Τελευταία Νέα

29/8/11

Ολυμπιακος: Παρουσιάστηκε ο Ζαν Μακούν!


Ο Ζαν Μακούν, τόνισε στην παρουσίασή του από την ΠΑΕ πως στόχος του είναι να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.Δήλωση που "άναψε φωτιές" έκανε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, αφού πρώτα καλωσόρισε τον Ζαν Μακούν στον Πειραιά, στην εκδήλωση της παρουσίασης του Καμερουνέζου στα γραφεία της ΠΑΕ.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Ζαν Μακούν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης προέβη σε μια δήλωση που θα πρέπει να χαροποίησε ιδιαίτερα τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, αφού πρώτα καλωσόρισε τον Καμερουνέζο μέσο στην οικογένεια του Ολυμπιακού, στη συνέχεια δέχτηκε ορισμένες ερωτήσεις από τους παριστάμενους εκπροσώπους του Τύπου. Μια από αυτές ήταν αν θα πρέπει οι φίλοι των ερυθρολεύκων να περιμένουν και κάποια άλλη έκπληξη, όσον αφορά την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε θετικά, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι θα πρόκειται για καλό παίκτη μεν, αλλά μέσα σε λογικά οικονομικά πλαίσια.

"Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Ζαν Μακούν στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Είναι ένας παίκτης με μεγάλες παραστάσεις. Έρχεται στην πιο παραγωγική ποδοσφαιρικά ηλικία. Εύχομαι να είναι υγιής και να ενταχθεί γρήγορα στην οικογένεια. Προσωπικά υλοποιώ αυτά τα οποία υποσχέθηκα όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό. Αποκτούμε τέτοιους παίκτες για να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας. Χαίρομαι που είδα κόσμο απ΄έξω και θα χαρώ να τους δω στο "Καραϊσκάκης". Ελπίζω ότι η ομάδα θα παίξει καλό ποδόσφαιρο. Θέλω έναν Ολυμπιακό δυνατό, να κατακτά άξια το ελληνικό πρωτάθλημα και να προσφέρει και θέαμα. Και στην Ευρώπη να κάνουμε ότι καλύτερο. Για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου θα μιλήσουμε σε μία άλλη συνέντευξη Τύπου", τόνισε ο κ. Μαρινάκης στις αρχικές του δηλώσεις στη συνέχεια κάλεσε τους εκπροσώπους του Τύπου να επικεντρώσουν τις ερωτήσεις τους στον Καμερουνέζο άσο.

"Σήμερα ήρθαμε για τον Μακούν, τα υπόλοιπα θα τα πούμε σε συνέντευξη Τύπου τις επόμενες μέρες. Έχω δεσμευθεί για Ολυμπιακό που θα κατακτά το πρωτάθλημα άξια και θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα έχει καλή παρουσία στην Ευρώπη. Ωστόσο να επικεντρωθούν οι ερωτήσεις στον Μακούν".

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις προς το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων στράφηκε και πάλι στον πρόεδρο των Πειραιωτών. "Θα υπάρξει και άλλη ευχάριστη έκπληξη όσον αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας;", ήταν η ερώτηση προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος απάντησε "να περιμένετε και άλλη έκπληξη, αναλόγως και τι εννοείτε έκπληξη...". "Έναν παίκτη ανάλογο του Μακούν, πρόεδρε", του απάντησαν και ο κ. Μαρινάκης έγνεψε καταφατικά: "Ναι, να περιμένετε".

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ρωτήθηκε σε ποια θέση θα αποκτηθεί κι άλλος ποδοσφαιριστής και απάντησε γελώντας: "Στη θέση του τερματοφύλακα. Τι με ρωτάτε ρε παιδιά; Να κάνουμε και λίγη πλάκα".

Ο Καμερουνέζος, Ζαν Μακούν, κατά την παρουσίασή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την υποδοχή που του επιφύλασσαν οι οπαδοί του Θρύλου, καθώς επίσης για τους στόχους που έχει θέσει στον εαυτό του για την νέα χρονιά.


Αναλυτικά, ο 28χρονος άσος είπε:

"Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνουμε καλύτεροι και να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε. Αισθάνομαι πολύ καλά με την υποδοχή που μου επιφύλασσαν οι οπαδοί μας Είμαι αποφασισμένος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Από σήμερα είμαι στη διάθεση του προπονητή μου και της διοίκησης της ομάδας. Θέλω να συμβάλω και εγώ όσο μπορώ, ώστε να έχουμε μια πετυχημένη χρονιά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις".

Στην συνέχεια, ο Μακούν ρωτήθηκε για την σύγκριση που του κάνει ο κόσμος με τον παλαίμαχο παίκτη του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ:

"Δεν θέλω να τον συγκρίνω με τον εαυτό μου. Φοβερός άνθρωπος με καριέρα, έχει φοβερά προσόντα αλλά κι εγώ ήρθα εδώ για να είμαι στην υπηρεσία του συλλόγου και να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ".΄

Τέλος, ο Καμερουνέζος δήλωσε:

"Θεωρώ ότι ο όμιλος είναι δύσκολος όμιλος και όλοι έχουν ευκαιρία να περάσουν στον επόμενο γύρο. Όταν μίλησα με την διοίκηση, είδα ότι με ήθελαν πολύ και ήρθα σε έναν σύλλογο που ξέρει να κερδίζει, να πάρουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ζαν Μακούν να υψώνουν τη φανέλα με τον νούμερο "77" και να απαθανατίζονται από τα φλας των φωτογράφων.




*Το Assist.gr σας αναφέρει την ακριβή συμφωνία που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός τόσο με την Άστον Βίλα, όσο και με τον Καμερουνέζο χαφ.

Ο Ζαν Μακούν θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό με μορφή δανεισμού από την αγγλική ομάδα για την σεζόν 2011-2012. Η Άστον Βίλα θα καρπωθεί το ποσό των 500.000 με 600.000 ευρώ, ενώ ο Καμερουνέζος χαφ θα αμειφθεί ετησίως με 1.100.000 ευρώ περίπου. Στη συμφωνία θα τοποθετηθεί και οψιόν αγοράς η οποία θα φτάσει κοντά στα 3.500.000 ευρώ, στο ενδεχόμενο που οι Πειραιώτες μείνουν ικανοποιημένοι από την προσφορά του Αφρικανού μέσου και θελήσουν να αγοράσουν το 100% των δικαιωμάτων του από τους "χωριάτες" το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό "deal" καθώς ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος βρίσκεται σε καλή ηλικία (28 ετών, 29/5/1983), έχοντας προηγουμένος κοστίσει στην Άστον Βίλα 6,2 εκατομμυρία λίρες για να τον αγοράσει από την Λιόν, ενώ η "Olympique Lyonnais" το 2008 είχε ξοδέψει το ποσό των 14.000.000+1.000.000 ευρώ(!) στην Λιλ για να τον αποκτήσει.

Δείτε βίντεο με το Ζεάν Μακούν:

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου