Τελευταία Νέα

30/6/12

ΠΑΣ Γιάννινα : Παρουσίασε τον Γιάννη Χριστόπουλο ως τον νέο τεχνικό!

                                               

Τον Γιάννη Χριστόπουλο παρουσίασε σήμερα ο Γιώργος Χριστοβασίλης ως τον νέο τεχνικό του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον πρόεδρο των Ηπειρωτών να εκφράζει τη στήριξή του προς το πρόσωπό του.

Νέος προπονητής του  ΠΑΣ Γιάννινα είναι εδώ και μερικές εβδομάδες ο Γιάννης Χριστόπουλος και σήμερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ. Αυτή έλαβε χώρα στην αίθουσα Τύπου των Ζωσιμάδων και έγινε από τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Κατά την παρουσίαση του νέου τεχνικού του «Άγιαξ», ο πρόεδρος του συλλόγου μίλησε με τα καλύτερα λόγια και εξέφρασε τη στήριξή του προς το πρόσωπο του Χριστόπουλου.
«Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Να ευχηθώ κι εγώ να έχουμε μια καλή ποδοσφαιρική περίοδο και ο ΠΑΣ Γιάννινα να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Επιλέξαμε την φετινή χρονιά για προπονητή του ΠΑΣ τον Γιάννη Χριστόπουλο, τον οποίο γνωρίσατε σαν συνεργάτη του Ντεμόλ μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο.
Μετά την διακοπή της συνεργασίας μας με τον Ντεμόλ, ζητήσαμε από τον Γιάννη να παραμείνει συνεργάτης μας, καθότι είχε κερδίσει με την εργατικότητα, το ήθος, τις γνώσεις αλλά και την επαφή που είχε με τους ποδοσφαιριστές, τις καλύτερες εντυπώσεις απ' όλους μας. Ο τρόπος, άλλωστε, που διαχειρίστηκε την ομάδα στους αγώνες που είχε αναλάβει την ευθύνη να είναι πρώτος προπονητής μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους.
Είναι ένας νέος άνθρωπος με φιλοδοξίες, εργατικός με εξαιρετικές γνώσεις και κάθε φορά που αναφέρουμε το όνομά του ακούμε τα καλύτερα από τους ανθρώπους του χώρου. Είμαι σίγουρος ότι είναι η καλύτερη λύση για την θέση του προπονητή. Από σήμερα έχει την απόλυτη εξουσία σε οτιδήποτε αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Όλοι στην ομάδα του παρέχουμε την στήριξή μας και θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να τον βοηθήσουμε, ώστε ο ΠΑΣ να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στο πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι σίγουρα καταρχάς η παραμονή στην κατηγορία χωρίς να αρνούμαστε και το κάτι παραπάνω, αλλά και η ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο.
Θέλουμε τους Ζωσιμάδες γεμάτους κάθε Κυριακή, ώστε οι οπαδοί μας να απολαμβάνουν το θέαμα που θα τους προσφέρει ο ΠΑΣ και τους καλώ να στηρίξουν την φετινή προσπάθεια που κάνουμε με τον νέο μας τεχνικό. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα δικαιωθούμε από τα τελικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.
Από την πλευρά μου, θα κάνω ό,τι μπορώ, ώστε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες απαιτήσεις της εποχής και ο ΠΑΣ να είναι πάνω απ' όλα υγιής και ανταγωνιστικός σύλλογος. Τα υπόλοιπα θα σας τα πει ο κ. Χριστόπουλος», ήταν τα λόγια του κ. Χριστοβασίλη για να πάρει το λόγο ο Χριστόπουλος και να αναφερθεί στο ρόστερ, στους στόχους της ομάδας, καθώς και τις δυσκολίες που υπάρχουν.
«Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστώ πολύ όλους που με τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Ήταν πολύ τιμητικά όλα αυτά που είπε πριν για μένα και πραγματικά μου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη. Στη ζωή μου δεν λαϊκίζω ποτέ, αλλά νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους φιλάθλους της πόλης για όλη αυτή τη θετική ενέργεια που μου στέλνουν όλες αυτές τις μέρες.
Όπως γνωρίζετε όλοι, η κατάσταση στην ομάδα αυτή τη στιγμή έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, κάποιες δυσκολίες. Σίγουρα κι εμείς ζούμε σ' αυτή την κρίση που μαστίζει όλη τη χώρα. Το ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε πολλές μεταγραφές έμπειρων ποδοσφαιριστών είναι ένα ντεζαβαντάζ.
Το ότι οι έμπειροι παίκτες που μας έχουν μείνει είναι μεγάλοι σε αξία, αλλά δεν είναι ισορροπημένοι στο ρόστερ, είναι μια μεγάλη δυσκολία για εμάς, αλλά είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε και να λύσουμε όλα αυτά τα θέματα. Όσον αφορά τους στόχους της νέας χρονιάς, υπάρχει ένα τρίπτυχο, υπάρχουν τρεις στόχοι παράλληλοι-έτεροι μεταξύ τους, σίγουρα βασικός στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση της ομάδας, σε εισαγωγικά εξυγίανση για να μην παρεξηγηθώ, πρέπει η ομάδα μας να αποκτήσει πάλι την αξιοπιστία που είχε όλα αυτά τα χρόνια και να διατηρήσει την βιωσιμότητά της.
Ο έτερος στόχος είναι φυσικά η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, ο οποίος είναι βασικός παράγοντας σε συνάρτηση με την οικονομική εξυγίανση. Τρίτος στόχος είναι το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, σίγουρα οι υποδομές που υπήρχαν στην ομάδα για να δουλέψουμε στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο δεν ήταν οι καλύτερες, θα έχουμε κάποιες δυσκολίες σ' αυτό το κομμάτι, αλλά θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Όσον αφορά λίγα πράγματα για τον σχεδιασμό της ομάδας, θα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, ήδη υπάρχει πολύ καλή μαγιά από πέρυσι ποδοσφαιριστών περίπου 10 με 11, στους οποίους θα στηρίξουμε στο μεγαλύτερο βαθμό αυτή την προσπάθεια που θα κάνουμε. Από κει και μετά όλοι οι νέοι παίκτες που θα έρθουν, ιδιαίτερα οι νεαροί σε ηλικία πρέπει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και εκεί χρειάζεται η δική σας βοήθεια, η πίστωση χρόνου σ' αυτά τα παιδιά γιατί πιθανότατα η ένταξή τους στην ομάδα να είναι βίαιη.
Στα τεχνικά θέματα σίγουρα θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες προσαρμογές, όσον αφορά τις θέσεις που μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε σε κάποιους ποδοσφαιριστές, ανάλογα τα χαρακτηριστικά τους στις θέσεις και να βρούμε κάποιες λύσεις εκ των έσω. Από κει και μετά, εφόσον καταλήξουμε στο ρόστερ, να δούμε τι σχηματισμούς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τι στρατηγική και τι τακτική μπορούμε να κάνουμε ώστε να εφάπτεται με τη φιλοσοφία που θέλουμε να δώσουμε στην ομάδα.
Ίσως η ομάδα μας φέτος λόγω του περιορισμένου αριθμού έμπειρων ποδοσφαιριστών να υπολείπεται λίγο σε σχέση με πέρυσι σε εμπειρία, ίσως σε προσωπικότητα, ίσως και σε χαρακτήρα. Όλα αυτά θα προσπαθήσουμε να τα ισοσκελίσουμε ανεβάζοντας τις νόρμες της αγωνιστικότητας, το πάθος, της ταχύτητας και βέβαια της πολύς δουλειάς μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο πυρήνας της δικής μου αγωνιστικής φιλοσοφίας είναι το τρίπτυχο πειθαρχεία-αγωνιστικότητα-μυαλό γιατί χωρίς αυτό δεν γίνεται τίποτα.
Έχω μάθει να πετυχαίνω στη ζωή μου σε ό,τι κι αν κάνω, να αγωνίζομαι μέχρι το τέλος και να κερδίζω. Όλοι οι παίκτες και αυτοί που είχα και αυτοί που έχω και αυτοί που θα έχω θα έχουν την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. Μου αρέσει να προγραμματίζω μακροπρόθεσμα, αλλά μου αρέσει αυτά να τα κρατάω για μένα. Το βραχυπρόθεσμο όραμα που έχω για αυτή την ομάδα είναι να δημιουργήσουμε ένα σύνολο το οποίο να δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο σε κάθε αγώνα, να τιμάει το έμβλημα της φανέλας και βέβαια να κάνει τον κόσμο υπερήφανο για την προσπάθεια που κάνει.
Είμαι της άποψης και το έχω στη ζωή μου αυτό σαν φιλοσοφία ότι ο κόσμος όταν τους εξηγήσεις τα προβλήματα καταλαβαίνουν και είναι έτοιμοι να δεχτούν κάποια πράγματα. Να ξέρετε ότι από εμένα θα ακούτε μόνο την αλήθεια κάθε φορά που θα μιλάω. Στον πρόεδρο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και έχουμε συζητήσει όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε όλοι μαζί να τα επιλύσουμε.
Γνωρίζω το μέγεθος της ομάδας που αναλαμβάνω να οδηγήσω, αλλά να ξέρετε ότι αν δεν ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρω δεν θα το επιχειρούσα. Κλείνοντας θέλω να πω σε όλους και ιδιαίτερα στους φιλάθλους μας ότι ο αγώνας που θα κάνουμε είναι πολύ δύσκολος και δεν περισσεύει κανένας, σας θέλουμε όλους δίπλα μας να βγάλουμε αυτή την τεράστια δυναμικότητα που κρύβει μέσα της αυτή η ομάδα για να πετύχουμε τους στόχους μας και να αποδείξουμε σε όλους το μέγεθος του ΠΑΣ Γιάννινα. Σας ευχαριστώ όλους».
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις δημοσιογράφων:
Για το ρόστερ που θέλει: «Προσπαθώ να δημιουργήσω ένα ρόστερ με 26 περίπου παίκτες. Το ιδανικό για μένα είναι 22 παίκτες, 2 σε κάθε θέση και 4 παίκτες, ένας σε κάθε γραμμή».
Για τις ανανεώσεις παικτών που εκκρεμούν: «Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο σχετικά με τις ανανεώσεις».
Για το πού θα ρίξει το βάρος: «Το βασικό είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές να αξιοποιηθούν στο μέγιστο».
Για το ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του: «Το υπόλοιπο τεχνικό τιμ θα ανακοινωθεί την Δευτέρα».
Για τις μεταγραφές που θα γίνουν: «Θα φέρουμε ποδοσφαιριστές όπου θα μπορούν να ανταπεξέλθουν αμέσως στις απαιτήσεις της Σούπερ Λιγκ».
Για το την εικόνα που θα παρουσιάσει ο ΠΑΣ: «Η δυναμική των ομάδων, λόγω των συνθηκών, θα είναι απρόβλεπτη και θα χρειαστούν 5 με 6 αγωνιστικές για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα».
Για τα φιλικά παιχνίδια: «Θα ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα όλα τα φιλικά που έχουν ήδη προγραμματισθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου