Τελευταία Νέα

25/6/12

Είπε «αντίο» ο μεγάλος Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν !

                               
Ενας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ, η Αργεντινή, ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν αποχαιρέτισε για πάντα τα γήπεδα αφού ο αγώνας της αγαπημένης του Εστουδιάντες με την Ουνιόν, το βράδυ της Κυριακής, ήταν και ο τελευταίος της λαμπρής του καριέρας (2-2)!

Ο Βερόν, γιός του επίσης πολύ σπουδαίου Χουάν Ραμόν που είχε παίξει στον Παναθηναϊκό, ξεκίνησε και έκλεισε την καριέρα του στην Εστουδιάντες. Απέκτησε το παρατσούκλι «La Brujita» (σ.σ η μικρή μάγισσα) αφού ο πατέρας του ήταν γνωστός ως «La Bruja» (σ.σ η μάγισσα).
Εκτός από την Εστουδιάντες, ο Βερόν έπαιξε στις Μπόκα Τζούνιορς, Σαμπντόρια, Πάρμα, Λάτσιο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Ιντερ. Με την εθνική Αργεντινής έπαιξε σε 73 παιχνίδια και σημείωσε 9 τέρματα.
Το παλμαρέ του γεμάτο τίτλους. 
Με την Εστουδιάντες κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Apertura (2006, 2010) και ένα Copa Libertadores (2009). 
Στην Ιταλία στέφθηκε πρωταθλητής δύο φορές με τις Λάτσιο (2000) και Ιντερ (2006) και τέσσερις κυπελλούχος (Πάρμα 1999, Λάτσιο 2000, Ιντερ 2005, 2006). 
Επίσης το 1999 κατέκτησε με την Πάρμα το Κύπελλο UEFA (1999).
«Η καριέρα μου, ήταν απλά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε ο 37χρόνος μέσος.
Τρεζεγκέ: «Τα γκολ με την Ρίβερ, πιο σημαντικά από αυτά του τελικού του Euro!»

Στο μεταξύ μετά από ένα χρόνο στην Β' κατηγορία, η ιστορική Ρίβερ Πλέιτ πήρε την άνοδο για τα «σαλόνια» της Α' κατηγορίας με πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Τρεζεγκέ!
Ο Γαλλοαργεντινός στράικερ πέτυχε και τα δύο τέρματα των «εκατομμυριούχων» κόντρα στην Αλμιράντε Μπράουν (2-0), με αποτέλεσμα η Ρίβερ να εξασφαλίσει την άνοδο.
Ο Τρεζεγκέ δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει πως τα δύο αυτά γκολ ήταν πιο σημαντικά για τον ίδιο από ότι το τέρμα του που είχε χαρίσει το Euro στην Γαλλία το 2000! Οι «τρικολόρ» είχαν τότε επικρατήσει των Ιταλών με 2-1 στην παράταση.
«Αμφότερα ήταν πολύ σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου. Ενιωσα υπέροχα όταν σκόραρα στον τελικό του Euro γιατί δεν έπαιζε πολύ συχνά τότε στην εθνική Γαλλίας. Όμως τα γκολ με την Ρίβερ ήταν πιο ξεχωριστά για μένα», δήλωσε στην «Οle».
«Πετύχαμε τον στόχο μας που δεν ήταν άλλος από το να επαναφέρουμε την Ρίβερ εκεί όπου ανήκει, την πρώτη κατηγορία. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεισέφερα σε αυτό».

Δείτε βίντεο με τον  Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν:

                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου