ο Ομπράνιακ με απευθείας εκτέλεση φάουλ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Χαλκιά, ο οποίος με υπερένταση στην αριστερή του γωνία έδιωξε τη μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα (32'), ο Μιερζεγιέφσκι βρήκε μέσα στην ελληνική περιοχή αμαρκάριστο τον Πέστσκο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

Στο 42, ο Κονέ έβγαλε με θαυμάσια κάθετη πάσα τον Μήτρογλου τετ α τετ με τον Σαντομιέρσκι, ο οποίος με τα πόδια απόκρουσε τη μπάλα και κράτησε το μηδέν.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν για την Εθνική και πάλι στο 44΄, όταν ο Κονέ με πάσα στην πλάτη της άμυνας έβγαλε τον Μήτρογλου, αυτός γύρισε τη μπάλα στον Καφέ, αλλά το σουτ του Ελληνα μέσου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαντομιέρσκι.

Οι αλλαγές έριξαν τον ρυθμό.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι Πολωνοί έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 47', ο Λεβαντόφσκι βγήκε μόνος του απέναντι στον Χαλκιά, αλλά ο Ελληνας τερματοφύλακας  έπεσε στα πόδια του και απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο 68', ο Πέτσκο δοκίμασε έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά, ενώ στο 72', ο Νίνης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας ο Λυμπερόπουλος, με τη μπάλα να καταλήγει όμως στην αγκαλιά του Σαντομιέρσκι.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Εθνική μας ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνουν οι κλασσικές ευκαιρίες στην αναμέτρηση. Έτσι δεν άλλαξε κάτι στα υπόλοιπα λεπτά με το 0-0 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Στοιχεία αγώνα.


Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Διαιτητής/ Βοηθοί: Άτκινσον (Αγγλία)/ Λονγκ (Αγγλία), Μπαρτ (Αγγλία).

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Βύντρα, Λαγός, Μόρας, Παπαδόπουλος, Καραγκούνης (72' Κατσουράνης), Κονέ (66' Λυμπερόπουλος), Καφές, Φετφατζίδης (76' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς (76' Τοροσίδης), Μήτρογλου (58' Νίνης).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σαντομιέρσκι, Σάντλοκ, Γκλοβάτσκι, Ζεβλάκοφ (62' Γιόνλτοβιετς), Πίστσεκ, Ντούντκα, Πέστσκο (76' Γκροσίτσκι), Μπλατζικόφσκι, Μιερζεγέφσκ (46' Μουράφσκι), Ομπράνιακ (83' Γκερέιρο) , Λεβαντόφσκι (83' Κούχαρτσουκ).

Κίτρινες κάρτες: Λυμπερόπουλος (87', Ελλάδα)- Πέστσκο (3', Πολωνία), Μιερζεγιέφσκι (17', Πολωνία)

Σκόρερ: -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου