Τελευταία Νέα

27/6/12

Παναθηναϊκός : Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έως το 2014,Συμφωνία με τους Κώστα Μπαρμπαρούση και Αντρέ Πίντο, αναζήτηση του αντι-Σπυρόπουλου!

                                       
Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ αποδέχτηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού για μείωση των αποδοχών του και ταυτόχρονη επέκταση του συμβολαίου του για ένα χρόνο.Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης βρίσκεται στην Αθήνα, συνομίλησε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και αναμένεται την Τετάρτη να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.Ο Νίκος Σπυρόπουλος δύσκολα θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό και ήδη οι "πράσινοι" αναζητούν τον αντικαταστάτη του. Τζαβέλλας και Εντιμάρ οι πρώτες επιλογές, Άντι ο επιλαχών!

Το βράδυ της Τρίτης, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ενημέρωσε τον Δημήτρη Γόντικα ότι αποδέχεται την πρόταση που του κατέθεσε προ ημερών.
Δηλαδή μείωση των ετήσιων αποδοχών του (600.000 ευρώ καθαρά συν 100.000 με τη μορφή μπόνους) και ταυτόχρονη επέκταση του συμβολαίου του για ένα χρόνο, έως τον Ιούνιο του 2014.
Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός κόστιζε στην ΠΑΕ 1,1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο καθαρά και άλλα 470.000 ευρώ στην εφορία. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Παναθηναϊκός κερδίζει περίπου 600.000 ευρώ και διατηρεί στο ρόστερ του τον στυλοβάτη της άμυνάς του.
Ο Μπουμσόνγκ είχε εκφράσει εξαρχής την επιθυμία του να παραμείνει, αφού είχε δεθεί με την ομάδα και τους οπαδούς. Ως επαγγελματίας όμως, ήθελε εγγυήσεις ότι θα λαμβάνει τα χρήματά του στην ώρα του. Ο Αλαφούζος του τις παρείχε και ο 32χρονος είπε το "ναι".

Υπογράφει ο Μπαρμπαρούσης!

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης του μεταγραφής βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, αφού η υπόθεση του Κώστα Μπαρμπαρούση βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι στην Αθήνα και μάλιστα πέρασε από τα γραφεία της πράσινης ΠΑΕ για να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.
Ο Μπαρμπαρούσης μαζί με τον εκπρόσωπό του μίλησαν με τον Δημήτρη Γόντικα και οι επαφές των δύο πλευρών βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.
Μάλιστα, αναμένεται την Τετάρτη να περάσει από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.
Ο 22χρονος στράικερ, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στην ρωσική Αλάνια Βλαντικαφκάζ (σ.σ. η μεταγραφή του κόστισε 600.000 ευρώ), έχει προταθεί στους "πράσινους" εδώ και καιρό.
Το βιογραφικό του δεν περνά απαρατήρητο καθώς με τη φανέλα της Μπρίσμπεϊν Ρόαρ έκανε εκπληκτικά πράγματα όντας το πρώτο βιολί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Αυστραλίας (2011).
Ο Μπαρμπαρούσης είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας και θα μπορούσε να έχει δώσει το παρών και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, αλλά την τελευταία στιγμή "κόπηκε" από την τελική επιλογή από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας του.
Είναι γρήγορος, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της επιθετικής γραμμής. Πριν την Αλάνια Βλαντικαφκάζ, έκανε το "μπαμ" στην Μπρίσμπεϊν Ρόαρ κατακτώντας τον τίτλο. Εκείνη την χρονιά πέτυχε 12 γκολ και μοίρασε 6 άσιστ σε 33 παιχνίδια.
Δείτε βίντεο με τον Κώστα Μπαρμπαρούση:
  


Συμφωνία και με την Πόρτο για τον Αντρέ Πίντο. 


Εν τω μεταξύ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με Πόρτο για το δανεισμό του 23χρονου Πορτογάλου στόπερ Αντρέ Πίντο, ο οποίος θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό στα μετόπισθεν.


Ο Πίντο ανήκει στην Πόρτο, αγωνίζεται, όμως, ως δανεικός στην Olhanense. Είναι 22 ετών με ύψος 1.93 και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θεωρεί ότι έχει τα στοιχεία ώστε να κάνει τη διαφορά στην οπισθοφυλακή των «πρασίνων». Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «O Jogo», ο ποδοσφαιριστής είναι θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.


Αναζήτηση του αντι-Σπυρόπουλου!

Η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Νίκο Σπυρόπουλο για ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών πιθανότατα δεν θα γίνει αποδεκτή από τον διεθνή αμυντικό.
Ο αριστερός μπακ του "τριφυλλιού" δεν είναι ικανοποιημένος από τη μείωση αποδοχών (200.000 ευρώ ετησίως) και αναζητά την τύχη του στο εξωτερικό, όντας μάλιστα σε συζητήσεις με ομάδα της Serie B στην Ιταλία.
Επομένως, στον Παναθηναϊκό έχουν κινήσει ήδη τις διαδικασίες να βρουν τον αντικαταστάτη του και το μυαλό όλων πήγε κατευθείαν στον Γιώργο Τζαβέλλα. Το όνομα του διεθνή αμυντικού είχε ακουστεί και νωρίτερα το καλοκαίρι, αλλά ως γνωστόν υπάρχουν κάποιες δυσκολίες για να αποκτηθεί, καθώς εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ και οι οικονομικές απαιτήσεις του είναι υψηλές (500.000 ευρώ το χρόνο).
Γι' αυτό και εξετάζεται μία ακόμη... γνώριμη επιλογή, αυτή του Εντιμάρ, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ξάνθη, πραγματοποιώντας μάλιστα μία πολύ καλή χρονιά. Δεδομένης όμως της υψηλής ρήτρας του, η θρακιώτικη ομάδα δεν τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή και ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στη ρουμανική Κλουζ, όπου και ανήκει μέχρι το καλοκαίρι του 2013.
Αν πάλι κριθεί δύσκολη και η περίπτωση του Εντιμάρ, τότε οι "πράσινοι" έχουν στα υπόψιν τους και τον Ντέιβιντ Άντι, που αγωνίστηκε δανεικός στον Παναιτωλικό, αλλά πλέον επέστρεψε στην Πόρτο, με την οποία έχει συμβόλαιο επίσης έως το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου