Τελευταία Νέα

26/8/12

1η Aγωνιστική Super League : ΟΦΗ - Skoda Ξάνθη 0-0

 
O ΟΦΗ αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με την Skoda Ξάνθη στο "Γεντί Κουλέ" στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με τους Ακρίτες να έχουν τις περισσότερες "καθαρές" ευκαιρίες για γκολ.
Οι Κρητικοί μπήκαν με ενθουσιασμό στο ματς και ήταν καλύτεροι στο πρώτο 20άλεπτο, όμως η συνέχεια άνηκε στην Ξάνθη, η οποία με πρωτεργάτες τους Μαρκόβσκι και Μαρσελίνιο είχε πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο μέρος, η Ξάνθη κυριάρχησε απέναντι στο νεανικό συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου, όμως παρά την πίεση που άσκησε το ισόπαλο αποτέλεσμα έμεινε μέχρι το φινάλε.
Να σημειωθεί πως αυτή ήταν μόλις η 3η ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων στην Κρήτη σε σύνολο 22 αγώνων, με τον ΟΦΗ να μετράει 14 νίκες και την Ξάνθη να έχει 5 επιτυχίες.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης".

Διαιτητής / Βοηθοί: Κάκος (Κέρκυρας) / Μπαλτάς (Αχαΐας), Μαγιάννης (Αρτάς).

Συνθέσεις:

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης, Χαριτωνίδης, Μονιάκης (85' Μπούρμπος), Ζορμπάς (90' Ροβίθης), Κουτσιανικούλης (71' Βιτώρος), Παπάζογλου, Βάντο, Ζαχαράκης, Σόουζα.

Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Μαρκόβσκι (76' Αλτιπαρμακόβσκι), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Βάλλας, Ντάνι, Γκλέισον (69' Φλίσκας), Πλατέλλας (53' Ονουάτσι), Μάνταλος.

Κίτρινες κάρτες: Μονιάκης (8'), Κουτσιανικούλης (48'), Ζορμπάς (78'), Βάντο (89') / Ντάνι (43'), Μαρσελίνιο (69').

Αναστόπουλος vs Ουζουνίδης

Ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ με τετράδα στην άμυνα, και τρεις παίκτες τόσο σε κέντρο όσο και σε επίθεση. Ο Γουναρίδης κάθησε κάτω από την εστία των Κρητικών, ο Βάντο τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Μονιάκης στο δεξί ενώ το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας συνέθεσαν οι Χαριτωνίδης και Σόουζα. Στη μεσαία γραμμή ο αρχηγός Βερόν πλαισιωνόταν από τους νεαρούς Μπανούση και Ζαχαράκη και η τριπλέτα της επίθεσης αποτελείτο από τους (νεαποκτηθέντες) Κουτσιανικούλη, Παπάζογλου και τον Ζορμπά.
Στον αντίποδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε τα γάντια του βασικού στον Βιβιανί, με τους τέσσερις στην άμυνα να είναι (από τα δεξιά προς τα αριστερά) οι Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον και Μπαξεβανίδης. Οι Βασιλακάκης και Ντάνι ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Πλατέλλας ανέλαβε να καλύψει το δεξί άκρο της επίθεσης και ο Μαρσελίνιο το αριστερό, με τον Μάνταλο να βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τον μοναδικό κλασικό φορ, Μαρκόβσκι.

Το ματς

Ο αγώνας δεν είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, με τον ΟΦΗ να εμφανίζεται πάντως πιο ορεξάτος και να έχει δύο αξιόλογα σουτ προς τον στόχο στο πρώτο τέταρτο.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους Κρητικούς ήταν το σουτ του Ζορμπά (5') από το όριο της μεγάλης περιοχής που μπλόκαρε ο Βιβιανί ενώ λίγο αργότερα (14') ο γκολκίπερ της Ξάνθης αντέδρασε και πάλι θετικά σε σουτ του Μπανούση εκτός περιοχής.
Με την άμυνά του να δουλεύει καλά και τους Κουτσιανικούλη και Ζορμπά να απειλούν μπροστά, ο ΟΦΗ είχε πολύ καλύτερη εικόνα από την Ξάνθη στο πρώτο 20άλεπτο, με τη συνέχεια όμως να ανήκει στους Ακρίτες.
Στο 23' οι Ξανθιώτες απείλησαν για πρώτη φορά, με την κεφαλιά του Μαρκόβσκι μέσα από την περιοχή να καταλήγει στην αγκαλιά του Γουναρίδη, ενώ στο 24' έχασαν την πιο κλασική ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Μαρσελίνιο ξεκίνησε κούρσα από τα αριστερά "χορεύοντας" όσους αμυντικούς του ΟΦΗ προσπάθησαν να τον ανακόψουν, για να φτάσει τελικά να κάνει το πλασέ με το εξωτερικό του αριστερού του ποδιού μέσα από τη μεγάλη περιοχή και να στείλει τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι.
Δύο λεπτά αργότερα (26'), ο Μονιάκης έβαλε σωτήρια το πόδι του στο ύψος της μικρής περιοχής και έβγαλε κόρνερ προ του Μάνταλου (μετά από γύρισμα του Μαρκόβσκι), ενώ στο 31' ο ΟΦΗ επέστρεψε και πάλι στις ευκαιρίες με δημιουργό της φάσης τον... Κάκο.
Σε μία προσπάθειά του να αποφύγει τη μπάλα, ο Κερκυραίος διαιτητής έκανε φοβερή ασίστ (!) με τακουνάκι στον Κουτσιανικούλη, με τον "Κούτσια" να προσπαθεί να κρεμάσει τον Βιβιανί με το αριστερό αλλά τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η Ξάνθη είχε στη συνέχεια δύο καλές στιγμές στο 35' και στο 40' με πρωταγωνιστή τον Μαρκόβσκι (στην πρώτη φάση ο Γουναρίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια σουτ του Μαρκόβσκι ενώ στην δεύτερη ο φορ των φιλοξενουμένων δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από κοντά), ενώ ενδιάμεσα υπήρχε ένα μακρινό σουτ του Μπανούση στο 37' που μπλόκαρε σταθερά ο Βιβιανί.
Η τελευταία φάση του πρώτου μέρος άνηκε στην Ξάνθη, με τον Μαρσελίνιο να κάνει ωραία ενέργεια από τα αριστερά και τον Γουναρίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Σε γενικές γραμμές, η Ξάνθη ήταν η ομάδα που "φλέρταρε" περισσότερο με το γκολ καθώς υπερείχε όσον αφορά στις τελικές προσπάθειες (9-5) ενώ ήταν και η ομάδα με τις περισσότερες "καθαρές" ευκαιρίες για να βρει δίχτυα.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πίεσε την άμυνα του ΟΦΗ από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Μάνταλο να είναι ο εκφραστής των δύο πρώτων καλών επιθετικών ενεργειών της.
Στο 54' έστειλε τη μπάλα άουτ με δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ πέντε λεπτά αργότερα επιχείρησε σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε.
Στο 61' ήταν η σειρά του Ντάνι να "καρδιοχτυπήσει" τους οπαδούς του ΟΦΗ, με το δεξί δυνατό σουτ του να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γουναρίδη.
Η επόμενη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 72', και πάλι για τους Θρακιώτες, με τον Μαρσελίνιο πρωταγωνιστή για μία ακόμα φορά: ο Βραζιλιάνος έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή και υποχρέωσε τον Γουναρίδη να διώξει με τις γροθιές σε κόρνερ.
Μετά τη φάση αυτή οι ρυθμοί της αναμέτρησης έπεσαν αισθητά μέχρι το 90', με τους παίκτες του ΟΦΗ να εμφανίζονται κουρασμένοι και να περιορίζονται στο να καλύπτουν χώρους γύρω από την περιοχή τους και την Ξάνθη να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην απειλεί.
Στα πέντε λεπτά καθυστερήσεων που υπέδειξε ο Κάκος δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε και να δίνει από έναν βαθμό σε κάθε ομάδα.

MVP της αναμέτρησης:

Ο Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν διαρκής πηγή κινδύνων για την άμυνα του ΟΦΗ, είχε ορισμένες εντυπωσιακές ατομικές ενέργειες και αν ήταν λίγο πιο εύστοχος στην τελική προσπάθεια θα ήταν πιθανότατα εκείνος που θα είχε χαρίσει το τρίποντο στους Ακρίτες. Όσον αφορά στους γηπεδούχους, θετικά δείγματα έδειξε ο Ζορμπάς.

Αδύναμος κρίκος:

Η ομάδα του ΟΦΗ ξεκίνησε με ενθουσιασμό, όμως σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να φτιάξει κάτι το αξιόλογο για να απειλήσει τον Βιβιανί. Ουσιαστικά κόπηκε στα δύο, με τον Κουτσιανικούλη να είναι πολύ μόνος μπροστά και τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου να περιορίζονται στο να κρατήσουν το μηδέν στα μετώπισθεν. Φυσικά το γεγονός ότι έχει γίνει σαρωτική ανανέωση στη φετινή ομάδα (με πολλά νεαρά παιδιά στην ενδεκάδα) είναι ένα σημαντικό ελαφρυντικό για τους γηπεδούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου