Τελευταία Νέα

17/2/13

22η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-2

Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κυρίως στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με 2-0 από την Ξάνθη, δίχως να απειληθεί καθόλου. Πολλές (επιτυχημένες) αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Μίτσελ.
Ξεπερνώνοντας γρήγορα το σοκ της μεγάλης ήττας από την Λεβάντε, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην ελληνική πραγματικότητας παρουσιάζοντας ένα καλό και επιθετικό πρόσωπο και έτσι έφυγε νικητής από την Ξάνθη (2-0) δίχως μάλιστα να ιδρώσει.
Ο Μίτσελ έκανε αρκετές αλλαγές, έδωσε ευκαιρίες σε τρία νέα πρόσωπα (Παπάζογλου, Σιόβας, Λυκογιάννης) και σίγουρα δεν το μετάνιωσε. Οι "ερυθρόλευκοι" πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά (18-3 οι τελικές), ενώ κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τάσος Παπάζογλου. Απόλυτη δικαίωση για τον Μίτσελ!
Ο Έλληνας αμυντικός έπαιξε δεξί μπακ και παρά το γεγονός πως δεν είναι η φυσική του θέση, έδειξε αρκετές αρετές τις οποίες δεν γνωρίζαμε πως έχει (σ.σ αφού δεν έπαιζε βέβαια πως να τις δούμε;). Συγκεκριμένα, αμυντικά ήταν αλάνθαστος και δεν έχανε τη θέση, ενώ και επιθετικά έβγαλε καλές σέντρες, έδινε γρήγορα πάσες και το δεύτερο γκολ ξεκίνησε από τα πόδια του και μια εξαιρετική κάθετη που έδωσε στον Βλαχοδήμο.
Δεν ήταν όμως μονάχα ο Παπάζογλου που έπαιξε καλά, αλλά συνολικά οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena.
Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (Αθηνών).
Βοηθοί: Γρεβένης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής), Γεωργαλάκος Νικόλαος (Αθηνών).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Μουκουάνα (46' Μπαξεβανίδης), Βάλλας, Μάνταλος, Σμιθ (71' Ράνος), Μαρίν, Ονουάτσι, Ντάνι (58' Μαρσελίνιο), Φλίσκας, Μπέρτος.
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Σιόβας, Κοντρέρας, Λυκογιάννης, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο (62' Γκρέκο), Βλαχοδήμος (79' Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Τζιμπούρ (84' Μήτρογλου).
Γκολ: 30' Μασάντο, 68' Τζιμπούρ.
Κίτρινες:  29' Ντάνι, 53' Μάνταλος / 73' Γκρέκο, 87' Παπάζογλου.

Ο αγώνας:

Ουζουνίδης VS Μίτσελ.
Τρία νέα πρόσωπα είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Λεβάντε. Ο Λυκογιάννης ήταν αριστερά αντί του Χολέμπας, ο Σιόβας αντικατέστησε τον Μανωλά και ο Παπάζογλου ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού ο Μανιάτης επέστρεψε στα χαφ παίρνοντας τη θέση του Μοδέστο. Από την άλλη πλευρά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν άλλαξε το 4-2-3-1, έχοντας μοναδικό προωθημένο τον Ονουάτσι, πίσω του τον Μάνταλο και στις πτέρυγες τους Μαρίν και Σμιθ. 
Η "σφαλιάρα" από την Λεβάντε (3-0) ήταν ένα καλό μάθημα για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και στην αναμέτρηση στην Ξάνθη ξεκίνησαν πολύ δυνατά, αποδεικνύοντας πως θέλουν όσο τίποτα να ξεπεράσουν το ευρωπαϊκό σοκ. Το ξεκίνημα ήταν καλό για τους Πειραιώτες, καθώς από τα πρώτα κιόλας λεπτά πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους.
Το σκηνικό λοιπόν ήταν το εξής: Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και παίζοντας στο μισό γήπεδο προσπαθούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ενώ η Ξάνθη τηρούσε στάση αναμονής και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.
Μασάντο αλά Κριστιάνο Ρονάλντο (0-1).
Η πρώτη καλή στιγμή για τους παίκτες του Μίτσελ ήρθε στο 12' με άστοχο σουτ του Βλαχοδήμου εντός περιοχής, ενώ στο 15' ο Φέισα λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, όμως ο Λοντίγκιν του είπε "όχι". Όλα έδειχναν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει για τους Πειραιώτες και πράγματι στο 30' άνοιξαν το σκορ. Ο Μασάντο εκτέλεσε υπέροχα ένα φάουλ από πλάγια θέση και με τη βοήθεια του Λοντίγκιν που δεν υπολόγισε σωστά, έγραψε το 1-0. Από 'κει και πέρα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι "ερυθρόλευκοι" έριξαν το ρυθμό τους και η Ξάνθη έκανε κάποιες τελικές δίχως όμως να απειλήσει τον Μέγιερι.
Στην επανάληψη το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε, αφού ο ρυθμός ήταν πεσμένος και η Ξάνθη προσπαθούσε να με ανορθόδοξους τρόπους να απειλήσει. Στη μεσαία γραμμή οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλοντας να δυναμώσει την γραμμή κρούσης της Ξάνθης, πέρασε τον Μαρσελίνιο αντί του Ντάνι.
Κι ενώ οι Ακρίτες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 0-2. Η μπάλα άλλαξε ταχύτατα, ο Λυκογιάννης έβγαλε εξαιρετική μπαλιά από τα αριστερά, ο Βλαχοδήμος πετάχτηκε στο ύψος του πέναλτι και έκανε την προβολή, όμως ο Λοντίγκιν έδιωξε σωτήρια την μπάλα, πέφτωντας αριστερά.
Ο μοιραίος Βλαχοδήμος και ο ωραίος Τζιμπούρ (0-2).
Αυτή δεν είναι η μοναδική ευκαιρία των παικτών του Μίτσελ, αφού τα επόμενα λεπτά πάτησαν τέρμα το γκάζι. Στο 67' ο Βλαχοδήμος θα μπορούσε να σκοράρει αλλά στο τετ α τετ με τον Λοντίγκιν προτίμησε το θέαμα αντί της ουσίας και το πλήρωσε, όμως ο Τζιμπούρ ήταν πιο εύστοχος ένα λεπτό μετά. Συγκεκριμένα, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Παπάζογλου ο Βλαχοδήμος έκανε το σουτ, ο Λοντίγκιν έδιωξε, ο Μανιάτης ξανασούταρε, ο πορτιέρο της Ξάνθης δεν μπλόκαρε σταθερά και ο Αλγερινός επιθετικός των Πειραιωτών έγραψε από κοντά το 0-2.
Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού οι γηπεδούχοι είχαν συμβιβαστεί με την ήττα, ενώ οι Πειραιώτες πάτησαν φρένο. Παρόλα αυτά θα μπορούσαν να πετύχουν τρίτο γκολ, όταν στο 86' ο Ιμπαγάσα έβγαλε μόνο του τον Μήτρογλου, όμως εκείνος νικήθηκε από τον Λοντίγκιν, ενώ ίδια κατάληξη είχε η ευκαιρία του Γκρέκο. Έτσι το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

MVP της αναμέτρησης:

Δεν έχασε ούτε μια μάχη, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, ήταν αλάνθαστος αμυντικά, ενώ για πρώτη φορά μας έδειξε τις επιθετικές του αρετές. Ο λόγος για τον κορυφαίο της αναμέτρησης Τάσο Παπάζογλου, που αμύνθηκε σωστά, έβγαλε σωστές πάσες, έκανε καλές σέντρες, ενώ το 2-0 ξεκίνησε από τα πόδια του και μια ωραία κάθετη πάσα. Νέος Τοροσίδης; Θα δείξει...

Αδύναμος κρίκος:

Ο Λοντίγκιν έσωσε αρκετές φορές την εστία του στο σημερινό ματς, όμως φέρει μεγάλη ευθύνη και στα δύο γκολ. Στο φάουλ του Μασάντο αργεί να πέσει και υπολογίζει λάθος, ενώ στο 2-0 του Τζιμπούρ έδωσε ουσιαστικά την ασίστ, χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του. Προφανώς και μοιραία ήταν η άμυνα της Ξάνθης, όμως εκείνος στιγματίστηκε περισσότερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου