Τελευταία Νέα

31/7/11

ΚΑΕ Παναθηναϊκός:Οι πράσινοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Τζέιμς Ουάιτ!

                               

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε τον "Μπάτμαν" Αντώνη Φώτση, ωστόσο οι... πτήσεις δεν είναι απίθανο να συνεχιστούν στο ΟΑΚΑ! Οι πράσινοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Τζέιμς Ουάιτ, το ψευδώνυμο του οποίου τα λέει όλα... Ο "Flight 75" δεν σκοράρει απλά (21 πόντους μέσο όρο πέρυσι με την Σασάρι), αλλά μοιράζει και θέαμα, καθώς αυτός και η βαρύτητα δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις!

Οι πράσινοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Τζέιμς Ουάιτ,ο προπονητής της Σκαβολίνι Πέζαρο, Λούκας Νταλμόντε υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει σε συμφωνία με τον Αμερικανό γκαρντ.


It's a bird, it's a plane, it's White!


Ο Τζέιμς Ουίλιαμς Ουάιτ IV (όπως είναι το πλήρες όνομά του) γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1982 στην Ουάσινγκτον και συνειδητοποίησε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, πως τα αθλητικά του χαρίσματα θα ήταν κρίμα να μην αξιοποιηθούν στο μπάσκετ. Μάλιστα από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, του... κόλλησε το ψευδώνυμο "Flight 75", λόγω του τεράστιου άλματός του. Από το σχολείο κιόλας έγινε γνωστός για τα καρφώματά του και ειδικότερα ένα συγκεκριμένο όπου περνούσε την μπάλα ανάμεσα από τα πόδια του. Η ικανότητά του να καρφώσει από την γραμμή των ελευθέρων βολών (!), αλλά και η δυναμική των καρφωμάτων του ήταν στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει.





Τα κολεγιακά του χρόνια:


Συνολικά πέρασε από τρεις ομάδες στα κολεγιακά του χρόνια, με την πρώτη του ομάδα να είναι το  Πανεπιστήμιο της Φλόριντα την σεζόν 2001/02. Την χρονιά εκείνη οι "Gators" νίκησαν σε 22 ματς και έχασαν σε 9 με τον Ουάιτ να συμμετέχει σε όλες τις αναμετρήσεις πλην δύο. Ο χρόνος συμμετοχής του άγγιζε τα 20.5', ενώ μετρούσε 6.1 πόντους και 2.9 ριμπάουντ ανά ματς. Επόμενος σταθμός ήταν το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, όπου ωστόσο δεν ακούμπησε! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεταπηδήσει στους Μπέρκατς, όπου έμεινε για τρία χρόνια. Στην τελευταία του χρονιά, οι αριθμοί του ήταν σαφώς ανεβασμένοι με την πρώτη του σεζόν, καθώς μετρούσε 16.3 πόντους, 5.1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά αγώνα.

Η δύσκολη απόφαση του Κάρλαϊλ.


Εχοντας δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής, κατά την διάρκεια των κολεγιακών του χρόνων, την σεζόν 2006/07, ήρθε η ώρα του Ουάιτ να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Στο ντραφτ της σεζόν εκείνης επιλέχτηκε στο νούμερο 31 στον δεύτερο γύρο από τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς, ωστόσο τα δικαιώματά του ανταλλάχτηκαν άμεσα στους Ιντιάνα Πέισερς, με τους οποίους αγωνίστηκε σε 8 ματς προετοιμασίας, έχοντας 17,5' μέσο όρο χρόνο συμμετοχής, 3.8 πόντους και 2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ακόμα και έτσι όμως ο τεχνικός των Πέισερς τότε, Ρικ Κάρλαϊλ (νυν τεχνικός των Πρωταθλητών του ΝΒΑ, Ντάλας Μάβερικς!) έκοψε τον παίκτη, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του αυτή, από τις δυσκολότερες που έχει πάρει ποτέ!

Πάλεψε αλλά δεν καθιερώθηκε στα "σπιρούνια".


Το ταλέντο του Ουάιτ δεν θα μπορούσε ωστόσο να μείνει αναξιοποίητο και οι Σαν Αντόνιο Σπέρς έσπευσαν να υπογράψουν τον παίκτη στις 3 Νοεμβρίου του 2006, για τα επόμενα δύο χρόνια. Τα "σπιρούνια", θέλοντας να δουν τον παίκτη να βελτιώνεται, αποφάσισαν να τον δανείσουν στους Οστιν Τόρος, ομάδα με την οποία συνεργάζονταν, ώστε να αγωνιστεί στο NBA Development League. Εκεί ο Ουάιτ τα πήγε περίφημα, έχοντας σε 15 ματς 34.4' μέσο όρο χρόνο συμμετοχής, 16.3 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και 1.6 κλεψίματα ανά ματς. Οι εμφανίσεις του, είχαν ως αποτέλεσμα της επιστροφή του στο Σαν Αντόνιο, στο οποίο ωστόσο δεν "έπιασε" ποτέ. Συνολικά με τους Σπερς αγωνίστηκε σε 6 παιχνίδια, έχοντας ως μέσο όρο 8.2 πόντους. Στο τέλος της χρονιάς αποχαιρέτησε, αφού πρώτα είχε στεφθεί πρωταθλητής ΝΒΑ.

Μέχρι πότε γυρολόγος;


Το γεγονός πως δεν μπόρεσε να πετύχει στο ΝΒΑ, τον οδήγησε στην απόφαση να ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για λογαριασμό της Φενέρμαχτσέ Ούλκερ. Με την τουρκική ομάδα αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα την σεζόν 2007/08, ενώ τα αλτικά του χαρίσματα, του χάρισαν τον τίτλο στον διαγωνισμό καρφωμάτων του 2008.

                          

Στην Τουρκία ωστόσο δεν έμεινε για πολύ και επέστρεψε άμεσα στο ΝΒΑ, όπου υπέγραψε αρχικά 10ήμερο (!) και αργότερα κανονικό συμβόλαιο με τους Χιούστον Ρόκετς. Ούτε στις "ρουκέτες" ωστόσο έπιασε, με τον επόμενο σταθμό της καριέρα του να είναι οι Νάγκετς.

Ωστόσο ούτε το Ντένβερ έμελλε να είναι μόνιμος προορισμός του, με την συνέχεια να δίνεται στην Αγία Πετρούπολη και την Σπαρτάκ, όπου έμεινε για έναν χρόνο, πριν μεταπηδήσει στην Ντιναμό Σασάρι. Η παραμονή του στην Ιταλία ωστόσο κράτησε και εκεί για έναν χρόνο, με τον επόμενο προορισμό να είναι πιθανότατα η Αθήνα και ο Παναθηναϊκός...

Δείτε βίντεο με τον Τζέιμς Ουάιτ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου