Τελευταία Νέα

4/9/11

ΠΑΟΚ : Συμφώνησε για δύο χρόνια με Τζουλιάνο Σπαντάσιο - Το Assist.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να μάθετε για το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ!


ΠΑΟΚ και Τζουλιάνο Σπαντάσιο ήρθαν σε συμφωνία για διετές συμβόλαιο.


Ο ΠΑΟΚ πήρε την απόφαση να κινηθεί για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται μπροστά από τα χαφ και παράλληλα θα μπορεί να βοηθάει στην επίθεση της ομάδας. Ο παίκτης γι αυτήν την θέση βρέθηκε στο πρόσωπο του Ζουλιάνο Σπαντάτσιο.Και έτσι ο ΠΑΟΚ και ο Τζουλιάνο Σπαντασιο ήρθαν σε συμφωνία.

Η επιβεβαίωση ήρθε στο olaPAOK.gr από τον Βραζιλιάνο ατζέντη του. Το ταξίδι του Τζουλιάνο Σπαντάσιο για την Θεσσαλονίκη άρχισε από την Παρασκευή (2/9). Πήρε το αεροπλάνο από το Σάο Πάολο για την Αθήνα και το απόγευμα του Σαββάτου (3/9) έφτασε στην συμπρωτεύουσα.

Ακολούθως πήγε για ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια είχε τις τελικές επαφές με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κατάφεραν για περίπου 2,5 ώρες να κρατήσουν μυστική την άφιξη του παίκτη.

Ο λόγος της μυστικοπάθειας είχε να κάνει με το γεγονός ότι φοβόταν μέχρι την τελευταία στιγμή μην τυχόν εμπλακούν και άλλες ομάδες ή προκύψει κάποιο ξαφνικό πρόβλημα με δάκτυλο της Ραπίντ.

Τελικά όλα αυτά ξεπεράστηκαν και μεταξύ των δύο πλευρών επήλθε η οριστική συμφωνία για διετές συμβόλαιο το οποίο θα αποφέρει στον ποδοσφαιριστή 250.000 ευρώ ετησίως συν κάποια μπόνους.

Τα χρήματα είναι λιγότερα από όσα έπαιρνε στην Ραπίντ (290.000 ευρώ ετησίως) και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συμφωνία η παρουσία του Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά και η θετική ενημέρωση για την ομάδα που είχε ο Σπαντάσιο από τον Λάζαρ.

Μέσω ΕΠΟ αίτημα για έγγραφα από Βραζιλία.

Για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία, όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει 100% το θέμα της ελευθερίας του παίκτη. "Ο ΠΑΟΚ με αίτημα μέσω της ΕΠΟ, περιμένει από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας να αποστείλει το έγγραφο που θα αποδεικνύει το καθεστώς ελευθερίας του ποδοσφαιριστή".

Αυτό δήλωσε αργά το βράδυ από το Σάο Πάολο όπου βρίσκεται ο Βραζιλιάνος ατζέντης του Σπαντάσιο, Ντέσιο Μπέρμαν, ο οποίος τόνισε ακόμη: "Ο Τζουλιάνο είναι στην Θεσσαλονίκη με τον συνεργάτη μου, Ζοζέ Μαρτίνεζ, ο οποίος με ενημέρωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία. Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα έγγραφα. Πιστεύω πως την Δευτέρα (σ.σ. 5/9) θα τελειώσει και τυπικά το θέμα".


Το Assist.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να μάθετε για το νέο, όπως όλα δείχνουν, απόκτημα της ομάδας του ΠΑΟΚ. 


Το όνομα του 31χρονου Βραζιλιάνου μέσου δεν είναι ευρέως γνωστό. Την τελευταία τριετία ο Λατίνος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε στην Ρουμανία με την Ραπίντ Βουκουρεστίου και ήταν αναμφίβολα ο πιο ποιοτικός και ο πιο χρήσιμος μέσος ολόκληρου του πρωταθλήματος.
Τη σεζόν 2008-09 ο Βραζιλιάνος πετυχαίνει 16 γκολ σε 33 ματς και ανακηρύσσεται καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Η επόμενη σεζόν δεν ήταν το ίδιο εφάμιλλη και παραγωγική σε σχέση με την προηγούμενη αναφορικά με τα μόλις τρία γκολ που σημείωσε ωστόσο ο Βραζιλιάμος άσος ανακηρύσσεται για μία ακόμη φορά κορυφαίος στην θέση του για όλα το πρωτάθλημα.
Την περασμένη σεζόν, οι αριθμοί του με την Ραπίντ έπεσαν κι άλλο στα γκολ (δύο) ωστόσο έχει ως δικαιολογία ότι αγωνιζόταν απλήρωτος για πολλούς μήνες. Το θέμα δεν διαφοροποιήθηκε στη συνέχεια και ο ίδιος πήρε την απόφαση να κάνει προσφυγή στην ΦΙΦΑ και μετά από πολύμηνες δικαστικές μάχες έμεινε ελεύθερος από την Ραπίντ Βουκουρεστίου πριν από μερικές εβδομάδες.
Παράλληλα, στο κόλπο για την απόκτηση του ήταν η Στεάουα και η έτερη ομάδα του Βουκουρεστίου Ντιναμό, αλλά λόγω Μπόλονι δείχνει να επιλέγει τον ΠΑΟΚ.
Το προφίλ του:
Γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1980 στο Μίνας Ντρασένα της Βραζιλίας. Το 2002 υπέγραψε στην ομάδα της Κορίνθιανς στην οποία έμεινε μέχρι τα μέσα του 2003 όταν και έκανε το άλμα για την Ευρώπη για λογαριασμό της Σάλτσμπουργκ. Στην Αυστρία έκατσε για έναν χρόνο και στη συνέχεια επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Ατλέτικο Παραναένσε. Εκεί έμεινε για έναν χρόνο και την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Ευρώπη και δη στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Νασιονάλ.
Στην ομάδα της ιβηρικής χερσονήσου έμεινε για τρία χρόνια και το 2008 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ρουμάνικη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Η καριέρα του ολοκληρώθηκε στην Ρουμανία τον περασμένο Απρίλιο και ο ίδιος πλέον είναι στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ έχοντας συμφωνήσει με τους Θεσσαλονικείς για συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών.
Αγωνίζεται ως μέσος και βοηθάει στο παιχνίδι της μπάλας μπροστά. Είναι ύψους 1.80 και βάρους 70 κιλών ενώ το νούμερο φανέλας που φορούσε ήταν το «30».

Η καριέρα του:
 Σεζόν         -           Συμμετοχές -  Γκολ         -          Ομάδα
2008-2011                  93                            21                    Ραπίντ Βουκουρεστίου
2007 - 2008              29                         4                        Νασιονάλ
2006 - 2007               24                         3                        Νασιονάλ
2005 - 2006                15                         1                        Νασιονάλ
2005                              9                             0                       Ατλέτικο Παραναένσε
2003 - 2004                15                          0                        Σάλτσμπουργκ
2003                               1                            0                         Κορίνθιανς
2002                             12                            0                        Κορίνθιανς.

Δείτε βίντεο με τον Τζουλιάνο Σπαντάσιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου