Τελευταία Νέα

24/9/11

Άρης : Πρώτων πυλών ο Ελντίν Γιακούποβιτς - συμφώνησε με Νοέ Ακόστα!




Ο Ελντίν Γιακούποβιτς αποδείχθηκε συνεπής στην διορία της ΠΑΕ Άρης και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει ποδοσφαιριστή της για τα επόμενα δύο χρόνια.


Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης στην κρούση της προς τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου το απόγευμα της Πέμπτης με το που ενημερώθηκε για την εγχείρηση του Μιχάλη Σηφάκη του είχε ξεκαθαρίσει πως επιθυμούσε στην επόμενη μέρα να γνωρίζει την απάντησή του.


Όπως και έγινε στην νέα επικοινωνία που υπήρξε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Γιακούποβιτς να είπε το ναι και το πρωί του Σαββάτου είναι να ταξιδέψει από τον Βόλο για την Θεσσαλονίκη για το τελικό ραντεβού.


Αυτό θα γίνει και παρουσία του εκπροσώπου του και από πλευράς της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης σίγουρα του προέδρου της, Αθανάσιου Αθανασιάδη, με πιθανότερο σημείο συνάντησης τα γραφεία της ΠΑΕ Άρης στο "Κλεάνθης Βικελίδης".


Μία διαδικασία ανάλογη με αυτήν που είχε ακολουθηθεί και το απόγευμα της Τετάρτης με τον 28χρονο Ισπανό αριστερό χαφ-εξτρέμ του Ολυμπιακού Βόλου Νοέ Ακόστα να συμφώνησε για υπογραφή συμβολαίου ενός χρόνου με συνολικές απολαβές σύμφωνα με πληροφορίες τις 100.000 ευρώ.


Η χθεσινή συνάντηση που είχε ο 28χρονος Ισπανός αριστερός χαφ-εξτρέμ και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Αθανάσιο Αθανασιάδη, ήταν καταλυτική.


Σε αυτήν εκτός από την συμφωνία για υπογραφή συμβολαίου ενός έτους υπήρξε ταύτιση και για τις απολαβές του(σύμφωνα με πληροφορίες τις 100.000 ευρώ) με το μόνο που απομένει για την ανακοίνωσή του είναι να μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Βόλου.





Στην περίπτωση του Γιακούποβιτς η χρονική διάρκεια είναι μεγαλύτερη, για συμβόλαιο δύο ετών, όπως άλλωστε ήταν και η ανάγκη απόκτησής του 26χρονου διεθνή με τις Εθνικές Βοσνίας και Ελβετίας τερματοφύλακα μετά την δεδομένη από το πρωί της Παρασκευής απουσίας του Σηφάκη για τους επόμενους 4-5 μήνες.


Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι αποτέλεσε την Νο1 επιλογή του Σάκη Τσιώλη από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης για τα άσχημα νέα από το Βέλγιο για τον 27χρονο διεθνή Κρητικό τερματοφύλακα με βασικό κριτήριο τι άλλο από την περσινή τους συνεργασία στην ομάδα της Μαγνησίας.


Όσο για τον Γιακούποβιτς με τον ερχομό του στον Άρη, από την στιγμή που θα μείνει πρώτα ελεύθερος από τον Ολυμπιακού Βόλου, δεν θα αποχωριστεί την θέση του βασικού ενώ είναι σίγουρο ότι δεν θα δυσκολευτεί και να προσαρμοστεί.

Κι αυτό γιατί εκτός της παρουσίας του γνώριμού του Τσιώλη θα έχει και πάλι για συμπαίκτη του τον Κώστα Καπετάνο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα συνεχίσει να έχει τους Πάπα Σανκαρέ, Χαβιέ Ούμπιντες και Νοέ Ακόστα.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γιακούποβιτς με την στάση του να αποδεχθεί την πρόταση της ΠΑΕ Άρης για διετές συμβόλαιο δεν θέλησε να ρισκάρει απώλειά της αναμένοντας μία ακόμη μέρα συγκεκριμένη πρόταση από τον Παναθηναϊκό.



Ποιος είναι ο Ακόστα:

Ο Ακόστα είναι για 26χρονος Ισπανός αριστερός χαφ-εξτρέμ που είχε αποτελέσει επιλογή του Τσιώλη για τον Ολυμπιακό Βόλου στα μέσα της μεταγραφικής περιόδου του περασμένου Ιανουαρίου, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν αναμένεται να λυθεί τα επόμενα 24ωρα με την οριστικοποίηση του υποβιβασμού της ομάδας της Μαγνησίας στην Δ' Εθνική.

Ο Ακόστα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης από όπου αποχώρησε σε ηλικία 18 ετών μετακομίζοντας στην Μοσκαρντό. Το 2003 τον απέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης όπου όμως αγωνίστηκε μόνο στην τρίτη ομάδα των "ροχιμπλάνκος".

Παρόλα αυτά πήρε μεταγραφή για την Μούρθια, στην συνέχεια στην Αλκάλα για να φθάσει την αγωνιστική περίοδο 2006-07 να αγωνίζεται στην Β΄ ομάδα της Αλμερία. Τα δύο χρόνια που ακολούθησαν φόρεσε την φανέλα της Μοτριλ για να βγει πρώτη φορά εκτός συνόρων για λογαριασμό της ρουμάνικης Κλουζ και ακολούθως να έρθει τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό Βόλου και την ελληνική Super League.


Ο Ακόστα μπορεί να ήρθε επί της παρουσίας του Τσιώλη στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου ωστόσο πήρε φανέλα βασικού επί του διαδόχου του Μάκη Κατσαβάκη. Και πιο συγκεκριμένα στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου του περσινού πρωταθλήματος της Super League.

Το πρώτο ήταν για την 27η αγωνιστική με τον Αστέρα Τρίπολης στην πόλη της Πελοποννήσου, το επόμενο ήταν στην 29η με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Άρη όπου αγωνίστηκε και στα 96΄ ενώ το τρίτο ήταν για την 30η αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια της κανονικής περιόδου του περσινού πρωταθλήματος της Super League ενώ είχε συμμετοχή και σε παιχνίδια από τα έξι παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ.

Ο Ακόστα ωστόσο ήταν όπως αποδείχθηκε από τις βασικές επιλογές του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού Βόλου στην φετινή χρονιά Χάβι Γκραθία, και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις νέου τεχνικού του Αστέρα Τρίπολης, αφού αγωνίστηκε και στα τέσσερα παιχνίδια για τους δύο προκριματικούς γύρους του Europa League.

Στα δύο για τον Α' προκριματικό γύρο με την σερβική Ραντ και στα δύο για τον Β' προκριματικό γύρο με την Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο και μάλιστα βασικός και στα δύο που διεξήχθησαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Δείτε βίντεο με τον Νοέ Ακόστα:



Δείτε βίντεο με τον Ελντίν Γιακούποβιτς:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου