Τελευταία Νέα

11/12/11

Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-4


Με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι στην Κέρκυρα με... διοργανωτή τον Μάρκο Πάντελιτς που πέτυχε όλα τα γκολ στο τελικό 4-0. 

Ο άδικος αποκλεισμός από το Champions League δεν φάνηκε να επηρεάζει αρνητικά τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς αντέδρασαν με τον καλύτερο τρόπο και ξέσπασαν πάνω στην άτυχη Κέρκυρα.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς της Τρίτης, όμως οι αλλαγές στην ενδεκάδα ήταν αρκετές (και αναγκαστικές) και αποδεικνύουν πως ο Ολυμπιακός έχει πολλές λύσεις στον πάγκο, που μπορούν να βγάλουν εξίσου καλά τα... κάστανα από τη φωτιά.

Ίσως το πάθημα της Τρίπολης έγινε μάθημα στους Πρωταθλητές Ελλάδας που δεν αστειεύτηκαν λεπτό και από τα πρώτα δευτερόλεπτα έδειξαν πως θα νικήσουν όπως και να έχει. Στην πραγματικότητα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τόσο δυνατά, παθιασμένα και αποφασισμένα που το ματς είχε κριθεί πριν από τη σέντρα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μάρκο Πάντελιτς, που πήρε το όπλο του και δεν έλεγε να το αφήσει. Ο Σέρβος επιθετικός... πυροβόλησε τέσσερις φορές τον Μάριο Γκαλίνοβιτς και διαμόρφωσε το τελικό 4-0, δείχνοντας πως είναι σε δαιμονιώδη φόρμα. Αυτά τα παιχνίδια είναι ό,τι πρέπει για τον Μάρκο, καθώς ξέρει να τα καθαρίζει, εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται.

Εξαιρετικός ήταν επίσης και ο Μέγιερι που κράτησε το μηδέν στην εστία του με εκπληκτικές επεμβάσεις όταν χρειάστηκε, αλλά και οι Μιραλάς (έβγαλε δύο ασίστ), Φετφατζίδης (ιδιαίτερα κινητικός), ενώ πολύ καλό ντεμπούτο στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο Τάσος Παπάζογλου, που έδειξε πως έχει μέλλον στην ομάδα του Πειραιά. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να είναι χαρούμενος γιατί είδε παίκτες που δεν παίζουν συχνά να τα καταφέρνουν και το ροτέισόν του κρίνεται επιτυχημένο.

Με τη τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, οι Πειραιώτες ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, έχοντας έναν αγώνα παραπάνω από τον τρίτο Παναθηναϊκό (έχει 1 βαθμό λιγότερο) και ένα ματς λιγότερο από την ΑΕΚ που είναι στο +1. 

Από την άλλη πλευρά, η Κέρκυρα έχασε το ματς στα πρώτα λεπτά, αφού το 3-0 ήρθε πολύ γρήγορα (μόλις στο 30') και μετά παρά την αντίδρασή τους βρήκαν απέναντί τους τον Μέγιερι. Σε γενικές γραμμές, οι Φαίακες δεν έπαιξαν πολύ άσχημα, αφού δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες, αλλά ήταν δεδομένο πως θα γνώριζαν την ήττα, καθώς η ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν δεδομένη και φάνηκε στο γήπεδο.

Τα στοιχεία του αγώνα :

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας.

Διαιτητής: Γ. Δασκαλόπουλος (Κορινθίας).

Βοηθοί: Γ. Γεωργιάδης (Κοζάνης), Π. Σταθόπουλος (Ηλείας).

4ος: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών).

Παρατηρητής: Ι. Κωνσταντινίδου (Δ. Αττικής).


Συνθέσεις ομάδων:

Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βενέτης, Ιωάννου, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Κοντοδήμος (21' Μίχος), Οσμάν, Καλαντζής (62' Γιάντσης), Χάμπλε (46' Τσίγκας), Γραμμόζης, Αγρίτης.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μοδέστο, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (55' Χαβίτο), Μανιάτης, Μιραλάς (66' Ποτουρίδης), Φετφατζίδης, Αμπντούν (59' Μόνχε), Πάντελιτς.

Σκόρερ: 10', 19', 29', 63' Πάντελιτς.

Κίτρινες κάρτες: 24' Μίχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου