Τελευταία Νέα

1/6/11

Παναθηναϊκός- Ψήφος εμπιστοσύνης σε Φερέιρα!


Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και την αξία του Ζεσουάλδο Φερέιρα έδειξε η διοικούσα επιτροπή που αποφάσισε να παραμείνει ο Πορτογάλος τεχνικός ένα χρόνο ακόμα. "Εφόσον έχουμε ξένο προπονητή προσωπικά θα ήθελα έναν Ελληνα τεχνικό διευθυντή" είπε ο Αδαμάντιος Πολέμηςπουζήτησε νέους και γρήγορους παίκτες για ενίσχυση.


Μετά από περίπου 3,5 ώρες, η διοικούσα επιτροπή αποφάσισε στην συνεδρίασή της πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα συνεχίσει το "έργο" του στον πάγκο του Παναθηναϊκού για μια ακόμα χρονιά.

Αυτό που είχε διαφανεί από την συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ του Δημήτρη Γόντικα και του Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι πια γεγονός. Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να πορεύονται και την νέα χρονιά μαζί... μετά από κοινή απόφαση της διοικούσας επιτροπής.


Ο Αδαμάντιος Πολέμης που εκπροσώπησε την διοικούσα επιτροπή μετά το πέρας της συνεδρίασης μίλησε για όλα τα θέματαπουσυζητήθηκαν πέραν της ανανέωσης με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

"Πήραμε την ομόφωνη απόφαση να παραμείνει προπονητής ο κύριος Φερέιρα. Η αλλαγή προπονητή είχε περισσότερα κατά παρά υπέρ. Είχαν προηγηθεί αρκετές συζητήσεις και είχαμε ταύτιση απόψεων με τον προπονητή σε πολλά θέματα όπως τη δημιουργία ομάδας. Ο κύριος Φερέιρα ξέρει ότι δεν υπάρχουν μεγάλα κεφάλαια όπως τα τελευταία χρόνια" ήταν τα πρώτα λόγια του Αδαμάντιου Πολέμη στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή δεν ανακοινώθηκε κάτι ωστόσο η απόφαση φαίνεται να έχει ληφθεί, σύμφωνα με όσα τόνισε ο Αδαμάντιος Πολέμης. "Κοιτάζουμε το πρότζεκτ του τεχνικού διευθυντή και εντός της εβδομάδας δεν αποκλείεται να παρθεί κάποια απόφαση" είπε και σε ερώτηση αν θα είναι ο τεχνικός διευθυντής θα είναι Ελληνας ή ξένος υποστήριξε χαρακτηριστικά:

"Κοιτάμε και τις δύο περιπτώσεις. Δεν υπάρχει κάποιος που να είναι πιο κοντά, είναι καλό να μιλάμε όταν υπάρχει απόφαση. Αν θέλετε να πω προσωπική άποψη, επειδή έχουμε ξένο προπονητή, θα προτιμούσα Έλληνα τεχνικό διευθυντή, αλλά δεν υπάρχει απόφαση. Έχουμε και Έλληνες και από το εξωτερικό, αυτή την εβδομάδα θα ξέρουμε".

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το γεγονός αν υπήρχε συζήτηση για έλευση γενικού αρχηγού και η απάντηση ήταν λακωνική: "Δεν συζητήσαμε για γενικό αρχηγό."

Για την περίπτωση των μεταγραφών, ο κύριος Πολέμης ανέφερε: "Όσον αφορά το θέμα των μεταγραφών και γενικά συζητήσαμε για όλα τα θέματα. Και για πωλήσεις και για αγορές για τα ονόματα των παικτών και τα λοιπά. Το θέμα των πωλήσεων έχει σχέση με το τι ενδιαφέρον θα υπάρξει και τι προσφορές θα πάρουμε όπως έχουμε κάνει "short list" με ορισμένους ποδοσφαιριστές για αγορά. Τα πράγματα αυτά εξελίσσονται και όταν ολοκληρωθούν θα το ανακοινώσουμε και επίσημα.

Συζητήσαμε επίσης το θέμα των αγοροπωλησιών. ο σχεδιασμός αυτή τη στιγμή έχει σχέση με τα οικονομικά δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας. Δεν έχουν μπει άλλα χρήματα στο ταμείο μας. Υπάρχει γενική συνέλευση στις 17 Ιουνίου οπότε ο συγκεκριμένος προγραμματισμός γίνεται με το δεδομένο ότι δεν θα μπουν χρήματα στο ταμείο. Αν γίνει κάποιο θαύμα και μπουν χρήματα στο ταμείο θα μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στα καλύτερα και καινούρια δεδομένα.

Το άλλο θέμα είναι η προετοιμασία της ομάδας. Έχουμε ένα μήνα διακοπές στη συνέχεια ξεκινάμε με προπονήσεις στη Παιανία και συμφωνήσαμε να πάμε στην Αυστρία για περίπου δέκα μέρες. Εν συνεχεία πάλι πίσω εδώ για να προετοιμαστούμε για το Τσάμπιονς Λιγκ."

Νέοι παίκτες... ορεξάτοι για επιθετικό στυλ.

Εν συνεχεία ρωτήθηκε για την ταύτιση απόψεων με τον 65χρονο προπονητή του "τριφυλλιού", λέγοντας: "Ο προπονητής έχει υπόψη του τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, όχι με λεπτομέρειες αλλά ξέρει ότι δεν υπάρχουν τα μεγάλα κεφάλαια που υπήρχαν πριν από δυο χρόνια.

Αυτό το οποίο θα επιδιώξουμε είναι να μπουν στην ομάδα νέοι ποδοσφαιριστές, νέοι σε ηλικία να είναι ορεξάτοι να βρούνε στην ευκαιρία που θα τους προσφέρει ο Παναθηναϊκός το βήμα για μια μεγάλη ευρωπαϊκή καριέρα και να διακριθούν. Νέους, γρήγορους να παίζει πιο επιθετικά η ομάδα".

Ο Παναθηναϊκός δηλαδή προχωράει σε ανανέωση, ρωτήθηκε ο κ. Πολέμης για να απαντήσει: "Οπωσδήποτε  κάνει ανανέωση η οποία χρειάζεται για να παίξουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο από αυτό που παίξαμε φέτος αλλά να υπάρχουν και νέα παιδιά τα οποία να έχουν όρεξη να πραγματοποιήσουν μια καλή σταδιοδρομία μέσα από τον Παναθηναϊκό."

Τέλος, ο Αδαμάντιος Πολέμης ρωτήθηκε πως αν έρθουν αυτά τα χρήματα μπορεί να ανέβει ένα σκαλί παραπάνω στα μεταγραφικά ο Παναθηναϊκός, αφού είναι γνωστό πως μέχρι τώρα ξέρουμε ότι είναι τρεις τέσσερις πρωτοκλασάτοι παίκτες.

"Όχι, κάτι το οποίο μπορώ να σας πω, συζητήσεις γίνονται. Τίποτα το επίσημο και μια πρόταση όμως να υπάρξει ξεκινάει ο άλλος από τα χαμηλά και εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις. Ένα θέμα είναι του Μάτος π.χ.. Ξέρουμε ότι ο παίκτης θέλει να μείνει εκεί αν και εφόσον τα βρούμε με την ομάδα του θα το προχωρήσουμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου