Τελευταία Νέα

28/1/12

ΑΕΚ: Ο Χουάν Κάλα ξανά πίσω στη Σεβίλλη!

                                

ΑΕΚ και Σεβίλλη βρήκαν τη φόρμουλα και ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός, Κάλα επιστρέφει στην ομάδα που ανήκει. Ο Χουάν Κάλα βρίσκεται πλέον στην Ισπανία και ξεκίνησε προπονήσεις με τη Σεβίγια. «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιστροφή μου στη Σεβίλλη και την καινούργια ευκαιρία που μου παρουσιάζεται», δήλωσε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ κατά την άφιξή του στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας.


Ο Χουάν Κάλα έφτασε στη Σεβίλλη το βράδυ της Παρασκευής, όπου τον υποδέχτηκαν Μόντσι και Ντελ Νίδο.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ έκανε σήμερα το πρωί την πρώτη του προπόνηση με τη Σεβίγια.

Ο Κάλα επέμενε για την αποχώρησή του από την Ένωση από τη στιγμή που έμαθε ότι η Σεβίλλη τον θέλει πίσω για δική της χρήση.

Η ΑΕΚ δεν έπεσε εύκολα στις πιέσεις της ισπανικής ομάδας και αξίωσε ένα σημαντικό ποσό για απεμπλέξει τον ισπανό αμυντικό από τη συμφωνία που δένει τις δύο πλευρές ως το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τελικά πέτυχε εν μέρει αυτό που ήθελε καθώς η οικονομική υποστήριξη που θα λάβει από τη Σεβίλλη προκειμένου να επιτρέψει την επιστροφή του Κάλα είναι σημαντικά μικρότερη από τις 150.000 ευρώ που αρχικώς αξίωσε. Σε κάθε περίπτωση, ύστερα από έξι μήνες στην ΑΕΚ, ο Κάλα αποτελεί παρελθόν αφήνοντας ευχάριστες αναμνήσεις.

Και το συνολικό "κέρδος" της ΑΕΚ, πάντως, δεν είναι μικρό αν αναλογιστούμε ότι η Σεβίλλη έδωσε 60.000 ευρώ στον Δικεφαλο. Άλλες 50.000 χάρισε ο ίδιος ο παίκτης από τα χρωστούμενα, ενώ μέχρι το τέλος της σεζόν θα έπρεπε (συμπεριλαμβανομένης και της εφορίας) να πληρώσει 200.000 ευρώ. Συνολικά 310.000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο στις εποχές που ζούμε.



Ο Χουάν Κάλα επέστρεψε στα «πάτρια» εδάφη. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ έφτασε στη Σεβίλλη το βράδυ της Παρασκευής. Στον σιδηροδρομικό σταθμό «Santa Justa» τον υποδέχτηκε ο Μόντσι, ενώ το παρόν έδωσαν πολλοί δημοσιογράφοι, αλλά και φίλαθλοι. Ο Κάλα, εμφανώς χαρούμενος, δεν έκανε δηλώσεις στις κάμερες που τον περίμεναν, εκτός από το ότι «είναι πολύ χαρούμενος για την επιστροφή του στη Σεβίλλη και την καινούργια ευκαιρία που του παρουσιάζεται».

Ο πρόεδρος της Σεβίγια, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο, ήταν αυτός που την περασμένη Τετάρτη επισημοποίησε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της Σεβίγια, την επιστροφή του Κάλα στην Ισπανία, όχι όμως για να δοθεί δανεικός στη Σαραγόσα (όπως έλεγαν αρχικά οι φήμες), αλλά για να καλύψει το κενό που άφησε ο Μαρτίν Κάσερες, ο οποίος παραχωρήθηκε στη Γιουβέντους.

Ο Κάλα πέρασε το πρωί του Σαββάτου από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια τέθηκε στη διάθεση του Μαρσελίνο, κάνοντας μάλιστα και την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα της Σεβίγια. Ο τεχνικός των Ανδαλουσιάνων δήλωσε ικανοποιημένος με την επιστροφή του Κάλα, τον οποίο όμως απέκλεισε τελικά από την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Μάλαγα για να αντιμετωπίσει την Κυριακή το βράδυ την τοπική ομάδα.

Δηλώσεις για την παρουσία του Κάλα στην Ελλάδα, έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER ο Βασίλης Τσάρτας. Ο πρώην άσος της Σεβίγια υποστήριξε ότι «ο Κάλα, στα περισσότερα παιχνίδια που έπαιξε με την ΑΕΚ, είχε πολύ καλή απόδοση», ενώ αναφέρθηκε και στην ικανότητά του να παίζει σε πολλές θέσεις: «Στην Ελλάδα αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός αλλά και ως χαφ και τα κατάφερε μια χαρά. Σκόραρε μια φορά από στημένη φάση και δημιούργησε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του».

Ο Τσάρτας δε δίστασε να χαρακτηρίσει σωστή την κίνηση της Σεβίγια να φέρει τον Κάλα για αντικαταστάτη του Κάσερες: «Παίζοντας στο ελληνικό πρωτάθλημα, πήρε πρωτοβουλίες, εμπειρίες και ωρίμασε ως παίκτης». Κλείνοντας, να συμπληρώσουμε ότι η ΑΕΚ εισέπραξε τελικά 60.000 ευρώ από τη Σεβίγια για να επιτρέψει στον παίκτη να γυρίσει στην Ισπανία. Οι αρχικές απαιτήσεις της «Ένωσης» ήταν 150.000 ευρώ, όμως ο Ντελ Νίδο κατάφερε να ρίξει το ποσό σχεδόν στο ένα τρίτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου