Τελευταία Νέα

18/3/11

Η κλήρωση του Europa League

  



Χωρίς "εμφύλιο" θα διεξαχθούν τα προημιτελικά, με τις αναμετρήσεις Πόρτο-Σπαρτάκ Μόσχας και Μπενφίκα - Αϊντχόφεν να ξεχωρίζουν.


Μπορεί να βρέθηκαν στην κληρωτίδα 3 πορτογαλικές ομάδες ωστόσο η τύχη δεν ήθελε να συναντηθούν στα προημιτελικά. Αντίθετα ανοιχτός ο δρόμος για έναν τελικό όπως το... κλασικό ντέρμπι Πόρτο-Μπενφίκα ή την πρώην σοβιετική μάχη Σπαρτάκ Μόσχας-Ντιναμό Κιέβου.

Η Πόρτο αφού απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα ταξιδέψει και πάλι στην ρωσική πρωτεύουσα για να κάνει το ίδιο και με την Σπαρτάκ. Οποιος περάσει από αυτό το ζευγάρι θα κληθεί να αντιμετωπίσει είτε την Βιγιαρεάλ είτε την Τβέντε που απέκλεισε στους 16 την Ζενίτ.

Το άλλο σπουδαίο ζευγάρι των προημιτελικών είναι ανάμεσα σε Μπενφίκα και Αϊντχόφεν. Από αυτό το μονοπάτι μπορεί να προκύψει πορτογαλικός εμφύλιος στους 4 καθώς ο νικητής θα αντιμετωπίσει αυτόν που θα περάσει από τις αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ντιναμό Κιέβου και Μπράγκα.

Μέσα από τα 12 ματς των προημιτελικών και των ημιτελικών θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα δώσουν την μάχη για να διαδεχθούν την περσινή κάτοχο Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό της 18ης Μάη στο Δουβλίνο.

Αναλυτικά:

Προημιτελικοί:

(7/14 Απριλίου).

  • Πόρτο - Σπαρτάκ Μόσχας.
  • Μπενφίκα - Αϊντχόφεν.
  • Βιγιαρεάλ - Τβέντε.
  • Μπράγκα - Ντιναμό Κιέβου.

Ημιτελικοί:

(28 Απριλίου και 5 Μαϊου).

1. Μπράγκα/Ντιναμό Κιέβου - Μπενφίκα/Αϊντχόφεν.
2. Πόρτο/Σπαρτάκ Μόσχας - Βιγιαρεάλ/Τβέντε.

Τελικός:

(18 Μαϊου).

Νικητής 2 - Νικητής 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου