Τελευταία Νέα

27/5/11

Εθνική Ελλάδος : Οι κλήσεις του Σάντος για την Εθνική!


Τον Στέφανο Αθανασιάδη του ΠΑΟΚ κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα, ο Φερνάντο Σάντος ενόψει των αγώνων με τη Μάλτα. Κωνσταντόπουλος και Κοτσόλης οι επιλογές για τη θέση του τερματοφύλακα, επιστρέφει ο Χριστοδουλόπουλος.Δοκιμάζει τον υπό ελληνοποίηση ποδοσφαιριστή Τζορτζ Τζον στις ΗΠΑ ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν για μία ακόμη φορά στις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος ενόψει των αναμετρήσεων με την Μάλτα στο "Γ.Καραϊσκάκης" στις 4 Ιουνίου για τα προκριματικά του "EURO 2012" και το φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Ισημερινό στη Νέα Υόρκη στις 7 του μήνα.

Και αν οι απουσίες των τραυματιών Χαλκιά και Τζόρβα, ουσιαστικά είχαν δώσει το μήνυμα για νέα πρόσωπα στις θέσεις των δύο τερματοφυλάκων, η έκπληξη ήρθε και στην επίθεση.
Ο Πορτογάλος τεχνικός κάλεσε για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, Στέφανο Αθανασιάδη τον οποίο γνωρίζει καλά από την παρουσία του στον "Δικέφαλο του Βορρά" ως μία ακόμη λύση για την "γραμμή κρούσης".

Ο Στέφανος Αθανασιάδης με αφορμή την πρώτη του κλήση στην Εθνική ομάδα, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την κλήση μου στην Εθνική Ομάδα. Πιστεύω ότι κάθε ποδοσφαιριστής επιθυμεί να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής. Θέλω να ευχαριστήσω και δημοσίως τον προπονητή μου για την ευκαιρία που μου δίνει. Αυτή η κλήση αποτελεί για μένα ένα πολύ μεγάλο επιπλέον κίνητρο να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και να καθιερωθώ».

Νέα πρόσωπα κάτω από τα δοκάρια-Επιστροφή Χριστοδουλόπουλου

Κατά τα άλλα με τα προβλήματα που υπήρχαν στη θέση κάτω από τα δοκάρια λόγω των τραυματισμών των δύο βασικών επιλογών, ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να καλέσει τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο της Κέρκυρας και τον Στέφανο Κοτσόλη του Παναθηναϊκού.

Οι δύο παίκτες έτσι θα δώσουν...μάχη για τη θέση του βασικού γκολκίπερ,ειδικά για την αναμέτρηση με την Μάλτα.

Παράλληλα όμως στη "γαλανόλευκη" επιστρέφει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος του Παναθηναϊκού ο οποίος προορίζεται και ως ο αντικαταστάτης του τραυματία Γιώργου Σαμαρά ενώ στις επιλογές είναι ξανά και ο Γιώργος Φωτάκης του ΠΑΟΚ.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε την αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες κλήσεις των παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό και οι οποίες είχαν γίνει γνωστές στην αρχή της εβδομάδας, ξεχώρισαν η παρουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Σάλκε αλλά και η επιστροφή του Αλέξανδρου Τζιόλη της Σανταντέρ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του τον περασμένο Οκτώβριο που τον είχε κρατήσει για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με την ευκαιρία της πρώτης του κλήσης στην Εθνική ανδρών, ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι στην Εθνική Ανδρών. Θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ την ομάδα. Στόχος μου είναι να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα, κάτι που δεν θα είναι δύσκολο, αφού ξέρω όλους τους παίκτες και με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Ο αγώνας εναντίον της Μάλτας είναι πολύ σημαντικός και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάρουμε τη νίκη και να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση του ομίλου».

Εκτός πλάνων για την αναμέτρηση με την Μάλτα είναι οι τιμωρημένοι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Γιώργος Τζαβέλλας με τον Βαγγέλη Μόρα της Μπολόνια να προορίζεται για αντικαταστάτης του πρώτου και τον Νίκο Σπυρόπουλο του Παναθηναϊκού του δεύτερου.

Δοκιμάζει Τζορτζ Τζον στις ΗΠΑ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Τοροσίδης έλαβε σχετική άδεια και δεν θα ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για το φιλικό με τον Ισημερινό στις 7 Ιουνίου.

Στην προπόνηση της Εθνικής στις ΗΠΑ θα συμμετάσχει ο υπό ελληνοποίηση ποδοσφαιριστής Τζορτζ Τζον (Ντάλας).

Ο 24χρονος σέντερ μπακ μάλιστα όταν το  MLS γνωστοποίησε την κατηγορία με τους 10 κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος μέχρι τα τέλη Απριλίου, ήταν στην 8η θέση ως δείγμα του ότι πρόκειται για μία πολύ καλή περίπτωση την οποία θέλει να εξετάσει ο Φερνάντο Σάντος.

Η αποστολή:

Οι παίκτες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός προπονητής είναι οι Κωνσταντόπουλος(Κέρκυρα), Κοτσόλης(Παναθηναϊκός), Βύντρα(Παναθηναϊκός), Τοροσίδης(Ολυμπιακός), Μόρας(Μπολόνια), Κυριάκος Παπαδόπουλος(Σάλκε), Αβραάμ Παπαδόπουλος(Ολυμπιακός), Σπυρόπουλος(Παναθηναϊκός), Τζιόλης(Σανταντέρ),

Κατσουράνης(Παναθηναϊκός), Καραγκούνης(Παναθηναϊκός), Καφές(ΑΕΚ), Φωτάκης(ΠΑΟΚ), Νίνης(Παναθηναϊκός), Κονέ(Μπρέσια), Φετφατζίδης(Ολυμπιακός), Χριστοδουλόπουλος(Παναθηναϊκός), Σαλπιγγίδης(ΠΑΟΚ), Μήτρογλου(Ολυμπιακός), Αθανασιάδης(ΠΑΟΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου