Τελευταία Νέα

29/10/11

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-2


Μετά τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ο ΟΦΗ έκανε την έκπληξη και με τον Πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό, αφού έφυγε με 2-2 από το "Καραϊσκάκης" και ενώ βρέθηκε να χάνει με 2-0. 

Την πρώτη του εντός έδρας γκέλα  στο πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός και ήταν η πρώτη στη δεύτερη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον "ερυθρόλευκο" πάγκο. Η ομάδα που κατάφερε να σπάσει το σερί των 17 νικών στο "Καραϊσκάκης" ήταν ο ΟΦΗ.

Οι παίκτες του Αναστόπουλου, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 κατάφεραν να πάρουν ένα σπουδαίο βαθμό, με μια ανατροπή που χρειάστηκε για να γίνει μόλις 5 λεπτά. Βοήθησε βέβαια και η... αστεία έξοδος του Κοστάνσο στο πρώτο γκολ του Μάντζιου.

Οι Κρητικοί παρουσιάστηκαν άκρως διαβασμένοι, έπαιξαν πολύ έξυπνα και παρά την ψυχρολουσία από το γκολ του Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και το τέρμα του Μιραλάς, κατάφεραν να πιάσουν στο ύπνο τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Τη στιγμή που όλοι πίστεψαν πως οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κλειδώσει τη νίκη και ο κόσμος είχε στρέψει την προσοχή του στο ματς με την Ντόρτμουντ ζητώντας το τρίποντο στη Γερμανία, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου βρήκαν πρόσφορο έδαφος και "χτύπησαν" σαν το... φίδι.

Ο ΟΦΗ έδειξε πως αν δεν το σέβεσαι πρέπει να τον φοβάσαι, αφού δεν συγχώρεσε την υπεροψία του Ολυμπιακού και όταν οι "ερυθρόλευκοι" ταξίδευαν με το μυαλό τους στη Γερμανία, η ομάδα της Κρήτης έκανε έτσι εύκολα και απλά το 2-2.

Το γεγονός και το συμπέρασμα είναι ένα: Ο Ολυμπιακός πλήρωσε όπως και με την ΑΕΚ τα ματς που ακολουθούσαν στην Ευρώπη, αφού έστρεψε νωρίτερα απ' ό,τι πρέπει την προσοχή του στο Champions League, ενώ ο ΟΦΗ απέδειξε πως παραμένει πολύ μεγάλη ομάδα.

Με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μπορεί κάποιος να έλεγε πως ήταν τυχαίο το "Χ", με την ΑΕΚ ίσως έπαιξε ρόλο η έδρα και ήρθε η νίκη, αλλά με τον Ολυμπιακό δεν μπορείς να βρεις δικαιολογία. Απλά ο ΟΦΗ ήρθε για να μείνει, είναι σπουδαία, μεγάλη και ιστορική ομάδα και έχει πάνω απ' όλα πλάνο και προπονητή. Έστω κι αν ξεκίνησε προετοιμασία τον Αύγουστο!

Οι Πειραιώτες πάντως τίμησαν την ιστορία τους, αφού πριν τη σέντρα του ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου, ενώ από τα μεγάφωνα ακούστηκε ο πρώτος ύμνος της ομάδας. Φυσικά και οι οπαδοί δεν ξέχασαν τον κυρ Λεωνίδα και είχαν αρκετά πανό με τα οποία αποχαιρέτησαν τον άνθρωποι που μαζί με τ' αδέρφια του ίδρυσε τον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως γι' άλλη μια φορά, σε ελληνικά γήπεδα ακούσαμε πολιτικά συνθήματα. Για την ακρίβεια συνθήματα κατά των πολιτικών. Δεν έλειψαν και τα πανό τα οποία ήταν η αφορμή για να καθυστερήσει η σέντρα στο δεύτερο μέρος. Ένα απ' αυτά έγραφε: "Αλήτες, προδότες πολιτικοί. Θα κάψουμε και εσάς και τη βουλή"

Στοιχεία αγώνα :

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος.

Βοηθοί: Λ. Βασιλειάδης, Λ. Φραγκιαδάκης.


Οι συνθέσεις ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ (70' Μοδέστο), Μακούν (80' Πάντελιτς), Αμπντούν (46' Ιμπαγάσα), Μιραλάς, Φετφατζίδης, Τζιμπούρ.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπόντορ (76' Ρόβας), Γεωργίου, Μπουλούτ, Κάλαϊτζιτς, Χόρντι Λόπεθ (71' Βερόν), Χόρχε Λόπεθ, Σίσιτς (68' Καμπάνταης), Μάντζιος.

Κίτρινες κάρτες: -.


Σκόρερ: 45+1' Τζιμπούρ, 62' Μιραλάς / 72' Μάντζιος, 77' Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου