Τελευταία Νέα

23/6/12

Ισπανία - Γαλλία 2-0 (ΦΑΣΗ 8) ΠΡΟ-ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

                              
Η Ισπανία νίκησε 2-0 την Γαλλία χάρη σε δύο γκολ του Τσάμπι Αλόνσο, σε έναν κακό προημιτελικό, έτσι θα είναι η αντίπαλος της Πορτογαλίας στον ημιτελικό της ερχόμενης Τετάρτης!

Με δύο γκολ του Τσάμπι Αλόνσο η Ισπανία νίκησε 2-0 την Γαλλία και πέρασε στα ημιτελικά του Euro 2012, όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία την Τετάρτη (27/06).
Ο προημιτελικός ήταν απλά... κακός, ένα παιχνίδι χωρίς θέαμα, με την Γαλλία να είναι ανύπαρκτη και να πληρώνει τις κακές επιλογές του Λοράν Μπλαν.

Η Ισπανία έπαιξε ξανά χωρίς επιθετικό, χωρίς να προσφέρει θέαμα, παρά μόνο πολλές πάσες. Κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 19' στην μοναδική της φάση στο πρώτο ημίχρονο με την κεφαλιά του Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος στις καθυστερήσεις με εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Η "Furia Roja" κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά του Euro για 4η φορά στην ιστορία της, ενώ στις 3 προηγούμενες σε όλες έχει φτάσει στον τελικό (1964, 1984 και 2008, δεν το πήρε μόνο το '84).

Τα στοιχεία του ματς


Σκόρερ: 19' και 91' πέν. Τσάμπι Αλόνσο
Γήπεδο: "Donbass Arena", Ντόνετσκ
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα (65' Πέδρο), Ινιέστα (84' Καθόρλα), Φάμπρεγκας (67' Τόρες).
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Ραμί, Κοσιελνί, Κλισί, Μ'Βιλά (79' Ζιρού), Καμπάγ, Μαλουντά (65' Νασρί), Ντεμπουσί (64' Μενέζ), Ριμπερί, Μπενζεμά.

*κίτρινες κάρτες: 31' Σέρχιο Ράμος / 42' Καμπάγ, 76' Μενέζ
**κόκκινες κάρτες: -

Πως παρατάχθηκαν Ισπανία και Γαλλία

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε παρέταξε ίδια ενδεκάδα με αυτήν κόντρα στην Ιταλία στην πρεμιέρα, δηλαδή χωρίς επιθετικό, με τον Φάμπρεγκας να είναι ο πιο προωθημένος.
Ο Κασίγιας στην άμυνα, δεξί μπακ ο Αρμπελόα, αριστερό ο Τζόρντι Άλμπα και στόπερς οι Πικέ και Σέρχιο Ράμος. Τριάδα στο κέντρο οι Μπουσκέτς, Τσάβι και Τσάμπι Αλόνσο, δεξιά ο Νταβίντ Σίλβα, αριστερά ο Ινιέστα και... κορυφή ο Φάμπρεγκας.
Ιδιαίτερη η 11άδα της Γαλλίας, με τον Λοράν Μπλαν να αφήνει εκτός τον Σαμίρ Ναρσί λόγω τραυματισμού αλλά και του τσακωμού του με τον Αλού Ντιαρά (έμεινε και αυτός εκτός), ενώ ο Ντεμπουσί από δεξί μπακ ανέβηκε στο κέντρο και στην άμυνα παίζει ο Ρεβεγιέρ.
Ο Λορίς λοιπόν στο τέρμα για την Γαλλία, δεξί μπακ ο Ρεβεγιέρ, αριστερό ο Κλισί και στόπερς οι Ραμί και Κοσιελνί (αντί του τιμωρημένου, Μεξές). Αμυντικός μέσος ο Μ'Βιλά, δεξιά του ο Καμπάγ και αριστερά του ο Μαλουντά, ενώ γραμμή δεξιά παίζει ο Ντεμπουσί, αριστερά ο Ριμπερί και στράικερ ο Μπενζεμά.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν αυτή στο 19', στην οποία η Ισπανία άνοιξε το σκορ με τον Τσάμπι Αλόνσο.
Ο Αντρές Ινιέστα βρήκε αριστερά τον Τζόρντι Άλμπα, αυτός απέφυγε τον Ντεμπουσί και έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Τσάμπι Αλόνσο με "καρφωτή" κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λορίς για το 1-0.
MVP: Τσάμπι Αλόνσο
Η Γαλλία απείλησε για πρώτη φορά 32' με την εξαιρετική μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Γιοάν Καμπάγ, με τον Ίκερ Κασίγιας να αποκρούει στο δεξί "παραθυράκι" του σε κόρνερ.
Με εξαίρεση λοιπόν το γκολ της Ισπανίας και το φάουλ του Καμπάγ, δεν υπήρχε καμία αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο και μάλλον αυτό ήταν το χειρότερο ημίχρονο σε όλο το Euro 2012.

Το δεύτερο ημίχρονο

Οι "τρικολόρ" είχαν την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου με τον Ματιέ Ντεμπουσί να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή από την σέντρα του Ριμπερί, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας.
Δύο λεπτά αργότερα, από την εξαιρετική πάσα Τσάβι ο Φάμπρεγκας βρέθηκε απέναντι στον Λορίς, προσπάθησε να "τσιμπήσει" την μπάλα, αλλά ο τερματοφύλακας της Λιόν κατάφερε να σταματήσει την μπάλα.
Αδύναμος κρίκος: Λοράν Μπλαν
Στο 71' Φρανκ Ριμπερί έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά και την σέντρα στο πρώτο δοκάρι, όπου ο Κασίγιας με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε, με τον Ζερεμί Μενέζ να μην προλαβαίνει να μπει στην φάση.
Στο 90' ο Πέδρο κέρδισε πέναλτι με τον Αντονί Ρεβεγιέρ να τον ανατρέπει, ο Τσάμπι Αλόνσο ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Ισπανία - Γαλλία 2-0

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου