Τελευταία Νέα

26/10/12

3η Aγωνιστική Euroleague A΄Ομιλος : Ολίμπια Λ. - Παναθηναϊκός 67-85

                              
Παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Λιουμπλιάνα, όπου νίκησε με 85-67 την Ολίμπια και πέτυχε την 2η νίκη του. Εξαιρετικός ο Λάσμε!

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, την περασμένη Δευτέρα, νικώντας την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με σκορ 85-67.
Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τον Παναθηναϊκό ο οποίος πλέον ισοβαθμεί με την Φενέρμπαχτσε και την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή του Α' ομίλου της Ευρωλίγκας.
Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε όλους τους τομείς, έπαιξε με αυτοπεποίθηση και είχε σε εξαιρετική βραδιά τους Στεφάν Λάσμε και Γιόνας Ματσιούλις.
Ο πρώτος ήταν εκπληκτικός, έδωσε ενέργεια, πήρε ριμπάουντ, έδωσε έτοιμα καλάθια, ενώ ο δεύτερος ήταν λίρα εκατό στο σκοράρισμα τελειώνοντας το παιχνίδι με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο σέντερ από τη Γκαμπόν είχε 13 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Έτσι, πήραν κάποιες ανάσες οι Σχορτσανίτης και Διαμαντίδης οι οποίοι σήκωσαν το βάρος σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια.

Ο αγώνας:

Με τους Διαμαντίδη, Κίτσεν, Ματσιούλις, Πάνκο και Άρμστρονγκ ξεκίνησε το παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός με τον Πεδουλάκη να αφήνει εκτός βασικής πεντάδας τον Ούκιτς. Ο Ματσιούλις με τρίποντο έκανε το 3-5 στο 3' και ο Πάνκο το 5-10. Ωστόσο, στην άμυνα οι "πράσινοι" υστερούσαν αμυντικά και έτρωγαν εύκολα καλάθια.
Με την ολοκλήρωση του α' δεκαλέπτου, το σκορ είχε φτάσει ήδη στο 13-14 μετά από τρίποντο του Πέιτζ. Στη συνέχεια, πέρασε στο παρκέ ο Ούκιτς ο οποίος όμως έκανε δύο συνεχόμενα λάθη και ο Παναθηναϊκός έχασε διαδοχικές ευκαιρίας για να επιτεθεί, αλλά καθώς "ζεστάθηκε" ανέβασε ρυθμό και βοήθησε σημαντικά.
Ένα τρίποντο του Διαμαντίδη έκανε το σκορ 15-19 στο 7ο λεπτό και κατάφεραν με την ευστοχία τους να διατηρήσουν το προβάδισμα. Κι αυτό γιατί μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, οι "πράσινοι" είχαν υποπέσει ήδη σε 7 λάθη, κάτι που δεν τους άφηνε να κάνουν το παιχνίδι τους.

Έτρεξε και ξέφυγε...

Πάντως, στο β' δεκάλεπτο παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμένοι... Ο Αργύρης Πεδουλάκης συνέχισε τις αλλαγές στο β΄δεκάλεπτο και με καλάθια των Κίτσεν, Μπράμου, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για πρώτη φορά στο +5 (24-29), υποχρεώνοντας τον Σάσο Φιλιπόφσκι να πάρει άμεσα τάιμ άουτ. Η ελληνική ομάδα με τον Λάσμε να είναι εξαιρετικός στην άμυνα αλλά και στην επίθεση, ανοίγοντας διαδρόμους, βρέθηκε να προηγείται με 29-37 (16') μετά από καλάθι του Ούκιτς.
Ένα καλάθι και φάουλ του Ματσιούλις μετά από ασίστ του Λάσμε έκανε το σκορ 29-40, με τον Παναθηναϊκό να έχει πλήρως τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι "πράσινοι", εξακολούθησαν να διατηρούν τη διαφορά στους 11 πόντους (32-43, 34-45) και να σκοράρουν με χαρακτηριστική ευκολία. Ο Γιαννόπουλος ήταν το νέο πρόσωπο στην πεντάδα και με πέντε δικούς του πόντους έγραψε το 38-50 του ημιχρόνου.
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλες τις κατηγορίες, έχοντας 73% στα δίποντα (17/23) και 45% στα τρίποντα (5/11), ενώ είχε μαζέψει και 8 περισσότερα ριμπάουντ (11-19).

Με το γκάζι πατημένο

Με την ίδια κεκτημένη ταχύτητα μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη. Οι "πράσινοι" με τον Διαμαντίδη να οργανώνει και τον Λάσμε να δηλώνει παρών σε άμυνα και επίθεση, εκτόξευσαν τη διαφορά στους 16 πόντους (38-54). Κάπου, εκεί, οι "πράσινοι" έχασαν για λίγο την προσήλωσή τους κι έμειναν άποντοι για ένα περίπου τρίλεπτο.
Η Ολίμπια μείωσε σε 42-54 στο 25', όμως πολύ γρήγορα ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με σερί 5-0 (44-59), ξεφεύγοντας και πάλι στο σκορ. Ο Πεδουλάκης συνέχισε να κάνει αλλαγές για να διατηρεί την ομάδα του "φρέσκια" και ο Στεφάν Λάσμε έσβησε τα... φώτα σε τρεις διαδοχικές φάσεις, κρατώντας την Ολίμπια άποντη. Ο ίδιος με κάρφωμα έγραψε το 49-64 στο 28'.
Ένα γρήγορο 8-0 στο τέλος του δεκαλέπτου, έγραψε το 50-69 με το Ματσιούλις να φτάνει τους 18 πόντους με 3/5 τρίποντα, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Αλλαγές και δοκιμές.

Ο Παναθηναϊκός με καλή κυκλοφορία της μπάλας και στο δ' δεκάλεπτο, εξακολούθησε να παίζει σε υψηλό επίπεδο, με τους Τσαρτσαρή και Λάσμε να συνδυάζονται καλά στο ζωγραφιστό. Ο Ξανθόπουλος μπήκε στο παρκέ και στο 34' ο Διαμαντίδης πέρασε στον πάγκο. Νωρίτερα, η διαφορά έφτασε και τους 21 πόντους (53-74), μετά από καλάθι του Λάσμε.
Ο τελευταίος έμενε μέσα στο παρκέ, όντας το ίδιο καταλυτικός και ενεργητικός, δίνοντας σημαντικές ανάσες στην ομάδα του. Οι Μούριτς και Ρούπνικ μείωσαν σε 67-79 για την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στο 39', ωστόσο  ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι, με ένα γρήγορο 6-0 και έφυγαν από την Σλοβενία με το +18 στις αποσκευές τους!
Τα δεκάλεπτα: 19-23, 38-50, 50-69, 67-85.
Ολίμπια Λ. (Φιλιπόφσκι): Γουότερς 10, Ρούπνικ 2, Πρέπελιτς 11(2), Μπλάζιτς 6, Ρανίκο, Μούριτς 5, Μπέινς 16, Μπάμπνιτς 6, Πέιζ 9(1), Μοτσνικ, Όμιτς 2.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Πάνκο 9, Ματσιούλις 18(3), Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 14(1), Λάσμε 13, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 5(1), Κίτσεν 4, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 12(3), Σχορτσανίτης 4.

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου