Τελευταία Νέα

28/10/12

8η Aγωνιστική Super League : Βέροια - Skoda Ξάνθη 0-0

Σε ένα ματς που έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο και είχε καλές φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, Βέροια και Skoda Ξάνθη "κόλλησαν" στο 0-0. Με 10 παίκτες οι γηπεδούχοι για όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Η Βέροια ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε σκοράρει με τον Μπαργκάν, όμως το φινάλε έφερε τα πάνω-κάτω, με τους γηπεδούχους να μένουν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γεωργιάδη με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες, όμως η κλασική ευκαιρία έλειψε για τους Ακρίτες και έτσι η "λευκή" ισοπαλία ήρθε φυσιολογικά ύστερα από ένα 90άλεπτο που θα ξεχαστεί γρήγορα από όσους το παρακολούθησαν διά ζώσης αλλά και από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.
Φυσικά, ελαφρυντικό και για τις δύο ομάδες για το φτωχό θέαμα που παρουσίασαν αποτελεί η βροχή που έπεφτε συνέχεια από το ξεκίνημα του αγώνα, με τον αγωνιστικό χώρο να είναι πολύ "βαρύς".
Να σημειωθεί πως με αυτή την ισοπαλία, η ομάδα του Νίκου Καρύδα (μετράει μόλις μία ήττα από τότε που ανέλαβε στη θέση του Μάκη Χάβου) έφτασε τους 9 βαθμούς, ενώ στον αντίποδα η Ξάνθη δεν κατάφερε να νικήσει για έκτο συνεχόμενο ματς παραμένοντας έτσι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.
Διαιτητής:Ιωαννίδης (Αργολίδας).
Βοηθοί: Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας), Χαρίσης (Γρεβενών).

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Βέροια (Νίκος Καρύδας): Λόπεζ, Γεωργιάδης, Ορέστες, Σνάουτσνερ, Κάλι, Καλογέρης, Καφές (59' Ζε Βιτόρ), Ολαϊτάν, Κόστλι (46' Αμαραντίδης), Μπαργκάν, Ιωάννου (70' Καλτσάς).
Skoda Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Μαρσελίνιο (76' Πλατέλλας), Καζούμπα, Μαρκόβσκι, Βασιλακάκης, Βάλλας, Ντάνι, Φλίσκας (65' Ονουάτσι), Μαρίν (64' Μάνταλος), Μπαξεβανίδης, Γούτας.
Κίτρινες κάρτες: Ολαϊτάν (50'), Κάλι (74'), Ζε Βιτόρ (82') / Γούτας (13'), Μαρσελίνιο (52'), Ντάνι (63'), Καζούμπα (78').
Κόκκινες κάρτες: Γεωργιάδης (45+3', απευθείας κόκκινη).

Το ματς:

Η Ξάνθη προσπάθησε να απειλήσει στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά τα σουτ των Φλίσκα (2') και Μαρσελίνιο (7') δεν βρήκαν στόχο, ενώ η πρώτη φορά που η Βέροια έγινε επικίνδυνη ήταν στο 14' με την εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν, με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ ύστερα από παρέμβαση του Βάλλα.
Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος μόνο εύκολη δεν έκανε τη ζωή των 22 ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 26' για να επέμβει κάποιος γκολκίπερ: ο Μπαργκάν εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Λοντίγκιν έδειξε καλά αντανακλαστικά.
Στο 33' ο Λοντίγκιν μπλόκαρε και πάλι σταθερά, αυτή τη φορά σε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Ιωάννου πίσω από το σημείο του πέναλτι, ενώ στο 42' η Βέροια έφτασε πολύ κοντά στο να μετουσιώσει σε γκολ την εδαφική υπεροχή που είχε στο πρώτο μέρος.
Τότε, ο Μπαργκάν βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση απέναντι από τον Λοντίγκιν, όμως το πλασέ του μέσα από την περιοχή έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των Ακριτών.
Το δυστύχημα για τους γηπεδούχους είναι πως όχι μόνο δεν κατάφεραν να σκοράρουν αν και ήταν καλύτεροι μέχρι εκείνη τη στιγμή (8-3 οι τελικές προσπάθειες) αλλά έμειναν και με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Την κόκκινη κάρτα αντίκρυσε ο Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε δυνατό τάκλιν στον Φλίσκα και πάνω στη γενική σύρραξη που ακολούθησε, χτύπησε εκτός φάσης τον Μαρσελίνιο.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Ξάνθη επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, με τον Μαρκόβσκι να έχει μία καλή ευκαιρία στο 50' να σκοράρει αλλά τον Καλί να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ με τάκλιν.
Τρία λεπτά αργότερα, το σουτ του Μαρσελίνιο δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 55' η Βέροια "υπενθύμισε" στους Θρακιώτες ότι μπορεί να απειλήσει και με 10 παίκτες: ο Ολαϊτάν μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε σταθερά.
Στα επόμενα λεπτά η μπάλα έφτανε με δυσκολία σε κάποια από τις δύο περιοχές, καθώς ο βαρύς αγωνιστικός χώρος (συνεχής η βροχή) αποτελούσε σημαντικό τροχοπέδη και για τις δύο ομάδες για σωστή ανάπτυξη, με την ομάδα πάντως που "έψαχνε" περισσότερο το γκολ να είναι η Ξάνθη έχοντας και το πλεονέκτημα του παραπάνω παίκτη.
Ο παίκτης μάλιστα που φαινόταν περισσότερο για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μάνταλος (είχε μπει αλλαγή στο 64'), ο οποίος όμως απέτυχε να βρει δίχτυα σε κάποια από τις τρεις φορές που έκανε σουτ μέσα από την περιοχή (73', 76', 81').
Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν επεφύλασε κάποια εντυπωσιακή αλλαγή σκηνικού στο γήπεδο της Βέροιας, με την βροχή να είναι ο μεγάλος... νικητής της αναμέτρησης και τις δύο ομάδες να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο μάλλον ευχαριστημένες αμφότερες για τον βαθμό που πήραν.

MVP:

Ο Μπαργκάν ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο για λογαριασμό της Βέροιας και θα μπορούσε αν ήταν λίγο πιο τυχερός στο τετ α τετ του με τον Λοντίγκιν να είχε γράψει διαφορετικά την ιστορία του ματς.

Αδύναμος κρίκος:

Η ομάδα της Ξάνθης, καθώς αν και αγωνίστηκε για ολόκληρο το β' ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, δεν κατάφερε να "πείσει" πως δικαιούτο τη νίκη και δικαιολογημένα αρκέστηκε στον έναν βαθμό. Με βάση την βαθμολογική της θέση (προτελευταία), η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου θα έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο για να πάρει το δεύτερο τρίποντό της στο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου