Τελευταία Νέα

27/8/12

1η Aγωνιστική Super League : Πανιώνιος-Άρης 1-0

Με γκολ του Λαμπρόπουλου η νεανική ομάδα του Πανιωνίου πήρε τη νίκη επί του Άρη με 1-0 στο Στάδιο της Νέας Σμύρνης. Αρκετά επεισοδιακό το ματς με δύο αποβολές για τους "κυανέρυθρους".
Με το δεξί ξεκίνησε ο Πανιώνιος το νέο πρωτάθλημα. Οι νεαροί παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο επικράτησαν με 1-0 του Άρη με γκολ του Λαμπρόπουλου.
Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό με δύο κόκκινες για την ομάδα του Πανιωνίου και πολλές κίτρινες συνολικά και τον Άρη να παρουσιάζει ένα κακό πρόσωπο δείχνοντας πως θέλει ακόμη πολύ δουλειά.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Πανιώνιο, ο οποίος ήταν πολύ καλύτερος από τον Άρη, είχε σωστή ανάπτυξη και γκολ. Αντίθετα ο Άρης ήταν κακός και δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ισορρόπησε το ματς, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την μεγάλη φάση, παρότι ο Πανιώνιος αγωνίστηκε με 10 παίκτες και στο τελευταία δεκάλεπτο με εννέα.
Σε γενικές γραμμές η νεανική ομάδα του Πανιωνίου τα πήγε πολύ καλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη ο Άρης προβλημάτισε δείχνοντας πως θέλει ακόμη αρκετή δουλειά ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, πως οι δύο τεχνικοί παρέταξαν στις αρχικές ενδεκάδες μόνο Έλληνες παίκτες. Ο μοναδικός ξένος που αγωνίστηκε (ως αλλαγή) ήταν ο Οκόγιε του Πανιώνιου.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης.
Διαιτητής/Βοηθοί: Σπάθας (Πειραιά)/ Αλεξέας (Μεσσηνίας), Σταθόπουλος (Ηλείας).
Συνθέσεις:
Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Κούρος, Μενδρινός (67' Ανδράλας), Ρόβας, Γουνδουλάκης (89' Αυλωνίτης), Ντούνης (62' Οκόγιε), Καμπάνταης, Αραβίδης.
Άρης (Κατσαβάκης): Βελλίδης, Γιαννίτσης (63' Τσουκάνης), Παντίδος, Παπαζαχαρίας, Ασλανίδης (37' Νταμαρλής), Παπαστεριανός, Τριανταφυλλάκος, Σουνάς (74' Οικονομόπουλος), Καζναφέρης, Καπετάνος, Γιαννιώτας.
Κίτρινες κάρτες: Ντούνης (1', Πανιώνιος), Κουλουχέρης (86', Πανιώνιος), Ρόβας (86', Πανιώνιος), Γιαννακόπουλος (95', Πανιώνιος)-Ασλανίδης (23', Άρης), Παπαστεριανός (43', Άρης), Παντίδος (64', Άρης), Τσουκάνης (72', Άρης), Παπαζαχαρίας (86', Άρης), Διούδης (96', Άρης, στον πάγκο), Γιαννιώτας (99', Άρης).
Κόκκινη κάρτα: Καμπάνταης (63', Πανιώνιος), Λαμπρόπουλος (86', Πανιώνιος).
Σκόρερ: Λαμπρόπουλος (14', Πανιώνιος).
Πολύ καλύτερος ο Πανιώνιος.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Πανιώνιο, ο οποίος ήταν πολύ καλύτερος από τον Άρη, είχε σωστή ανάπτυξη και γκολ.
Μετά από ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 14ο λεπτό.
Μετά από εκτέλεση φάουλ και κόντρα στα πόδια αμυνόμενου, ο Βελλίδης έδιωξε με υπερένταση στη γωνία, αλλά ο προωθημένος Λαμπρόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη.
Η συνέχεια ανήκε και πάλι στον Πανιώνιο με τον Άρη να μην μπορεί να αντιδράσει και να βγάλει μια επίθεση με καλές προοπτικές.
Στο 16' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μενδρινού, ο Καμπάνταης έπιασε την κεφαλιά, με τον Βελλίδη μαζί με την βοήθεια του Καζναφέρη να διώχνει τη μπάλα.
Στο 22' ο Ντούνης δοκίμασε το σουτ με τον γκολκίπερ του Άρη να μπλοκάρει την μπάλα. Η απάντηση του Άρη ήταν στο 25 με το σου του Γιαννιώτα να μπλοκάρει ο Γιαννακόπουλος.
Οι δύο επόμενες φάσεις ήταν πάλι για τον Πανιώνιο, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει τόσο του σουτ του Ντούνη στο 29', όσο και του Αραβίδη στο 34'.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την καλύητερη ευκαιρία για τον Άρη να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 42' μετά από εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιαννίτσης έκανε το γύρισμα, ο Παπαζαχαρίας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Ισορρόπησε ο Άρης
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ισορρόπησε το ματς, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την μεγάλη φάση, παρότι ο Πανιώνιος αγωνίστηκε με 10 παίκτες.
Στο 50' ο Γιαννιώτας έκανε το σουτ με τον Γιαννακόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο επόμενο λεπτό (51') το σουτ του Καζναφέρη ήταν άστοχο.
Ο Άρης απείλησε και πάλι στο 53', όταν ο Γιαννιώτας έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο.
Στο 64', ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Καμπάνταης έχασε τον έλεγχο και κλώτσησε τον Παντίδο με αποτέλεσμα να δεχθεί την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Στην συνέχεια ο ρυθιμός του αγώνα έπεσε με τον Πανιώνιο να αμύνεται, αλλά να έχει ένα καλό σουτ με τον Οκόγιε στο 79'.
Στο 82' τα αίματα άναψαν. Ο Γιαννιώτας δεν τήρησε το fair play (ήταν στο έδαφος ο Σπυρόπουλος) με αποτέλεσμα ο Λαμπρόπουλος να πάει με άγριες διαθέσεις πάνω του.
Κάπου εκεί έγινε σύρραξη ανάμεσα στις αποστολές των δύο ομάδων. Αποτέλεσμα, ο Λαμπρόπουλος να δει την κόκκινη κάρτα και να μείνει ο Πανιώνιος με 9 παίκτες, ενώ την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ρόβας, Κουλουχέρης και Παπαζαχαρίας.
Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας με τον Πανιώνιο να έχει κλειστεί στην εστία του για να κρατήσει το σκορ.
Ο Άρης παρά την κατοχή δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση και έτσι το τελευταίο "σφύριγμα" του διαιτητής βρήκε τους παίκτες του Πανιωνίου να πανηγυρίζουν το πρώτο τους "τρίποντο" για τη νέα σεζόν.

MVP της αναμέτρησης:

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο ματς, ήταν ο Μάρκος Ντούνης από τον Πανιώνιο. Ο 20χρονος μέσος έκανε πολλές ενέργειες από την δεξιά πλευρά στο πρώτο ημίχρονο και βοήθησε την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος:

Η συνολική εικόνα του Άρη προβλημάτισε. Οι "κίτρινοι" ήταν κακοί δεν δημιούργησαν κλασσικές ευκαιρίες και θέλουν ακόμη πολύ δουλειά ενόψει της συνέχειας. Επίσης, αδύναμος κρίκος του ματς, τα πολλά νεύρα ανάμεσα στους παίκτες και των δύο ομάδων με αποτέλεσμα δύο αποβολές για τον Πανιώνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου