Τελευταία Νέα

22/12/12

Hμιτελικά Κυπέλλου Ελλάδος : Καβάλα - Ολυμπιακός 55-87

Το πρώτο εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (10/2), πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε εύκολα από την Καβάλα, νικώντας με 87-55 την τοπική ομάδα.
Στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Καβάλα της οποίας επικράτησε με σκορ 87-55, περνώντας εύκολα από την ακριτική πόλη.
Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν έτσι το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του θεσμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ. 
Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον Έισι Λο, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ αισθάνθηκε αδιαθεσία και προτιμήθηκε να ξεκουραστεί, παρ' ότι είχε ακολουθήσει την αποστολή στην Καβάλα. Τη θέση του στη 12άδα πήρε ο Δημήτρης Κατσίβελης.
Με δεδομένο ότι σε πέντε ημέρες ξεκινάει το TOP-16 της Ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κάχα Λαμποράλ στην Ισπανία, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια σχήματα εν όψει και της πρεμιέρας της 27ης Δεκεμβρίου.
Στα του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν επιβλητικός σε όλους τους τομείς

Ο αγώνας:

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Άντιτς και Χάινς με σαφές στόχο ο Ολυμπιακός να "χτυπήσει" την Καβάλα μέσα από τη ρακέτα. Ο Χάινς με πέντε προσωπικού του πόντους έκανε το 2-5, ενώ ο Σπανούλης έτρεξε στον αιφνιδιασμό και προηγήθηκε με 2-7 με τη συμπλήρωση του πρώτου δίλεπτου.
Από την πλευρά του, ο Κορωνιός πήρε τάιμ άουτ, καθώς οι παίκτες του είχαν προλάβει να κάνουν ήδη τρία λάθη. Με όπλο τον αιφνιδιασμό, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με σκορ 4-16 στο 5ο λεπτό, έχοντας κάνει και πέντε κλεψίματα. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απαντήσουν, από τη στιγμή που ο Κόλεμαν απουσίαζε και ο Γκράντι ήταν απελπιστικά άστοχος.
Με τρίποντο του Άντιτς, ο Ολυμπιακός έστειλε την υπέρ του διαφορά στους 17 πόντους (4-21), κρατώντας την Καβάλα για περίπου επτά λεπτά άποντη στο παιχνίδι. Τελικά, το α' δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 6-23 και τον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή σε ριμπάουντ (9-14), ασίστ (1-7) και κλεψίματα (3-5).

Αντέδρασε παροδικά, αλλά υποτάχθηκε.

Το πολύ άσχημο ξεκίνημα της Καβάλας, μετριάστηκε κάπως στη β' περίοδο, καθώς ξεκίνησε με ένα επιμέρους 8-2 και μείωσε σε 14-25 στο 12'. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα με ένα σερί 5-0 και ξέφυγε και πάλι (14-30). Ωστόσο, οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν κάπως τη συγκέντρωσή τους, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να κάνουν 6 λάθη μέσα σε ένα πεντάλεπτο.
Παρ' όλα αυτά, η Καβάλα δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί αυτό... Στο 16' με βολές του Μαυροειδή η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους (15-35) και την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν 0/7 σουτ τριών πόντων, ο Σπανούλης με τρίποντο έστελνε τη διαφορά στους 24 πόντους (15-39).
Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να τρέχουν στον αιφνιδιασμό με κάθε ευκαιρία και ο Πρίντεζης με νέο λέι απ έκανε το 17-48 στα 16'' πριν το τέλος του α' ημιχρόνου και εκτόξευσε τη διαφορά στο +31(!). Ο Στυλιανού έγραψε το σκορ της ανάπαυλας με δικό του καλάθι (19-48) υπό πίεση. 

Ευκαιρία για δοκιμές.

Ο Κορωνιός ζήτησε πίεση από τους παίκτες του στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου, αλλά η κατάσταση στο ματς ήταν μη αναστρέψιμη. Με καλάθια των Χάινς και Άντιτς, η διαφορά άγγιξε και τους 35 πόντους (20-55) στο 23ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να υποπίπτουν σε συνεχόμενα λάθη, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού μοίραζαν ασταμάτητα ασίστ.
Το σκορ έφτασε και το 20-59, όμως οι Καβαλιώτες μείωσαν με σερί 10-0 σε 30-59, αλλά η αντεπίθεση δεν είχε συνέχεια, καθώς ο Γκράντι τα είχε σπάσει (0/10 σουτ εντός παιδιάς). Τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο και ο Άγγελος Κορωνιός βρήκαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποια σχήματα, κάνοντας συνεχείς αλλαγές.
Είχε φτάσει η ώρα να προσφέρει και θέαμα ο Ολυμπιακός ο οποίος με τον Τζος Πάουελ να καρφώνει εντυπωσιακά σε δύο διαδοχικές περιπτώσεις, καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο στην Καβάλα. Τελικά, το γ' δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 36-65.

Εύκολη νίκη και πρόκριση στον τελικό.

Στο δ' δεκάλεπτο τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού σκόραραν συνεχώς, ο κόσμος επικροτούσε και ο Μπαρτζώκας έκανε αλλαγές στην πεντάδα του. Ο Σλούκας ανέβασε τη διαφορά ξανά στους 34 πόντους (36-70) και οι άμυνες είχαν πια δευτερεύοντα ρόλο. Με τους Καλαμπάκα, Στεφανίδη και Πάνος, η Καβάλα μείωσε σε 47-73, μαζευοντας κάπως τη διαφορά. 
Στα 5.26'' πριν το τέλος ο Χάινς αποχώρησε με αίματα στο πρόσωπο, απόρροια των σκληρών μονομαχιών μέσα στο παρκέ. Μετά από αυτή τη φάση, ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα, καθώς και ο Σλούκας δέχτηκε ένα σκληρό φάουλ, ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν στη συνέχεια.
Ο Γκετσεβίτσιους είχε πια αναλάβει στην επίθεση του Ολυμπιακού, ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά στους 35 πόντους (49-84) και όλοι περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών. Στο 1.20'' πριν το τέλος ο Γκετσεβίτσιους με νέο τρίποντο έκανε το σκορ 55-87
Τα δεκάλεπτα: 6-23, 19-48, 36-65, 55-87.
Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος 11, Αράπης 4, Γκαγκαλούδης 9(1), Καλαμπάκας 7(1), Κριστέφσκι 6, Στυλιανού 1, Στεφανίδης 9(1), Γκράντι 2, Πιεβάλιτσα, Ίλιεφ, Βελισσαρίου 6, Μίτροβιτς.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 14, Παπανικολάου 4, Άντιτς 8(1), Σπανούλης 10(2), Περπέρογλου 5(1), Μάντζαρης 7, Σλούκας 6(1), Μαυροειδής 6, Πάουελ 6, Γκετσεβίτσιους 13(3), Κατσίβελης 2, Πρίντεζης 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου