Τελευταία Νέα

28/6/11

Διοικητικού Συμβουλίου της Super League :Βαγγέλης Μαρινάκης: "Προχωράμε κανονικά"



Ως μία μεγάλη νίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League. Καμία ομάδα δεν ζήτησε την παραίτηση του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, δείχνοντας για ακόμη μία φορά, αμέριστη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του. "Προχωράμε κανονικά", το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη. 


Παρά τον πόλεμο που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες από τους γνωστούς - άγνωστους αντιολυμπιακούς, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραμένει πανίσχυρος.

Στις 11 Ιουλίου θα επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της Super League.

O πρόεδρος του Ολυμπιακού και της διοργανώτριας αρχής τόνισε πως δεν τέθηκε θέμα παραίτησης του, από τα υπόλοιπα μέλη. Στις 27 Αυγούστου η σέντρα για τη νέα πρωτάθλημα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι όταν εξασφαλιστούν οι συνθήκες για το νέο πρωτάθλημα, τότε θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου.

"Σε λίγη ώρα στο σάιτ της Λίγκας θα γνωστοποιηθεί η τοποθέτησή μου κατά τη διάρκεια του ΔΣ. Το πρωτάθλημα ομοφώνως συμφωνήσαμε θα ξεκινήσει 27 και 28 Αυγούστου και η κλήρωση θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου", τόνισε αρχικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος ΔΣ, και συμπλήρωσε: "Όπως είπα τους προηγούμενους μήνες, όλοι οι πρόεδροι μέχρι σήμερα έχουν μείνει 1 χρόνο.

Σήμερα, για λόγους ηθικής τάξης, ρώτησα αν οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ θέλει να παραιτηθώ. Κανείς δεν συμφώνησε και προχωράμε κανονικά.

Εγώ έχω δεσμευθεί ότι θα τελειώσει το πρωτάθλημα, θα επικυρωθεί η βαθμολογία και θα διασφαλίσω την ομαλή μετάβαση στη διάδοχη κατάσταση. Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτησή μου στο ΔΣ. Θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας στην τοποθέτησή μου".

Τέλος, ο πρόεδρος της Super League για την επικύρωση της βαθμολογίας είπε: "Δεν υπήρχε θέμα να γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας. Υπάρχουν κάποια θέματα, όπως αυτό του Ηρακλή που έχει προσφύγει στο CAS.

Συμφωνήσαμε ομόφωνα ότι στο επόμενο Συμβούλιο στις 11 Ιουλίου θα τα συζητήσουμε, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας και θα δούμε ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα ανέβει στη Super League.

Εκανα μια προσωπική τοποθέτηση για να βγούμε από το αδιέξοδο και είπα στον δικηγόρο του ΟΦΗ (Ντίνο Μανταδάκη) ότι φάκελος του ΟΦΗ πρέπει να επανεξεταστεί, αλλά δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Θα δούμε τι θα αποφασίσει η ΕΠΟ".

Το χρονικό της συνεδρίασης:

Λίγο πριν τις 4 ξεκίνησε η συνεδρίαση της Super League με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να φτάνει γύρω στις 15:15 στα γραφεία της Super League. 

* Το "παρών" επίσης έχουν δώσει οι Μώραλης, Καλογιάννης, Γόντικας, Σπανός, Θεοδωρίδης, Κοντοβαζαινιτης, Πηλαδάκης, Ράλλης, Μποροβήλος και Σ. Ψωμιάδης.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ όπως ήδη είχε γνωστοποιήσει από την Δευτέρα απουσιάζει από το διοικητικό συμβούλιο, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1. Πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου.
2. Επιστολή Ε.Π.Ο. με θέμα "Αγώνες Play Off Πρωταθλήματος Β΄Εθνικής Κατηγορίας και Αδειοδότηση Ομάδων".
3. Επικύρωση Βαθμολογίας Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ και Τελικής Κατάταξης Αγώνων Play Offs ΟΠΑΠ.
4. Επικύρωση Βαθμολογιών Πρωταθλημάτων Υποδομής ΟΠΑΠ.
5. Πλαίσιο συνεργασίας με την ΟΠΑΠ Α.Ε.
6. Βελτιώσεις Γηπέδων και Αγωνιστικών Χώρων.

Όπως έγινε γνωστό δεν θα τεθεί επί τάπητος στην σημερινή συνεδρίαση το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας.

Πρώτο θέμα που έπεσε τελικά στο τραπέζι ήταν εκείνο που αφορούσε την πρόταση της ΕΠΟ, για να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις για τις ομάδες της Football League.

Αρνητική θα είναι η εισήγηση εκτός απροόπτου της Super League, καθώς τα μέλη της διοργανώτριας αρχής δεν δείχνουν να συμβαδίζουν με την προτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Στις 11 Ιουλίου θα γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας της Super League, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο. Παράλληλα, οριστικά "όχι" θα απαντήσουν στην πρόταση της ΕΠΟ για την αδειοδότηση των ομάδων της Football League.

* O αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Ντίνος Μανταδάκης επιβεβαίωσε την άρνηση των μελών της Super League να δεχτούν τον ΟΦΗ και τα Τρίκαλα επειδή δεν έχουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ. Όλα αυτά παρά την πρόταση του ίδιου του προέδρου της Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιου (με τη σχετική γνωμοδότηση και της UEFA) να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις για τις ομάδες της Football League που διεκδικούν την άνοδο στη Super League. Πάντως ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να επανεξεταστεί ο φάκελος του ΟΦΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου