Τελευταία Νέα

30/3/11

NBA NEWS





Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε τριπλ-νταμπλ-φίγκιουρ, αλλά οι Καβαλίερς πήραν την εκδίκηση τους από τον πρώην... αγαπημένο τους. Ο Ντουράντ "εκτέλεσε" τους Ουόριορς στην παράταση, αν και στην τελευταία επίθεση έκανε το... δόλωμα.

Οι Ρόκετς πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής την 8η θέση της Δύσης, κάνοντας "διπλό" στο Νιου Τζέρσεϊ, χάρις στην εκπληκτική εμφάνιση του Κάιλ Λάουρι.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας οι Κινγκς παρότι τα... μαζεύουν για το Άναχαϊμ, επικράτησαν των Σανς και πανηγυρίζουν την 4η συνεχόμενη νίκη τους.
Κλήβελαντ Καβαλίερς-Μαϊάμι Χιτ: 102-90

Οι Καβαλίερς πήραν την εκδίκηση τους. Ήταν η δεύτερη φορά που υποδέχτηκαν τον άλλοτε... αγαπημένο τους, ΛεΜπρόν Τζέιμς. Την πρώτη είχαν γνωρίσει μια βαριά ήττα, αλλά τώρα είχαν την ευκαιρία για ρεβάνς, επικρατώντας άνετα των Χιτ κι ενώ ο "Κινγκ" τέλειωσε το ματς με τριπλ-νταμπλ (27 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 12 ασίστ).

"Αυτή η νίκη ήταν για τους οπαδούς μας" τόνισε ο "Μπούμπι" Γκίμπσον, που είδε τον Τζέι Τζέι Χίκσον να σκοράρει 21 πόντους και τον Άντονι Πάρκερ να προσθέτει άλλους 20.

Το κοινό, όπως αναμενόταν, επιφύλαξε μια άκρως... εχθρική ατμόσφαιρα εναντίον του Τζέιμς. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Νταν Γκίλμπερτ, που είχε ανοιχτή κόντρα με τον ΛεΜπρόν μοίραζε high-five σε όλο τον κόσμο, γράφοντας μετά στο "Twitter": "Όχι στο... γκαράζ μας",  κάνοντας πλάκα με το γεγονός ότι το πρωί της ίδιας ημέρας ο αστέρας των Χιτ είχε συναντήσει... δυσκολίες στο πάρκινγκ του γηπέδου.

Ο Μπάιρον Σκοτ μετά το φινάλε χάθηκε στις αγκαλιές του κόσμου. Κι όχι μόνο. Οι σεκιουριτάδες του γηπέδου του έδωσαν θερμά συγχαρητήρια την ώρα που πήγαινε στα αποδυτήρια κι ένας εξ αυτών του φώναξε: "Κόουτς, ξέρεις, αυτή τη νίκη θα τη συζητάμε όλο το καλοκαίρι". Ήταν χωρίς αμφιβολία η κορυφαία στιγμή των "διαλυμένων" Καβαλίερς για τη φετινή σεζόν.

Ο ίδιος ο ΛεΜπρόν τόνισε: "Με όποιον και να παίξουμε, ξέρουμε ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Έπαιξαν πολύ καλά σήμερα. Ήταν μια καλή νίκη για αυτούς".

Κλήβελαντ Καβαλίερς: Γκι 6, Χίκσον 21, Χόλινς 13, Ντέιβις 10, Πάρκερ 20, Γκράχαμ, Γκίμπσον 5, Σέσιονς 11, Χαρανγκόντι 9, Εγιένγκα 7.

Μαϊάμι Χιτ: Μπος 10, Τζέιμς 27, Νταμπίερ, Μπίμπι 23, Ουέιντ 24, Χάουαρντ 4, Ιλγκάουσκας, Χάους, Τζόουνς 2, Άντονι.

Νιου Τζέρσεϊ Νετς-Χιούστον Ρόκετς: 87-112.

Οι Ρόκετς έκαναν το χρέος τους και χάρις στους 16 πόντους, τις 10 ασίστ και τα 7 ριμπάουντ του Κάιλ Λάουρι επικράτησαν εκτός έδρας των Νετς. Με αυτή τη νίκη το Χιούστον πλησίασε ακόμη περισσότερο στην πρόκριση στα πλέι-οφ. Πλέον οι Τεξανοί βρίσκονται δύο νίκες πίσω από την 8η θέση και τους Γκρίζλις.

Νιου Τζέρσεϊ Νετς: Χάμφρις 6, Βούγιασιτς 11, Λόπεζ 22, Φάρμαρ 12, Μόροου 9, Γκάτζουριτς, Γκράχαμ 2, Άουτλο 4, Πετρό 9, Ράιτ 2, Ουζόι 10.

Χιούστον Ρόκετς: Σκόλα 8, Μπάντιγκερ 10, Χέιζ 8, Μάρτιν 20, Λάουρι 16, Μίλερ 2, Χάρις 2, Κάρολ, Λι 9, Ντράγκιτς 13, Χιλ 11, Πάτερσον 13.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς: 115-114.

Οι Ουόριορς περίμεναν ότι ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ, ο παίκτης που είχε σκοράρει ήδη 39 πόντους, θα έπαιρνε την τελευταία προσπάθεια. Τελικά, όμως, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ ήταν αυτός που ανέλαβε την ευθύνη και με μια βολή στα 11'' (από το φάουλ του Στέφεν Κάρι) χάρισε στους Θάντερ τη νίκη επί των Ουόριορς.

Ο Ντουράντ, βέβαια, έκανε όλη τη δουλειά πριν το φινάλε. Συγκεκριμένα σκόραρε τους 8 πρώτους πόντους της Οκλαχόμα στην παράταση, εκεί που οδηγήθηκε το παιχνίδι με δύο τρίποντα σε λίγα δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα ο Ουίλιαμς ευστόχησε για τρεις στα 11'' για να κλέψει ο Έλις στην επαναφορά και με νέα σουτ να ισοφαρίσει!

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: Ντουράντ 39, Ιμπάκα 19, Πέρκινς, Σεφολόσα 7, Ουέστμπρουκ 15, Μοχάμεντ 8, Μέινορ 4, Κουκ 9, Χάρντεν 14.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς: Λι 24, Ράιτ 7, Ουντόι 12, Έλις 20, Κάρι 35, Θόρτον 2, Άμουντσον 4, Ουίλιαμς 10.

Σακραμέντο Κινγκς-Φοίνιξ Σανς: 116-113.

Το καλύτερο σερί της σεζόν "τρέχουν" οι Κινγκς που επικράτησαν και των Σανς για να κάνουν το 4-0. Και το κατάφεραν χάρις στον Μάρκους Θόρτον, που τέλειωσε το ματς με 24 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Όσο για τους "Ήλιους"; Γνώρισαν την 3η σερί ήττα τους και την 8η στα τελευταία 11 ματς, κάτι που σημαίνει ότι οι ελπίδες τους για πρόκριση στα πλέι-οφ ελαχιστοποιούνται.

Σακραμέντο Κινγκς: Γκαρσία 6, Κάζενς 17, Ντάλεμπερτ, Ούντριχ 19, Θόρτον 24, Τόμπσον 14, Κάσπι 7, Τζίτερ, Γκριν 18, Έβανς 11.

Φοίνιξ Σανς: Χιλ 15, Φρέι 21, Γκορτάτ 17, Νας 13, Ντάντλεϊ 21, Κάρτερ 9, Τσίλντρες 10, Ουόρικ, Μπρουκς 5, Λόπεζ 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου