Τελευταία Νέα

28/7/11

Παναθηναϊκός:Οι δυο ομάδες τα βρήκαν(Βιτόρια-ΠΑΟ) και Ζεκά, o οποίος συμφώνησε και θα είναι η 4η μεταγραφή του ΠAO, πρόταση από ουκρανική ομάδα για τον Σιμάο έχει στα χέρια του ο Παναθηναϊκός και είναι πολύ πιθανό να την αποδεχτεί!

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με την Βιτόρια για την μεταγραφή του 23χρονου Ζέκα και ο παίκτης ήρθε στην Αθήνα για της τελικές υπογραφές,ακόμη οι άνθρωποι του "τριφυλιού" έχουν στα χέρια τους επίσημη πρόταση από ομάδα της Ουκρανίας για την παραχώρηση του Σιμάο, με το ύψος της προσφοράς να φτάνει στα 1.000.000 ευρώ.

Ζοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες ή αλλιώς Ζεκά Ο 23χρονος άσος (γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου του 1988) έκανε αίσθηση φέτος στην Πορτογαλία και αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον θέλει σαν τρελός στον Παναθηναϊκό.



Η αγορά της Πορτογαλίας ταιριάζει στην Ελλάδα, αφού αρκετοί παίκτες που ήρθαν στο πρωτάθλημα μας κατάφεραν να προσαρμοστούν γρήγορα και να δείξουν τις αρετές τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο ομάδες τα βρήκαν σε ένα ποσό που θα αγγίζει τις 300.000 με 350.000 ευρώ, αφού η Βιτόρια αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και θέλει άμεσα χρήματα.

Η μεταγραφή κολλούσε αρχικά στο ποσοστό μεταπώλησης, όμως οι δύο πλευρές τελικά τα βρήκαν και ο Ζέκα θα είναι η τέταρτη φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού.

Η "χρυσή" τομή ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Σετουμπάλ βρέθηκε στις 350.000 ευρώ ενώ όσον αφορά το ποσοστό μεταπώλησης του αυτό συμφωνήθηκε στο 20%. Σε ότι αφορά τις δικές του απολαβές αυτές φέρεται να "αγγίζουν" τις 230.000 ευρώ ετησίως.





Το βιογραφικό του Ζέκα:

Ο Ζεκά λοιπόν είναι μόλις 23 ετών (για την ακρίβεια θα τα κλείσει σε ένα μήνα) και ξεκίνησε την καριέρα του στην άσημη ομάδα της Κάσα Πία το 2007. Τη σεζόν 2009-2010 ξεχώρισε και οδήγησε την ομάδα του στην άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας.

Αυτό ήταν και το εισιτήριο για τη μεταγραφή του στην Βιτόρια Σετούμπαλ στην οποία αν και δεν ξεκίνησε βασικός, στο τέλος της σεζόν πήρε αρκετό χρόνο κερδίζοντας τις εντυπώσεις για την ταχύτητα και την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση που διαθέτει.



Ποια είναι όμως τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τον νεαρό Πορτογάλο;

Ευκαιρία ζωής ο Παναθηναϊκός!


Σχετικά με τη μεταγραφή του να πούμε πως ο Ζεκά πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία τεράστια ευκαιρία γι αυτόν, έτσι ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί σε καλύτερο ποδοσφαιριστή. Πρόσφατα κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας κάτω των 23 ετών και μία μεταγραφή στο εξωτερικό σε ομάδα που παίζει στην Ευρώπη, ίσως τον φέρει ακόμα και στην πρώτη ομάδα.

Σύμφωνα με τους Πορτογάλους λόγο της μεθοδικότητας του, πιστεύουν πως θα γίνει ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της πατρίδας τους (αρκεί να δουλέψει βέβαια). Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία ας πούμε κάποια πράγματα που τον ξεχωρίζουν σύμφωνα με τον Μιγκέλ Κορέια.

Μεθοδικότητα: Ο Ζεκά εκτός από τις προπονήσεις με την Βιτόρια Σετούμπαλ κάνει και δικό του πρόγραμμα, με σκοπό να βελτιώσει κάποια στοιχεία στα οποία πιστεύει ότι υστερεί. Είναι αρκετά τυπικός και πάντα από τους πρώτους που πάνε στην προπόνηση.

Άγνωστος: Δεν έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ στην Πορτογαλία και αυτό είναι πολύ καλό για έναν ανερχόμενο αστέρι, που όπως είναι λογικό τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Ταχύτητα: Το μεγάλο του προσόν. Δεν είναι τόσο γρήγορος, όσο το γεγονός πως μπορεί να ξεφύγει στα πρώτα μέτρα εύκολα. Του αρέσει να παίζει στα άκρα (δεξιά και αριστερά) και να πατάει περιοχή, ενώ έχει ντρίμπλα πάνω στην κίνηση.

Τεχνική: Εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Είναι επιθετικός ποδοσφαιριστής και πάντα προσπαθεί να ξεπεράσει τον αντίπαλο του. Επίσης δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες και να εκτελέσει στημένες φάσεις.

Πόδια: Χρησιμοποιεί και τα δυο του πόδια, αν το καλό του είναι το δεξί. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να παίξει με άνεση και στις δυο πλευρές της επίθεσης.

Μειονέκτημα: Δεν είναι σκόρερ. Συμμετέχει στο παιχνίδι, παίρνει πρωτοβουλίες αλλά δεν βάζει γκολ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως την περσινή σεζόν τελείωσε το πρωτάθλημα με 0 τέρματα.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ζέκα, δήλωσε πως θα δουλέψει σκληρά για να βοηθήσει την ομάδα του, ενώ δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια κρατώντας χαμηλούς τόνους.


"Η αλήθεια είναι ότι τώρα στο εξωτερικό τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Είμαι σίγουρος όμως ότι όταν με τον καιρό καταφέρω να προσαρμοστώ στις συνθήκες της νέας μου ομάδας και γνωρίσω καλύτερα τους καινούργιους συμπαίκτες μου, θα είμαι ο εαυτός μου και όλα θα είναι τα ίδια", είπε ο Ζέκα για τη μεταγραφή του.


Ποια είναι για σένα τα πλεονεκτήματα της παρουσίας του Φερέιρα στην ομάδα;

"Το ότι είναι Πορτογάλος σίγουρα θα με βοηθήσει περισσότερο από το να ήταν κάποιος από άλλη χώρα. Η γλώσσα και ο τρόπος δουλειάς θα μου είναι πιο εύκολα κατανοητά. Επίσης είναι και το ότι είναι καταπληκτικός προπονητής και γνωρίζω την ποιότητα και τη μεθοδικότητα του. Είμαι βέβαιος πως θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος".

Τι θα ήθελες να πεις στο κόσμο για εσένα; Τι μπορεί να περιμένει;

"Δεν είμαι άνθρωπος των υποσχέσεων. Το μόνο που θέλω να πω προς το παρόν είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, ώστε να δικαιώσω τον κύριο Φερέιρα που με έφερε εδώ και να κάνω χαρούμενο τον κόσμο του Παναθηναϊκού".

Ποια είναι η θέση που σου αρέσει να παίζεις;

"Μπορώ να παίξω οπουδήποτε στη μεσαία γραμμή εκτός από αμυντικός μέσος. Είτε στα πλάγια είτε στον άξονα".

Που αποδίδεις καλύτερα όμως;

"Όταν παίζω ως ενδιάμεσος. Ως συνδετικός κρίκος μεταξύ του κέντρου και της επίθεσης ή στα πλάγια, αλλά στα αριστερά. Όπου και να με βάλει όμως ο προπονητής μου, θα δώσω το 100%".

Ένα μήνυμα στον κόσμο; 

"Να κάνει λίγη υπομονή μαζί μου στην αρχή. Να μου δώσει λίγο χρόνο, ώστε να βρω τα πατήματα μου. Όταν προσαρμοστώ, πιστεύω πως θα μπορέσω να δείξω το πραγματικό μου αγωνιστικό πρόσωπο".

Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ αποκάλυψε και με δηλώσεις του ότι έχει προτάσεις από την Λοκομοτίβ Μόσχας και την Καρπάτι της Ουκρανίας στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον Παναθηναϊκό. «Αν με θέλουν να το μου το πουν τώρα»!

Ο μοζαμβικανός βγαίνοντας από τα αποδυτήρια δήλωσε: « Υπάρχει πρόταση την Ρωσία και την Ουκρανία. Από την Λοκομοτίβ Μόσχας και την Καρπάτι Λιβ. Μου δίνουν καλύτερα χρήματα και συμβόλαιο τριετές ενώ το συμβόλαιο μου λήγει του χρόνου στον Παναθηναϊκό. Αν θέλουν να με κρατήσουν ας μου το πουν τώρα. Εγώ θα το συζητήσω με την οικογένεια μου. Θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας και αν αυτές οι προτάσεις ικανοποιούν την ομάδα».


Οι άνθρωποι του "τριφυλιού" έχουν στα χέρια τους επίσημη πρόταση από ομάδα της Ουκρανίας για την παραχώρηση του Σιμάο,

Οι δύο πλευρές βρίσκονται μάλιστα σε προχωρημένες επαφές και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει θετική εξέλιξη σε αυτό το φλερτ των Ουκρανών για τον Μοζαμβικανό μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Σε περίπτωση πάντως που ολοκληρωθεί το deal και ο Σιμάο διαβεί την πόρτα της εξόδου της Παιανίας, οι παράγοντες του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, με τον Αντρέ Κάστρο να είναι ο παίκτης που επιθυμούν να φέρουν στην Ελλάδα για να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί στη μεσαία γραμμή.


Παρελθόν... τρεις "μικροί"!

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε το τέλος της συνεργασίας της με τους Βλάχο, Φέτση και Λιόλιο και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο μέλλον.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία για τη λύση της συνεργασίας της με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές Βλάχο Παναγιώτη, Φέτση Ξενοφών και Λιόλιο Νικόλαο. Ευχόμαστε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους."

Πράσινο φρένο από την Μπενφίκα!

Η Μπενφίκα «καθάρισε» ουσιαστικά την πρόκριση αφού επικράτησε 2-0 της Τράμπζονσπορ και παράλληλα έβαλε φρένο στον δρόμο του Παναθηναϊκού για τους ισχυρούς εφόσον προκριθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου