Τελευταία Νέα

30/8/12

Σούπερ Καπ Ισπανίας : Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 2-1 (2-3).

Η Ρεάλ νίκησε 2-1 στην Μαδρίτη την Μπαρτσελόνα και κατέκτησε το ισπανικό Σούπερ Καπ χάρη στα εκτός έδρας γκολ. Σκόρερς οι Ιγκουαΐν, Ρονάλντο και Μέσι, ντεμπούτο οι Μόντριτς και Σονγκ, αποβολή για Αντριάνο από το 28' .
Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το ισπανικό σούπερ καπ (2012 Supercopa de España) νικώντας με 2-1 την Μπαρτσελόνα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".
Το τρόπαιο αυτό είναι το 9ο στον θεσμό για την "Βασίλισσα" (10 έχει η Μπαρτσελόνα) και κατακτήθηκε χάρη στα εκτός έδρας γκολ ή καλύτερα χάρη στο τραγικό λάθος του Βίκτορ Βαλντές στο πρώτο ματς.
Με τα γρήγορα γκολ των Ιγκουαΐν στο 11' και Κριστιάνο Ρονάλντο στο 19', αλλά και την αποβολή του Αντριάνο στο 28', πολύ πίστεψαν πως η βραδιά θα είναι εύκολη για τους γηπεδούχους, αλλά δεν ήταν έτσι.
Ο Λιονέλ Μέσι στο 45' με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε, αλλά η "Μπάρτσα" δεν κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη γκολ που θα της έδινε το τρόπαιο.

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα  2-1


Σκόρερς: 11' Ιγκουαΐν 19' Κρ. Ρονάλντο / 45' Μέσι
Γήπεδο: "Βιθέντε Καλντερόν", Μαδρίτη.
Διαιτητής: Ματέου Λάοθ (Ισπανία).


Η Ρεάλ ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 7', με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να σουτάρει και το Βίκτορ Βαλντές να αποκρούει.
Οι πρωταγωνιστές ήταν ίδιοι στο 11', αλλά διαφορετικό το σενάριο, καθώς ο Ιγκουαΐν αυτήν την φορά πλάσαρε σωστά και νίκησε στο τετ-α-τετ τον Βαλντές, ανοίγοντας το σκορ για την "βασίλισσα" στο 11.
              
Γρήγορα το 2-0 με Ρονάλντο.
Το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 19' με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει για 5ο συνεχόμενο "Clásico".
              
Ο Κεντίρα έκανε την μακρινή μπαλιά και ο Πικέ το λάθος, δίνοντας την ευκαιρία στον Ρονάλντο να φέρει την μπάλα μπροστά του με "τακουνάκι" (την πέρασε πάνω από το κεφάλι του).
Ο Πορτογάλος έφυγε πλάγια αριστερά και φάνηκε να χάνει την ευκαιρία, αλλά το σουτ του δεν κατάφερε να αποκρούσει σωστά ο Βαλντές και η μπάλα πήγε στα δίχτυα του για δεύτερη φορά.
Η αποβολή του Αντριάνο.
Στο 28' η Ρεάλ πήρε και αριθμητικό προβάδισμα, εκτός από αυτοό που είχε στο σκορ, καθώς αποβλήθηκε ο Αντριάνο για τους Καταλανούς, διότι "γκρέμισε" τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έβγαινε τετ-α-τετ με τον Βαλντές.
Εκτελεστής... Μέσι.
Και ενώ όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα πάνε στα αποδυτήρια με το 2-0, ο Λιονέλ Μέσι στο 45' μείωσε σε 2-1 με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, στην πρώτη ευκαιρία την "Μπάρτσα" στο ματς.
                
Με αυτό το γκολ ο Μέσι έφτασε τα 15 γκολ σε "Clásico", τα περισσότερα που έχει πετύχει ποτέ παίκτης της Μπαρτσελόνα (έφτασε τον Ραούλ), ενώ κυνηγά πλέον τα 18 του Αλφρέντο Ντι Στέφανο (πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο μεγάλο ισπανικό ντέρμπι).
Μαγεία Πέδρο και Κεντίρα
Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 62' για τους φιλοξενούμενους, με τον Πέδρο να κάνει ένα καταπληκτικό κοντρόλ από μακρινή μπαλιά του Μαστσεράνο, αλλά ο Κασίγιας απέκρουσε το σουτ του.
Η Ρεάλ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με τον Σάμι Κεντίρα στο 69', με τον Βαλντές να αποκρούει έπειτα από το πλασέ το Γερμανού, που έφτασε να βγει τετ-α-τετ με τον Ισπανό πορτιέρο, αφού διένυσε 20 μέτρα περνώντας 4 αντιπάλους με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια!
Στο 76' ο Αλέξ Σονγκ μπήκε στο γήπεδο (ντεμπούτο) και άλλαζε πάσες στο κέντρο, ο Μέσι πήρε την μπάλα και με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε σε θέση για γκολ τον Τζόρντι Άλμπα, ο οποίος απέφυγε τον Κασίγιας, αλλά τον πρόλαβε ο Σέρχιο Ράμος και έσωσε τους "μερένγκες".
Δοκάρι Ιγκουαΐν, ντεμπούτο Μόντριτς
Από την μπαλιά του Τσάμπι Αλόνσο ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν βγήκε τετ-α-τετ με τον Βαλντές, το γκολ φαινόταν σίγουρο, αλλά η μπάλα χτύπησε χαμηλά στο αριστερό δοκάρι και ο διαιτητής έδωσε κόρνερ (για κόντρα Μαστσεράνο, που πάντως δεν έγινε).
Εκτός από τον Αλέξ Σονγκ για την Μπαρτσελονα, ντεμπούτο έκανε και ο Λούκα Μόντριτς για την Ρεάλ, με τον Κροάτη να μπαίνει στο ματς στο 83' αντί του Μεσούτ Εζίλ.
Λίγο έλειψε μάλιστα στο 91' σκοράρει ο Μόντριτς, αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή κόντρα σε αμυντικό, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Βαλντές είχε μπλοκάρει το κοντινό σουτ του Ρονάλντο.
Στο 92' η Μπαρτσελόνα έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να... κλέψει το τρόπαιο, με τον Κασίγιας να νικά στο τετ-α-τετ τον Μοντόγια, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Μέσι πέρασε λίγο άουτ.
Συνθέσεις:
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Μεσούτ Εζίλ (83' Μόντριτς), Ντι Μαρία (79' Καγεχόν), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (82' Μπενζεμά).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (75' Αλέξ Σονγκ), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (37' Τέγιο), Αλέξις Σάντσες (32' Μοντόγια), Μέσι.
*κόκκινη 28' Αντριάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου