Τελευταία Νέα

17/4/11

Ολυμπιακός - ΑΕΛ 6-0

                                 

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε με τον καλύτερο τρόπο το 38ο του πρωτάθλημα κάνοντας το 15/15 στο Καραϊσκάκης συντρίβοντας με 6-0 την ΑΕΛ. Συγκίνηση για το αντίο του Νικοπολίδη σε ένα μοναδικό standing ovation την ώρα της αλλαγής του. Απογοήτευσαν οι βυσσινί στην τελευταία τους παράσταση στην Superleague πριν την επιστροφή τους στην δεύτερη κατηγορία.

Το μελαγχολικό σκηνικό που έστησε από το πρωί της Κυριακής ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, δεν ήταν ικανό να χαλάσει το πάρτι του Ολυμπιακού για την επιστροφή του στους τίτλους. Οι ίδιοι οι παίκτες των- και τυπικά πια- φετινών πρωταθλητών φρόντισαν από το ξεκίνημα του αγώνα να εκτοξεύσουν την διάθεση των οπαδών της ομάδας στα ύψη καθώς "χόρευαν" στη βροχή ανεβάζοντας  στο 17' τον δείκτη του σκορ στο 3-0, για να φτάσουν τελικά στην 15η νίκη τους σε 15 ματς στο Καραϊσκάκης επικρατώντας της ΑΕΛ με 6-0.



Το ερυθρόλευκο γλέντι άρχισε στο 8' με τον Τζεμπούρ για να ακολουθήσει με δύο τέρματα μέσα σε ένα δίλεπτο ο Φουστέρ (15', 17'). Στην επανάληψη την σκυτάλη ανέλαβαν οι Μέλμπεργκ (62'), Πάντελιτς (65') και Φετφατζίδης (75') δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη επί των βυσσινί.

Η στιγμή όμως που έμεινε χαραγμένη σε όλους στο 90λεπτο της αναμέτρησης ήταν η αλλαγή του Αντώνη Νικοπολίδη στο 68'. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άλλαξε τον 40χρονο πορτιέρο δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο του Ολυμπιακού να του χαρίσει απλόχερα το πιο θερμό του χειροκρότημα στη τελευταία παράσταση της καριέρας του.

Όσον φορά την ΑΕΛ δεν έχεις να γράψεις και πολλά για το σημερινό αγώνα, καθώς η εμφάνιση της στο Καραϊσκάκης ήταν ασορτί με το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς στην οποία επικράτησε η μετριότητα και η απογοήτευση οδηγώντας τον ιστορικό σύλλογο στα αλώνια της Football League...

     

Στοιχεία αγώνα:


Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (68' Μέγερι), Μανιάτης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ (61' Πάντελιτς), Μιραλάς, Μπράβο, Φουστέρ, Α. Παπαδόπουλος, Ριέρα (37' Φετφατζίδης)

Στον παγκο: Μέγκιερι, Πάντελιτς, Ζαϊρί, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Ρόμενταλ, Ουρτάδο

ΑΕΛ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (46' Μελλίσης), Ταλ, Κουζέν, Αμπουμπακάρι (65' Σιατραβάνης), Μετίν, Πανκράτ, Ρέντζας, Πλιάγκας (46' Βελάσκο), Κατσιαρός

Στον πάγκο: Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης, Βούζας, Καρανίκας, Βελάσκο, Κολοβέτσιος, Σιατραβάνης.

Γήπεδο: Καραϊσκάκη.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης.

Βοηθοί: Βασιλειάδης, Κορομπυλιά.

4ος: Βοσκάκης.

Γκολ: 8' Τζεμπούρ, 15', 17' Φουστέρ, 62' Μέλμπεργκ, 65' Πάντελιτς, 76' Φετφατζίδης.

Δοκάρι: 54' Φετφατζίδης.

Κίτρινες κάρτες: -

Κόκκινες κάρτες: -

H μάχη τών πάγκων !


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν επιφύλαξε εκπλήξεις στην ενδεκάδα ούτε σε πρόσωπα, ούτε σε σχήμα. Στο κλασικό 4-2-3-1, τερματοφύλακας όπως αναμενόταν ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης στο τελευταίο ματς της σπουδαίας του καριέρας.

Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μπράβο με τα δύο αμυντικά χαφ τους Μοδέστο και Ιμπαγάσα. Μπροστά τους ο Φουστέρ, αριστερά ο Ριέρα, δεξιά ο Μιραλάς και μοναδικός προωθημένος ο Τζεμπούρ.

Με το ίδιο σύστημα και ο Νίκος Κωστένογλου, με τον Αμπάρη στο τέρμα, στην άμυνα τους Ρέντζα, Νταμπίζα, Ταυλαρίδη και Κατσιαρό και αμυντικά χαφ τους Ταλ και Αμπουμπακάρι. Μοναδικός επιθετικός ο Κουζέν με την τριάδα από πίσω του στην μεσαία γραμμή να αποτελείται από τους  Πανκράτ, Μετίν και Πλιάγκα.

Α' ημίχρονο


Το έχασε ο Μετίν, το έβαλε ο Τζεμπούρ...


Η αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς οι δύο ομάδες είχαν από μια σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Μια ευκαρία που δεν άρπαξε η ΑΕΛ σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν την αρνήθηκε. Αρχικά στο 5' ο Κουζέν σέντραρε από δεξιά με τον Μετίν ανενόχλητο μέσα από την περιοχή να στέλνει με το κεφάλι την μπάλα πάνω από την εστία του Νικοπολιδή.

Η απάντηση των πρωταθλητών ήρθε στο 8' με τον Ριέρα να σεντράρει από δεξιά και τον Τζεμπούρ με κεφαλιά ψαράκι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Αυτό ήταν το 12ο γκολ στη φετινή σεζόν για τον Αλγερινό που αμέσως μετά είχε μια καλή στιγμή να πιάσει... 13αρι. Στο 10' βρέθηκε σε καλή θέση στα δεξιά της περιοχής, το σουτ όμως που δοκίμασε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Αμπάρη.

Τρελός... "χορός" του Φουστέρ στην βροχή!


Με στόχο να κάνει το απόλυτο 15/15 στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός συνέχισε σε καταιγιστικούς ρυθμούς και στο 17' το... εξασφάλισε φτάνοντας στο 3-0 με δύο γκολ του Φουστέρ σε χρόνο ρεκόρ! Στο 15' ο Ριέρα έβγαλε στον Μανιάτη, αυτός μπήκε από δεξιά, σέντραρε και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με προβολή από κοντά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια Ριέρα (16') και Τζεμπούρ (17') είχαν δύο καλές στιγμές να γράψουν το 3-0, κάτι το οποίο έκανε ο Νταβίδ Φουστέρ με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς! Στο 17' ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε κόρνερ βρίσκοντας τον Ισπανό ένα μέτρο έξω από την περιοχή, αυτός στόπαρε με το στήθος και στον αέρα έπιασε ένα τρομερό βολέ με το αριστερό πετυχαίνοντας το 12ο του φετινό γκολ και ένα από τα ωραιότερα της φετινής Superleague.

Έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και τον... Ριέρα !


Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με την ΑΕΛ μοιραία να κλείνεται στα καρέ της κρατώντας το σκορ στα επίπεδα του 3-0 χάρη στην αστοχία των ερυθρολεύκων. Συγκεκριμένα, οι Μιραλάς (21', 37'), Ριέρα (27'), Φουστέρ (29') και Φετφατζίδης (40'), έχασαν ευκαιρίες για ανεβάσουν την διαφορά σε αστρονομικά επίπεδα από τα πρώτα 45 λεπτά.

Μαζί όμως με τις ευκαιρίες, οι γηπεδούχοι έχασαν και τον Ριέρα ο οποίος δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου από τον Αμπουμπακάρι. Ο Ισπανός έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας και κρατώντας το γόνατο του, σηκώθηκε λίγο αργότερα και μπήκε και πάλι στο ματς, όμως στο 37' αντικαταστάθηκε από τον Φέτφα μην μπορώντας να συνεχίσει.

Κάπως έτσι ο κορυφαίος παίκτης του ματς, μέχρι εκείνη την ώρα, τελείωσε με άδοξο τρόπο τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην οποία "έγραψε" συνολικά 6 γκολ και 7 ασίστ.

Β' ημίχρονο


Σε... χαλαρούς ρυθμούς 5-0 !


Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Νίκος Κωστένογλου προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα κάνοντας τις δύο από τις τρεις του αλλαγές και μόλις στο 48' είδε ένα καλό σουτ του Κουζέν να το σταματάει ο Νικοπολίδης. Αμέσως μετά όμως και πάλι ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και μπορεί να μην είχει τον ίδιο διαβολεμένο ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο όποτε ήθελε έφτανε μπροστά από την εστία του Αμπάρη.

Και αν στο 54' το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του Φετφατζίδη, δεν συνέβη το ίδιο στο 62' όταν ο Μανιάτης με την δεύτερη ασίστ του στο ματς βρήκε τον Μέλμπεργκ και αυτός με κεφαλιά ψαράκι έγραψε το 4-0. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σχεδόν αμέσως (65'), ο Πάντελιτς που είχε μπει στη θέση του Τζεμπούρ "έγραψε" του 5-0 πετυχαίνοντας το 9ο του τέρμα στη σεζόν.

Νικοπολίδης! Νικοπολίδης!


Κάπου εκεί η... δόξα έφυγε προς στιγμήν από την γραμμή πυρός του Ολυμπιακού και όλα τα φώτα στράφηκαν στον Αντώνη Νικοπολίδη. Στο 68' της αναμέτρησης ο Βαλβέρδε πέρασε στο παιχνίδι τον Μέγερι και ο κόσμος του Ολυμπιακού επιφύλαξε ένα μοναδικό standing ovation στον 40χρονο πορτιέρο.

Όλοι οι παίκτες των πρωταθλητών πήγαν και τον αγκάλιασαν και αυτός έκλεισε μια τεράστια καριέρα αποχωρώντας βουρκωμένος από τον αγωνιστικό χώρο. Ήταν με διαφορά η πιο συγκινητική στιγμή του αγώνα και ίσως ολόκληρης της σεζόν για τους ερυθρόλευκους....


Στο κυνήγι του γκολ οι Μιραλάς και Φέτφα !


Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν στο μυαλό τους στην απονομή του πρωταθλήματος εκτός από τους Μιραλάς και Φετφατζίδη καθώς κυνηγούσαν με... μανία ένα τέρμα.

Στο 70' ο Μιραλάς κλώτσησε μια σπουδαία ευκαιρία να το σημειώσει, μια ευκαιρία που δεν σπατάλησε ο Φέτφα στο 76' που έκανε το 6-0 μετά από ασίστ του Βέλγου.

Ακολούθησαν τα "στοπ" του Αμπάρη σε Μανιάτη (81'), Φετφατζίδη (87') και Πάντελιτς (88'), με τον Βέλγο επιθετικό στην τελευταία φάση να παίρνει το ριμπάουντ και με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα των βυσσινί να σουτάρει στην... Θύρα 7 μην μπορώντας να κάνει το 7-0!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου