Τελευταία Νέα

5/2/12

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-2


Ένα παθιασμένο και μαγικό (για τους φιλοξενούμενους) ξεκίνημα, έφτασε και περίσσεψε στον Ολυμπιακό για να φύγει από την Τούμπα με το 0-2. Αμπντούν, Μιραλάς τα γκολ. Πολλά νεύρα στο ματς, αποβολή για Λαζάρ, βροχή από αντικείμενα στο τέλος.

Πολλές φορές σ' ένα μεγάλο ντέρμπι δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική θέση. Ένα παιχνίδι 90 λεπτών είναι και όλα μπορούν να συμβούν. Όταν όμως μια ομάδα το θέλει περισσότερο, συνήθως αυτή παίρνει τη νίκη. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ήταν με την πλάτη στον τοίχο και όπως το συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, πήρε τη νίκη.

Το παιχνίδι για τους Πειραιώτες ήταν τελικός και η νίκη μονόδρομος. Αυτό φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης, όπου οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους, πραγματοποιώντας το καλύτερο 20λεπτο τους το 2012.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν αφηνιασμένοι, δεν άφησαν τον ΠΑΟΚ να ανασάνει, έπαιξαν όμορφο και γρήγορο ποδόσφαιρο, έχασαν ευκαιρίες και τελικά στο 18ο λεπτό είχαν ήδη προβάδισμα δύο γκολ. Η νίκη ήταν όλο και πιο κοντά για τους "ερυθρολεύκους" από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα.

Οι Πειραιώτες στη συνέχεια έπαιξαν έξυπνα (αξίζουν μπράβο και στον Βαλβέρδε, ο οποίος τόσα έχει ακούσει τελευταία), ροκάνισαν τον χρόνο, έβγαιναν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις και έριξαν το βάρος τους στην αμυντική λειτουργία. Γι' αυτό και κατάφεραν να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη έστω κι αν ο Μέγιερι δεν ήταν και στην καλύτερη μέρα του και τελικά πήραν τη νίκη.

Μια νίκη, που τους φέρνει στο -2 από τον Παναθηναϊκό μετά τη γκέλα του στη Λιβαδειά και τους δίνει ψυχολογικό αβαντάζ, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Δεν είναι μονάχα οι νίκες, αλλά και οι καλές εμφανίσεις, που επέστρεψαν και γεμίζουν με αισιοδοξία άπαντες στον Πειραιά.

Πάμε τώρα στον ΠΑΟΚ... Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν πάρα μα πάρα πολλές δυσκολίες. Ο Λασλο Μπόλονι κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που προέκυψαν, αλλά η ομάδα του έμεινε από δυνάμεις. Πριν από το ματς τραυματίστηκε ο Γλύκος και στη θέση του έπαιξε ο Κρέσιτς, στη συνέχεια χτύπησε ο Κατσικάς, ενώ ακολούθησε και ο Αθανασιάδης. Σημαντικές απουσίες για τους Θεσσαλονικείς.

Με όλα αυτά τα άσχημα και σε συνδυασμό με το γεγονός πως από το 18' είχαν ήδη μειονέκτημα δύο γκολ, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο ήταν το έργο των παικτών του ΠΑΟΚ. Ήταν δύσκολο να παίξουν μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό που είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του. Ο Σταφυλίδης από την άλλη αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Μιραλάς στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα βελτιώθηκαν.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος , όπου οι "ασπρόμαυροι" έμειναν από δυνάμεις και εκεί τους βγήκαν τα νεύρα. Αποτέλεσμα; Πολλές φραστικές διαμάχες και σκληρές μονομαχίες, πολλοί... τσαμπουκάδες και αποβολή του Λαζάρ στο 76ο λεπτό. Εκεί τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι και εντάθηκε το... ξύλο. Συμβαίνουν αυτά βέβαια σε τέτοια ντέρμπι, αρκεί να μην ξεφεύγουμε βέβαια.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα του ΠΑΟΚ την ίδια χρονιά από τον Ολυμπιακό, μια ήττα που τον αφήνει στους 35 βαθμούς και στο -13 από την κορυφή της Superleague. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Γλύκου, του Κατσικά και του Αθανασιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τελευταία λεπτά, δυστυχώς έπεσαν αρκετά αντικείμενα εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ μετά το τέλος λίγο έλειψε να γίνει "ντου" στα αποδυτήρια.

Τα στοιχεία του αγώνα :

Γήπεδο: Τούμπα


Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου).

Α' Βοηθός: Δημήτρης Ποντίκης (Πρέβεζας).

Β' Βοηθός: Πέτρος Τρύφων (Δράμας).

4ος: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας).

Παρατηρητής: Μανώλης Γιανναδάκης (Λασιθίου).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Κατσικάς (11' Μπαλάφας), Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Λαζάρ, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Γεωργιάδης (80' Ρομπέρ), Αθανασιάδης (38' Ίβιτς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Αμπντούν (88' Χολέμπας), Μιραλάς (77' Καζίμ-Ρίτσαρντς), Ιμπαγάσα (62' Τοροσίδης), Τζιμπούρ.

Σκόρερ: 5' Αμπντούν, 18' Μιραλάς.

Κίτρινες κάρτες: 9' Σταφυλίδης, 68' Πάμπλο Γκαρσία 73' Φωτάκης / 6' Αμπντούν, 52' Ιμπαγάσα, 76' Τζιμπούρ.

Κόκκινες κάρτες: 76' Λαζάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου