Τελευταία Νέα

25/10/12

3η Aγωνιστική ομίλων Europa League : Παναθηναϊκός-Λάτσιο 1-1


Ο Παναθηναϊκός παραχώρησε ισοπαλία στην Λάτσιο καθώς στο πρώτο μέρος δεν πίστεψε ότι μπορούσε να κερδίσει τους Ιταλούς και βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα αυτογκόλ του Σεϊταρίδη. Ανέβηκε στο δεύτερο όταν ο Φερέιρα βοήθησε με τις αλλαγές του την ομάδα να γίνει πιο επιθετική και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Κίνδυνος για τους πράσινους από τα επεισόδια εκτός ΟΑΚΑ.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε το Τριφύλλι με ενισχυμένο κέντρο βάζοντας τρεις αμυντικούς μέσους θέλοντας να μην αφήσει την Λάτσιο να κάνει το παιχνίδι της. Έτσι παρέταξε τον Βιτόλο ως καθαρόαιμο αμυντικό χαφ και τους Ζέκα, Φουρλάνο μπροστά τους ζητώντας να κρατούν την θέση τους και να βοηθούν σε άμυνα και επίθεση. Με τον Πορτογάλο να τρέχει σε περισσότερους χώρους και τον νεαρό άσο στο Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο να προσπαθεί να παίξει με το κεφάλι ψηλά.
Ο Πορτογάλος εν μέρει τον πέτυχε τον στόχο του καθώς οι "Λατσιάλι" δεν έβγαιναν από τον άξονα αλλά κυρίως από τα πλάγια με τον Καντρέβα που έβγαινε συνεχώς στην πλάτη της πράσινης άμυνας αλλά οι Σπυρόπουλος με τον Βελάσκες έκοβαν κάθε επίθεση των Ιταλών.
Οι φιλοξενούμενοι είναι χαρακτηριστικό ότι δεν απείλησαν στο πρώτο με κλασικές ευκαιρίες την εστία του Παναθηναϊκού και αν δεν ερχόταν η άτυχη στιγμή και το αυτογκόλ από τον Σεϊταρίδη δύσκολα θα άνοιγαν το σκορ στο πρώτο μέρος. Την ίδια ώρα οι πράσινοι όμως δεν ήταν απειλητικοί ενώ είναι γεγονός ότι μετά το αυτογκόλ έπεσαν και λίγο ψυχολογικά με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Δίλεπτη διακοπή!
Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο διαιτητής της αναμέτρησης αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι λόγω της βαριάς ατμόσφαιρας από τα δακρυγόνα εξαιτίας των επεισοδίων στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ (οι πράσινοι αναμένεται να τιμωρηθούν) για δυο λεπτά. Κάτι που από ότι φαίνεται έκανε καλό στους πράσινους.
Καλύτερος στο δεύτερο μέρος!
Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο του δεύτερου μέρους κύλησε στο ίδιο ρυθμό για τον Παναθηναϊκό αλλά η αλλαγή του Κουίνσι με τον Φουρλάνο και η αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1 έκανε καλύτερο το Τριφύλλι που έψαξε την ισοφάριση μέχρι το τέλος του αγώνα, έχασε ευκαιρίες και τελικά έφτασε στο γκολ στο 90' και πάλι με τον Τοτσέ. Ίσως μάλιστα αν οι πράσινοι είχαν και άλλο χρόνο στην διάθεση τους να κέρδιζαν το παιχνίδι.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ.

Διαιτητής: Γκόμεζ.
Συνθέσεις: 
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Φουρλάνος (67' Φουρλάνος), Σισοκό (78' Μαυρίας), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι (74' Τοτσέ).
Λάτσιο (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μπιζάρι, Κόνκο, Κιάνι, Ντίαζ, Καβάντα, Λεντέσμα, Γκονζάλεζ (86' Τσάνα), Ερνάνες (78' Ονάτσι), Καντρέβα, Μάουρι (46' Ζάρατε), Φλόκαρι.
Κίτρινες: Τσάνα.

Σκόρερ: 26' Σεϊταρίδης (Αυτογκόλ), 90' Τοτσέ .
Οι Ιταλοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν στο 2΄με τον Καντρέβα αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ ο Καρνέζης. Στο 12' και πάλι οι Ιταλοί με σουτ προσπάθησαν να απειλήσουν αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Λάτσιο ήρθε στο όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά η κεφαλιά του βρήκε στο εξωτερικό δοκάρι και έφυγε έξω.
Στο 22' ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς καθώς ο Φουρλάνος έκοψε την μπάλα στο κέντρο έδωσε στον Φορναρόλι ο οποίος γύρισε ωραία και την κατάλληλη στιγμή έδωσε ωραία προς τον Σισοκό αυτός είχε κάνει κίνηση στον κενό χώρο, μπήκε μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον αντίπαλο του αλλά πλάσαρε έξω.
Ψυχρολουσία για τον Παναθηναϊκό.
Στο 26' ήρθε η ψυχρολουσία για τον Παναθηναϊκός καθώς ο Καρνέζης έδιωξε δίνοντας στον Σεϊταρίδη αυτός γύρισε πιεζόμενος την μπάλα προς τον Πίντο μην υπολογίζοντας καλά και η μπάλα κατέληξε αργά και βασανιστικά στα δίχτυα.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι μετά από αυτή τη φάση οι Ιταλοί δεν απείλησαν ξανά την εστία του Παναθηναϊκού ενώ οι πράσινοι φάνηκαν επηρεασμένοι και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1.
Στην αρχή του δευτέρου μέρους η Λάτσιο μπήκε πιο απειλητικά στο γήπεδο έχασε μια διπλή ευκαιρία με τον Ερνάνες και στο 54' ήρθε η δίλεπτη διακοπή λόγω των δακρυγόνων που είχαν πέσει εκτός ΟΑΚΑ στα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο.
Η πράσινη αντεπίθεση.
Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ξεκίνησε στο 63' όταν ο Σισοκό με ωραία ενέργεια από τα δεξιά γύρισε την μπάλα αλλά η κεφαλιά του Φορναρόλι έφυγε έξω.
Στο 67' ο Φερέιρα έβγαλε τον Φουρλάνο και πέρασε στην θέση του τον Κουίνσι αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα και βελτιώνοντας την εικόνα του Τριφυλλιού.
Η Λάτσιο απείλησε στο 69' στην τελευταία της καλή στιγμή αλλά το σουτ του Ερνάνες μπλόκαρε ο Καρνέζης.
Στο 70' ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά με όμορφη ενέργεια και σουτ του Χριστοδουλόπουλου αλλά με την μπάλα να περνάει μόλις έξω. 
Με πρωταγωνιστή τον Κουίνσι!
Στο 71' ο Κουίνσι ήταν αυτός που πέρασε δυο αντιπάλους επιχείρησε το σουτ από τον άξονα αλλά η μπάλα έφυγε σύριζα από το δοκάρι του γκολκίπερ της Λάτσιο.
Στο 78' ο Γκανέζος και πάλι έκανε εκπληκτική ενέργεια πέρασε μπαλιά τρύπα στον Τοτσέ ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει και να σκοράρει αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ χάνοντας την ευκαιρία.
Στο 89' ο Σεϊταρίδης κέρδισε το φάουλ από τα δεξιά με όμορφη πάσα προς τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος σούταρε αλλά πάνω στην γραμμή έδιωξαν οι Ιταλοί.
Γκολ λύτρωση από τον Τοτσέ!
Το γκολ λύτρωση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 90' και πάλι με τον Τοτσέ. Το Τριφύλλι κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά, έπαιξαν με πάσα στον Βιτόλο ο οποίος έκανε την σέντρα προς τον Τοτσέ ο οποίος κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 1-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου