Τελευταία Νέα

22/3/13

5η Aγωνιστική Προκριματικών του Μουντιάλ 2014 : Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα 3-1

Δείχνοντας πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με 3-1 από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στην Ζένιτσα για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014. Σκόρερ για την Εθνική ο Γκέκας. Λιγοστές πλέον οι ελπίδες για την πρώτη θέση στον όμιλο.
Παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο που δεν μας έχει συνηθίσει η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στη Ζένιτσα με 3-1 για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για την σπουδαιότητα της αναμέτρησης δεν φάνηκε αντάξια και η γηπεδούχοι πήραν δίκαιη μια νίκη με την οποία έφτασαν στους 13 βαθμούς, αφήνοντας την Ελλάδα στην δεύτερη θέση με 10.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό για την Εθνική μας ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε υπνωτισμένα δίνοντας χώρο στους Βόσνιους οι οποίοι με τον ενθουσιασμό που είχαν το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο πετυχαίνοντας δύο τέρματα, στα οποία αδράνησε η ελληνική άμυνα.
Το δεύτερο ημίχρονο τελείωσε νωρίς. Η Εθνική μας ομάδα δέχθηκε το τρίτο γκολ στο 52' από τον Τζέκο και η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε πως δεν μπορούσε να αντιδράσει. Έτσι η Βοσνία/Ερζεγοβίνη πήρε μια δίκαιη νίκη που την φέρνει μόνη πρώτη στον όμιλο με 13 βαθμούς.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: "Μπίλινο Πόλιε", Ζένιτσα.
Διαιτητής/Βοηθοί: Κάιπερς (Ολλανδία)/Φαν Ρέκελ (Ολλανδία), Ζέινστρα (Ολλανδία).
Συνθέσεις:
Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιτζα (84' Βρσάγεβιτς), Ζουκάνοβιτς, Λούλιτς, Ζαχίροβιτς, Μεντούνιανιν (78' Ράχιμιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς (84' Στεβάνοβιτς), Τζέκο.
Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (46' Γκέκας), Αβ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης (57' Μανιάτης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (73' Χριστοδουλόπουλος), Χολέμπας, Σαμαράς.
Κίτρινες κάρτες: Λούλιτς (61', Βοσνία/Ερζεγοβίνη)-Τζαβέλλας (35', Ελλάδα), Κατσουράνης (46', Ελλάδα).
Σκόρερ: Τζέκο (29', 52', Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Ιμπίσεβιτς (36', Βοσνία/Ερζεγοβίνη)-Γκέκας (93', Ελλάδα).
Τα πλάνα του Σάντος.
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε στην Εθνική μας ομάδα με το 4-3-3 και με τον Γιώργο Σαμαρά στην κορυφή αντί του Φάνη Γκέκα.
Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης και στην άμυνα οι Τοροσίδης (δεξιά), Τζαβέλλας (αριστερά), Παπασταθόπουλος-Αβραάμ Παπαδόπουλος κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Τζιόλης, Καραγκούνης, Κατσουράνης και στην επίθεση οι Χολέμπας (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Σαμαράς στην κορυφή.
Μπήκε υπνωτισμένα η Εθνική.
Το ξεκίνημα της Εθνικής μας ήταν πολύ κακό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σαν να μπήκε υπνωτισμένο στον αγωνιστικό χώρο κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
Οι γηπεδούχοι με τον ενθουσιασμό τους έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Καρνέζης με έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή.
Στην συνέχεια και μετά το πρώτο εικοσάλεπτο η Εθνική προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και να κάνει παιχνίδι, ωστόσο η Βοσνία ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ.
Στο 29' και μετά από εκτέλεση φάουλ ο Τζέκο πρόλαβε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Καρνέζη για το 1-0.
Τα λάθη για την Εθνική μας συνεχίστηκαν και στο 35' ο Τζαβέλλας στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, βρήκε με την πλάτη του Μούιτζα, ο οποίος έπεσε στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.
Ο Μισίμοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση ο Καρνέζης έπεσε σωστά απέκρουσε, αλλά οι Έλληνες αμυντικοί αδράνησαν και ο Ιμπίσεβιτς που μπερδεύτηκε στον βηματισμό του βρήκε την μπάλα στέλνοντάς την για δεύτερη φορά στα Ελληνικά δίχτυα.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά το δεύτερο γκολ άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος είχε δυο καλές ευκαιρίες.
Στο 39' ο Σαμαράς έγινε κάτοχος της μπάλα έξω από την περιοχή των Βόσνιων, τη γύρισε στον Χολέμπας, ο οποίος έκανε το δυνατό συρτό σουτ, αλλά η μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μπέγκοβιτς.
Στο 41' ο Τζιόλης έκανε στην κίνηση έξω από την περιοχή δοκίμασε και το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέγκοβιτς.
Με κάτω τα χέρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος προσπάθησε να αλλάξει το πρόσωπο της Εθνικής κάνοντας την πιο επιθετική με τον Γκέκα στην επίθεση αντί του Τζαβέλλα και τον Χολέμπας στην θέση του αριστερού μπακ
Ωστόσο η Βοσνία ήταν και πάλι αυτή που πέτυχε γκολ τελειώνοντας της ελπίδες της Εθνικής μας ομάδας να πάρει κάτι καλό στην Ζένιτσα.
Στο 52' λοιπόν μετά από νέα εκτέλεση φάουλ από τον Μισίμοβιτς, ο Τζέκο και πάλι πρόλαβε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη για το 3-0.
Όπως είναι λογικό το τρίτο γκολ έριξε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της Εθνικής μας ομάδας, η οποία δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην συνέχεια, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό τους και περίμεναν το σφύριγμα της λήξης.
Η πρώτη υκαιρία για την Εθνική μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 87' όταν ο Σαμαράς έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις (93') Γκέκας πέτυχε το γκολ της τιμής διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Βοσνία/Ερζεγοβίνη πανηγυρίζει μια πολύ μεγάλη νίκη με 3-1 (πρώτη απέναντι στην Ελλάδα) και να είναι μόνη στην κορυφή του ομίλου.
Πλέον η Εθνική μας για να προκριθεί ως πρώτη θα πρέπει να νικήσει τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια που απομένουν, να "στραβοπατήσει" η Βοσνία/Ερζεγοβίνη και να πετύχει πολλά γκολ, καθώς πρώτο κριτήριο σε πιθανή ισοβαθμία είναι η συνολική διαφορά τερμάτων και όχι οι αγώνες των δύο ομάδων.
Επόμενοι παιχνίδι για την Εθνική μας ομάδα, είναι στις 7 Ιουνίου εκτός έδρας με αντίπαλο την Λιθουανία.

                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου