Τελευταία Νέα

20/4/11

ΑΕΚ - Πανιώνιος 76-68


 Η ΑΕΚ πάλεψε, επικράτησε του Πανιωνίου (76-68), αλλά η νίκη του Ηλυσιακού στη Ρόδο ήταν το τελειωτικό χτύπημα στην Ένωση, η οποία υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2(!!).

Οι "κιτρινόμαυροι" προσπάθησαν σε ολόκληρη τη σεζόν να διατηρήσουν την πάλαι ποτέ Βασίλισσα στην κατηγορία, όμως η ήττα την προηγούμενη αγωνιστική στο κλειστό του Αγίου Θωμά από το Μαρούσι τους στέρησε το δικαίωμα να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους.

Έτσι, παρά το θετικό αποτέλεσμα επί του Πανιωνίου η ομάδα του Άγγελου Κορωνιού δεν κατάφερε να κρατηθεί στα μεγάλα σαλόνια, καθώς ο Ηλυσιακός, ο οποίος έκανε τεράστια προσπάθεια ήταν εκείνος που ανανέωσε το εισιτήριο του με την Α1, καθώς πέρασε από τη Ρόδο, νικώντας τον Κολοσσό.

Ο κόσμος βρέθηκε στο πλευρό της Ένωσης και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η ομάδα του νέα αγωνιστική περίοδο θα παίζει στην Α2. Οι περισσότεροι πάγωσαν μόλις έμαθαν το αποτέλεσμα της αναμέτρηση του Κολοσσού με τον Ηλυσιακό στη Ρόδο που σφράγισε και τον υποβιβασμό της ομάδας.

Ο Δήμος Ντικούδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην χειρότερη μέρα στην ιστορία της Ένωσης, σημειώνοντας 29 πόντους, ενώ και ο Μάκης Νικολαϊδης πέτυχε 18 πόντους. Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Άντερσον σταμάτησε στους 19 πόντους και ο Κόβιλ 13.

Ο αγώνας:

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του σε ένα παιχνίδι που άρχισε με μικρή καθυστέρηση, καθώς οι οπαδοί της ΑΕΚ πέταξαν χαρτάκια στο παρκέ και προηγήθηκε με 10-12, χάρη σε καλάθι του Κόβιλ.

Κάπου εκεί, ο Δήμος Ντικούδης πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με 13 συνολικά πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο έδωσε στην ΑΕΚ προβάδισμα πέντε πόντων (22-17), καθώς οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον έμπειρο φοργουορντ.

Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και ο κόσμος έσπρωχνε την Ένωση, η οποία έδειχνε να έχει βρει ρυθμό στο παιχνίδι της και να ελέγχει το ματς.

Στη συνέχεια, πάντως ο Πανιώνιος αντέδρασε... Οι φιλοξενούμενοι με διαδοχικούς πόντους πλησίασε και με τρίποντο του Παραγιού κατάφερε στο 15' να περάσει μπροστά στο σκορ (28-29).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι "κιτρινόμαυροι" προσπαθούσαν να περάσουν και πάλι μπροστά, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες πότε με τον Άντερσον και πότε με τον Κόβιλ διατηρούσαν το προβάδισμα, κλείνοντας το ημίχρονο με +3 (37-40).

Άντεξε στην πίεση.

Η ΑΕΚ παρά τις προσπάθειες του Πανιωνίου να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ και με τη βοήθεια του κόσμου της κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με +5 (58-53).

Στη συνέχεια η ομάδα του Άγγελου Κορωνιού, ανέβασε την απόδοση της, έλεγξε τον ρυθμό του ματς και κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να την κρατήσει στην Α1...

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 37-40, 58-53, 76-68.

ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ, Κοχαντάρεβιτς 3, Νικολαϊδης 18(4), Παπανικολάου, Μπόιντ 3(1), Ντικούδης 29(1), Δορκοφίκης 12(1), Καλλινικίδης 7, Μάντιτς 4.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Άντερσον 19(4), Αθανασούλας 2, Τσιάρας 8(1), Αθηναίου 6(2), Μπατής 8(2), Γιάνκοβιτς 1, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 1, Κόβιλ 13, Παραγιός 10(2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου