Τελευταία Νέα

21/10/12

7η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός - Άρης 1-1

                               

Ο Παναθηναϊκός παραχώρησε ισοπαλία στον Άρη 1-1 παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ και ενώ είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα για δεκαπέντε λεπτά. Κάκιστη η εικόνα των πράσινων, ψυχωμένοι στο ΟΑΚΑ οι κιτρινόμαυροι.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε με αλλαγές την ενδεκάδα των πράσινων σε σχέση με το ματς με τη Ξάνθη και αυτό ελέω των τραυματισμών του Βύντρα και του Τριανταφυλλόπουλου βάζοντας στις θέσεις τους τον Μαρίνο και τον Βελάσκες.
Επίσης επανέφερε στην ενδεκάδα τον Κουίνσι αντί του Σισοκό ο οποίος... πλήρωσε και την αργοπορία στην επιστροφή του από την Ακτή Ελεφαντοστού. 
Οι πράσινοι από την έναρξη του αγώνα ναι μεν  είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να ανοίξουν την άμυνα του Άρη ο οποίος είχε παραταχθεί με δέκα παίκτες πίσω από την σέντρα στην προσπάθεια του να διατηρήσει το μηδέν αλλά χωρίς ευκαιρίες.
Χωρίς φαντασία και αυτοματισμούς.
Οι παίκτες του Φερέιρα όμως δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους και καθόλου αυτοματισμούς που θα άνοιγαν τους χώρους. Μάλιστα προς τα τελευταία λεπτά του αγώνα έκαναν και αρκετά λάθη δίνοντας εύκολες μπαλιές στους παίκτες του Άρη. Σε αντίθεση ο Άρης παρά το γεγονός ότι στο πρώτο μισάωρο έμενε πίσω από την σέντρα είχε την πιο αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου μέρους την οποία όμως απεσώβησε ο Καρνέζης.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μια αλλαγή από πλευράς Φερέιρα καθώς ο Πορτογάλος έβγαλε τον Μαρίνο και πέρασε στην θέση του τον Σισοκό. Θέλησε έτσι να κερδίσει σε δημιουργία και φαντασία στην προσπάθεια των πράσινων για ένα γκολ. Το Τριφύλλι συνέχισε όμως να παρουσιάζει πολύ κακή εικόνα με την απόδοση του να είναι κάτω του μετρίου και να έχει να επιδείξει μόνο την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορία. 
Βρήκε το γκολ που έψαχνε.
Ο Φερέιρα έριξε στην μάχη και τον Μαυρία βγάζοντας ένα ακόμη, κατά συνθήκη αμυντικό χαφ, τον Ζέκα προσπαθώντας να βρει λύσεις για ένα τέρμα που έλυνε τον γόρδιο δεσμό και θα έδινε τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Σισοκό από τον Παπαζαχαρία ο οποίος τον κράτησε με το χέρι από τον ώμο. Πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χριστοδουλόπουλος.
Δεν το παράτησε.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Άρης έψαξε την ισοφάριση πιέζοντας και τρέχοντας παραπάνω και τελικά δικαιώθηκα καθώς ο Γιαννιώτας με κεφαλιά στο 89' διαμόρφωσε το 1-1.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ.
Διαιτητές: Καλογερόπουλος (Αθηνών).
Κίτρινες: Σεϊταρίδης 27', Βιτόλο 36', Κοέλιο 38', Αγκάνθο 55', 65' Καζναφέρης,
Κόκκινες: Παπαζαχαρίας 74'.
ΓΚΟΛ: Χριστοδουλόπουλος 76', Γιαννιώτας 89'.
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (46' Σισοκό), Ζέκα (68' Ζέκα), Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ.
Άρης (Νίκος Πασιαλής): Βελίδης, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος (76' Γιαννίτσης), Καζναφέρης (65' Καπετάνος), Παπαστεργιανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Κοέλιο (88' Σουνάς), Αγκάνθο.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και δείχνοντας ότι οι απουσίες δεν θα τον επηρεάσουν. Στο 9' είχαμε και την πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους μετά από σέντρα του Σεϊταρίδη από τα δεξιά αλλά οι Τοτσέ και Βελάσκες πήδηξαν μαζί με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει στο κεφάλι του "Σέμα" και να φύγει έξω από το δοκάρι του Βελίδη. Ο Άρης απείλησε το 12' όταν ο Οικονομόπουλος από τα σαράντα μέτρα έπιασε το σουτ η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά έδειξε να ανησυχεί τον Καρνέζη ο οποίος την τελευταία στιγμή την απομάκρυνε.
Ευκαιρία για τον Άρη.
Οι πράσινοι προσπάθησαν και στο 29' μα απειλήσουν με τον Ζέκα να δίνει στον Τοτσέ αυτός με τη μια έκανε το πλασέ αλλά η μπάκα κόντραρε πάνω στον Παπαζαχαρία και βγήκε κόρνερ. Η πιο καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν στο 39' όταν ο Βελάσκες έκανε μια λάθος πάσα ο Κοέλιο έβγαλε την μπαλιά για τον Αγκάνθο ο οποίος βγήκε στην επίθεση έχοντας μπροστά του τον Πίντο, σούταρε αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε.
Με τον ίδιο τρόπο Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο. Με ωραία ενέργεια και σουτ του Αγκάνθο το οποίο όμως δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατό και μπλόκαρε ο Καρνέζης.Οι πράσινοι θα μπορούσαν να απειλήσουν στο 63' όταν ο Χριστοδουλόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή αλλά προσπάθησε να κάνει κάτι σαν σουτ ή σέντρα χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 66' η άμυνα του Άρη δεν έδιωξε καλά και η μπάλα έφτασε στον Σισοκό ο οποίος σούταρε απελπιστικά άστοχα.
Πέναλτι και αποβολή για τον Άρη.
Στπ 76' οι πράσινοι βγήκαν όμορφα στην αντεπίθεση με τον Τοτσέ την κατάλληλη στιγμή να δίνει στον Σισοκό μέσα στην περιοχή. Αυτός ανατράπηκε από τον Παπαζαχαρία με τον Καλογερόπουλο να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα και την κόκκινη στον αμυντικό του Άρη. Ο Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελίδη ο οποίος έπεσε από τα δεξιά.
Καλύτερος με παίκτη λιγότερο.
Η αποβολή αντί να επηρεάσει τους κίτρινους επηρέασε τελικά τον Παναθηναϊκό καθώς ο Άρης πίεσε και κυνήγησε την ισοφάριση στην οποία έφτασε στο 89' όταν ο Παπαστεργιανός γύρισε την μπάλα και ο Γιαννιώτηας από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-1. Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να αποδοκιμάζουν την ομάδα και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Το "κλειδί":

Ο Άρης παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο πίστεψε και γιατί όχι με την εικόνα που είχε ο Παναθηναϊκός ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και το πάλεψε μέχρι το τέλος. Για αυτό και έφτασε στην ισοφάριση την οποία άξιζε με βάση την εικόνα του αγώνα. 

Η απογοήτευση:

Η εικόνα του Παναθηναϊκού συνολικά ήταν άκρως απογοητευτική, οι πράσινοι δεν βλέπονταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και αντί να κάνουν βήματα προς τα εμπρός μετά το ματς με την Ξάνθη έκαναν πολλά προς τα πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου