Τελευταία Νέα

31/7/11

Το Europa League στο Conn-X Τv!




Bόμβα στο αθλητικό τηλεοπτικό σκηνικό, καθώς το Assist.gr/gazzetta.gr έχει την αποκλειστική πληροφορία ότι ο ANT1 έδωσε το πακέτο των μεταδόσεων του Europa League στο Conn-X Tv!


Αλλάζει το τηλεοπτικό σκηνικό στα αθλητικά την επόμενη περίοδο, καθώς ο ANT1 συμφώνησε να δώσει τα δικαιώματα του Europa League στο Conn-X Tv, το οποίο πλέον αποκτά ισχυρό τηλεοπτικό πακέτο.
Όλα ξεκίνησαν στη μέση της περασμένης τηλεοπτικής περιόδου, όταν η πτώση της διαφήμισης σε επίπεδα 40% υποχρέωσε το κανάλι του Αμαρουσίου να αναζητήσει τρόπους να ξεφορτωθεί τα ακριβά του προγράμματα και να κάνει περικοπές. Το Europa League ήταν αρκετά δαπανηρό και έβαζε τον AΝΤ1 «μέσα», καθώς του στοίχιζε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ τα συνολικά διαφημιστικά έσοδα δεν ξεπέρασαν τα τρία!
Αυτή τη «μαύρη τρύπα» των επτά εκατομμυρίων, οι ιθύνοντες του AΝΤ1 έψαχναν τρόπο να την κλείσουν ενόψει της επόμενης τηλεοπτικής περιόδου καθώς δεν υπάρχει κανένα σημάδι ανάκαμψης της τηλεοπτικής διαφήμισης, ενώ υπήρχε ακόμη ένας χρόνος συμβολαίου με τη θυγατρική της UEFA στα τηλεοπτικά, την Team, για το Europa League.
Στην αρχή ζητήθηκε η άδεια από την Team για να δώσει αλλού ο AΝΤ1 το πακέτο του, αλλά δεν πήρε το «πράσινο φως». Ύστερα από έντονες πιέσεις του σταθμού και μπροστά στην απειλή ότι η Team μπορεί να μην πάρει... φράγκο, υπαναχώρησε και επετράπη στον AΝΤ1 να δώσει τα δικαιώματα.
Το επόμενο βήμα ήταν η εξεύρεση πρόθυμου καναλιού να πάρει το προϊόν και το μοναδικό που υπήρχε ήταν το Conn-X Tv καθώς θέλει να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του προκειμένου να κερδίσει περισσότερους συνδρομητές, καθώς μέχρι τώρα οι πωλήσεις του συνδρομητικού πακέτου της θυγατρικής εταιρίας του ΟΤΕ κινείται σε χαμηλά νούμερα. Τελικά επήλθε συμφωνία και με τη σύμφωνη γνώμη της Team το Europa League αλλάζει τηλεοπτική στέγη, γεγονός που μάλλον θα προβληματίσει τους οπαδούς της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού Βόλου εάν προκριθούν οι ομάδες τους στη φάση των ομίλων, καθώς δεν θα μπορούν να δουν τα ματς στην ανοιχτή τηλεόραση.
Παράλληλα η συμφωνία αυτή ενδεχομένως να δημιουργήσει νέα δεδομένα και στο Champions League, καθώς και το MEGA δεν θα έλεγε όχι σε πιθανή παραχώρηση του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου σε άλλο κανάλι, από τη στιγμή που υπήρχε ζημιά και για το Μεγάλο Κανάλι με τα δικαιώματα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και σίγουρα το Conn-X  Tv θα περιμένει με ανοιχτές αγκάλες το Champions League, εάν θελήσει να το δώσει το MEGA.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ χαμηλά τα νούμερα του connex tv και αναμενώμενη η κίνηση να αποκτύσει κάποιο σοβαρό αθλητικό γεγονός έστω και δευτερευούσης σημασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή