Τελευταία Νέα

16/2/13

22η Aγωνιστική Super League : ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0

Γκερέιρο
ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι με έλλειψη ποιότητας έμειναν στο 0-0. Δεν βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες αφού έβρεχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Σε ένα λασπωμένο τερέν, ντροπή για το καλύτερο γήπεδο της χώρας, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν από έναν βαθμό και εντυπώσεις.
Εξαιρετικός ο Γκερέιρο. Βροντερό παρών από τον κόσμο της Ένωσης παρά τη δυνατή βροχή.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ.
Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (Τρικάλων).
Βοηθοί: Ποντίδης Κωνσταντίνος (Πρέβεζας), Χαρίδης Κοσμάς (Γρεβενών).

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:P

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας, Αναστασόπουλος (Καραλής 64'), Φέτσης, Μητρόπουλος, Γκερέιρο (Παυλής 79'), Φούντας (Φουρτάδο 90'), Πετρόπουλος.
ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (Έτο 74'), Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Λίνο, Λάζαρ, Κάτσε (Κουμάλο 46'), Ρομπέρ (Πέλκας 82'), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης.
Κίτρινη κάρτα: Κάτσε 16', Κατσουράνης 30', Μητρόπουλος 66', Φούντας 83'.

Δυνατά από το πρώτο λεπτό.

Ο αγώνας στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε μέσα σε καταρρακτώδη βροχή, με την ΑΕΚ να μπαίνει πολύ δυνατά και από το πρώτο λεπτό να απειλεί την εστία του ΠΑΟΚ. Μετά από σέντρα του Φούντα, στο δεύτερο δοκάρι, ο Φέτσης έπιασε την κεφαλιά η μπάλα έσκασε μπροστά στον Ιτάνζ και πήγε πάνω από τα δοκάρια, στην πρώτη καλή φάση του αγώνα.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν σε αυτό το ρυθμό και στο 6' μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο, ο Πετρόπουλος πήδηξε ψηλότερα απ΄όλους και πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Μετά το δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς με τον ΠΑΟΚ να κάνει τις πρώτες φάσεις στο 12' και το 14'. Συγκεκριμένα και οι δύο φάσεις ξεκίνησαν από τον Λίνο στα αριστερά με σέντρα. Την πρώτη φορά ο Λόρενς από πλάγια θέση δεν μπορεί να σουτάρει σωστά και στέλνει την μπάλα παράλληλα με το τέρμα και στην δεύτερη φάση ο Σαπιγγίδης πλασάρει στην κίνηση άουτ
Ο ρυθμός συνέχισε για περίπου μέχρι το 20ο λεπτό να είναι καλός και σε εκείνο το σημείο έγινε η τελευταία επιθετική προσπάθεια για τους γηπεδούχους, με τον Πετρόπουλο, όταν δέχτηκε την σέντρα από τον Τσουμάγκα, στόπαρε με το στήθος έξω από την περιοχή και γύρισε απευθείας να κάνει το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει ψηλά άουτ.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο αγωνιστικός χώρος βάρυνε αρκετά με αποτέλεσμα να υπάρξουν σκληρά μαρκαρίσματα, η μπάλα να κολλάει στον αγωνιστικό χώρο και γενικά ένα πάρα πολύ δύσκολο τερέν. Μοναδική φάση πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου στο 39' ένα σουτ του Καμαρά με τον Κωνσταντόπουλο να μην ανησυχεί και την μπάλα να περνάει άουτ.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες. 
Mπορεί να θέλανε να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό, αλλά ο καιρός δεμ ήταν σύμμαχος. Ο αγωνιστικός χώρος είχε γίνει ακόμα πιο βαρύς με αποτέλεσμα να πρέπει για να αλλάξεις πάσα να σήκωνες την μπάλα. Και φυσικά η βροχή δεν σταματούσε.
Ο χρόνος περνούσε με την μπάλα να είναι στον χώρο του κέντρου, με σκληρά μαρκαρίσματα, μάχες στην λάσπη, πολλά λάθη και καμία φάση Κάπου εκεί στο 60ο λεπτό ο ΠΑΟΚ φάνηκε να πατάει λίγο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δίχως όμως την σημαντική φάση. Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων, έφερε την πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, με τον Λαζάρ μετά από ατομική ενέργεια να επιχειρεί το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Κωνσταντόπουλος με εντυπωσιακό τρόπο να διώχνει σε πλάγιο.
Πραγματικά μέχρι και την λήξη του αγώνα, δεν υπήρξε καμία σημαντική φάση, άξια αναφοράς. Κόντρες, λάθη, σκληρά φάουλ και πολύ... βροχή. Την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ ταξιδεύει στην Κρήτη για τον αγώνα με τον Πλατανιά και ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Κέρκυρα.

MVP

Ο Ρότζερ Γκερέιρο υπήρχαν στιγμές που νόμιζες πως χόρευε μέσα στην βροχή. Ο αγωνιστικός χώρος δεν φαινόταν να τον δυσκολεύει να κάνει περίτεχνες ενέργειες που να ξεσηκώσουν τον... βρεμένο κόσμο. Ήταν γενικά ο μοναδικός εκφραστής της ΑΕΚ στις επιθετικές ενέργειες.

Αδύναμος κρίκος

Ο αγωνιστικός χώρος... Τραγικός για το καλύτερο γήπεδο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου