Τελευταία Νέα

28/3/13

13η Aγωνιστική Euroleague TOP-16 Ε' Όμιλος : Μπάμπεργκ - Παναθηναϊκός 60-82

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον και μαθηματικά στους "8" της Ευρωλίγκας, μετά τη νίκη του με 82-60 επί της Μπάμπεργκ, αφήνοντας εκτός τη Μάλαγα. Επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ θα είναι 3ος, ή 2ος. 
Νικηφόρα πέρασε από τη Γερμανία, ο Παναθηναϊκός ο οποίος "σφράγισε" την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, μετά την άνετη επικράτησή του με σκορ 82-60.
Οι "πράσινοι" παρουσιάστηκαν σοβαροί και συγκεντρωμένοι και δεν έδωσαν την ευκαιρία στη γηπεδούχο Μπάμπεργκ να παλέψει το παιχνίδι, όπως είχαν κάνει στο ΟΑΚΑ.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσουν σε μία εύκολη επικράτηση και να απαλλαχθούν μία και καλή από το βραχνά της Μάλαγα, την οποία και απέκλεισαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Πλέον, στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι παίκτες του Πεδουλάκη θα παλέψουν ακόμα και για τη 2η θέση. Με νίκη ο Παναθηναϊκός θα είναι 3ος (με ήττα 4ος), ενώ αν νικήσει με 20 πόντους διαφορά και η Ρεάλ χάσει από την Εφές, τότε θα είναι 2ος. 
Ο αγώνας:
Χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη ξεκίνησε το παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός, καθώς ο Αργύρης Πεδουλάκης έβαλε στο παρκέ τους Μπανκς, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ, Σχορτσανίτη, προτιμώντας να προφυλάξει τον αρχηγό της ομάδας του. Από την αρχή, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν αποφασισμένοι να "καθαρίσουν" από το παιχνίδι και αφού προηγήθηκαν με 3-5 και 5-9 βρέθηκαν στο +5 με καλάθι του Τσαρτσαρή.
Η είσοδος του Διαμαντίδη στο παρκέ, βοήθησε επιθετικά τους "πράσινους", καθώς ο αρχηγός τους με δύο τρίποντα έκανε αρχικά το 10-17 και στη συνέχεια το 14-22, χτίζοντας μια διαφορά υπέρ της ομάδας του. Ο Λάσμε βρέθηκε στη γραμμή κι έχασε την ευκαιρία να στείλει τη διαφορά στους 10, καθώς ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές που είχε, όμως ο Μπράμος με τρίποντο έγραψε το 16-26 του α' δεκαλέπτου.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 5/9 τρίποντα, τρία λιγότερα λάθη (10-7) και μόλις ένα λάθος έναντι 5 των Γερμανών που έπαιζαν νευρικά.
Διεύρυνε την υπέρ του διαφορά.
Παίζοντας με μυαλό κι έχοντας καλή αμυντική λειτουργία, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 32-19 στο 13', υποχρεώνοντας τον Φλέμινγκ να πάρει τάιμ άουτ άμεσα. Με λέι απ του Μπράμου, η διαφορά ανέβηκε και στους 15 πόντους (19-34), ενώ ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Γκιστ έγραψε το 20-36, δείχνοντας πως η ομάδα του είχε επιβάλει πλήρως το ρυθμό της στο παιχνίδι.
Στη συνέχεια, αποφάσισαν να τρέξουν και οι Γερμανοί ωστόσο δεν είχαν κάθε φορά ευτυχή κατάληξη στις επιθέ4σεις τους, καθώς άλλες φορές ήταν βιαστικοί κι άλλες πολύ ενθουσιώδεις. Μία εκπληκτική πάσα του Διαμαντίδη στο Λάσμε έκανε το 25-40 μετά το κάρφωμα του δεύτερου. Πλέον, οι "πράσινοι" έλεγχαν και τα ριμπάουντ και είχαν δεύτερες επιθέσεις, όταν το χρειάζονταν.
Στο 19' οι Διαμαντίδης και Ούκιτς έδωσαν τη θέση τους στους Ξανθόπουλο και Γιαννόπουλο που μπήκαν για να δώσουν φάουλ... Πάντως, στην επίθεση ο Πεδουλάκης ξαναπέρασε τους δύο βασικούς του γκαρντ στο παρκέ και ο Κροάτης με λέι απ έγραψε το 27-42 του ημιχρόνου που βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει περάσει μπροστά και στα ριμπάουντ (16-18).
"Καθάρισε" εύκολα.
Το ίδιο δυναμικά μπήκε στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός. Ένα γρήγορο 6-0 με τον Γκιστ έκανε το 27-48 στέλνοντας τη διαφορά στους 21 πόντους (27-48). Μετά από περίπου δυόμιση λεπτά στο β' ημίχρονο η Μπάμπεργκ πέτυχε το πρώτο της καλάθι, δείχνοντας να έχει συμβιβαστεί με μία διαφορά κοντά στους 20 πόντους (30-51).
Το 3ο φάουλ του Σχορτσανίτη στο 24' αποτέλεσε έναν από τους λιγοστούς "πονοκεφάλους" του Πεδουλάκη, ωστόσο οι Τσαρτσαρής και Λάσμε που πέρασαν παρκέ, ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί. Δύο συνεχόμενα καλάθια από τον Νάχμπαρ, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 38-55, ενώ ο Τάντα έπιασε στον ύπνο την άμυνα των "πράσινων" κάνοντας το 40-55 και υποχρεώνοντας τον Πεδουλάκη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ.
Ο Ρόκο Ούκιτς έγραψε στο τέλος του γ' δεκαλέπτου το 41-59 με ένα ακόμα buzzer beater, καθώς τώρα τελευταία παίρνει όλες τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού, όταν ο χρόνος τελειώνει. Στα στατιστικά της αναμέτρησης οι Γερμανοί είχαν φτάσει αισίως τα 13 λάθη (έναντι 8) και είχαν περάσει τους "πράσινους" στις ασίστ κατά μία (11-10).
Τους αποτέλειωσε ο "καυτός" Ματσιούλις.
Το 3ο φάουλ του Νάχμπαρ σε συνδυασμό με τα δύο τρίποντα του Ματσιούλις επανέφεραν τη διαφορά στους 20 πόντους (45-65) στο 32', "καθαρίζοντας" τη νίκη.
Ο Λιθουανός ήταν αφηνιασμένος στο δ' δεκάλεπτο και με πέντε διαδοχικά τρίποντα έγραψε το 47-74, "καθαρίζοντας" ολοκληρωτικά την Μπάμπεργκ εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 27 πόντους. Στο τάιμ άουτ που κάλεσε σε εκείνο το σημείο ο Φλέμινγκ για να ανακόψει κάπως το ρυθμό των αντιπάλων του, ο Ματσιούλις έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους συμπαίκτες του στον "πράσινο" πάγκο.
Στη συνέχεια, ο Αργύρης Πεδουλάκης έβαλε στο παρκέ και τους Ξανθόπουλο, Γιαννόπουλο, Σκορδίλη, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους.
Τα δεκάλεπτα: 16-26, 27-42, 41-59, 60-82.
Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Νάχμπαρ 14(1), Τάντα 4, Σμιντ, Νέουμαν 2, Φορντ 11(1), Γιάκομπσεν 8(2), Μάσεϊ, Γκαβέλ, Ζίρμπες, Ότζιλβι 9, Γουόλς 12.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5(1), Ματσιούλις 24(6), Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8(2), Γκιστ 11(1), Μπανκς 3(1), Ξανθόπουλος 4, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 10.

                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου